Tele2

Tele2
Tele2

Vergelijk alle sim only deals van dit moment

Aantal GB's internet:
Internetbundel 2 GB
Aantal minuten / sms:
Min/sms 100 Min/sms
Author: Ties van Beusekom , telecomexpert • Update: 01 maart 2023

Wie is Tele2?

Tele2 is een van oorsprong Zweedse telecomprovider die in Nederland mobiele telefonie, internet, televisie en vaste telefonie aanbiedt. Qua mobiele telefonie kun je bij Tele2 kiezen tussen sim only abonnementen en mobiele telefoonabonnementen met een smartphone. Tele2 maakt voor haar diensten gebruik van een eigen 4G netwerk. Als dit niet beschikbaar is, valt de klant terug op het 3G netwerk van T-Mobile. Het is bij Tele2 ook mogelijk om te kiezen voor 5G. Ook in dat geval maak je gebruik van het netwerk van T-Mobile.

Tele2 Sim Only

Een sim only abonnement van Tele2 bestaat uit een databundel en een belbundel. Je kunt kiezen voor een databundel van 1Gb, 4Gb, 7Gb, 20Gb of unlimited. Bij de belbundels kun je kiezen uit 200 belminuten of sms’jes of een unlimited belbundel. Unlimited bundels zijn bij Tele2 ook daadwerkelijk onbeperkt. Je kunt kiezen voor een contractduur van maandelijks opzegbaar, 12 maanden of 24 maanden. Je kunt je sim only abonnement maandelijks upgraden of downgraden.

4G en 5G mobiel internet

Tele2 heeft een eigen 4G netwerk waarmee downloadsnelheden van 225Mbps gehaald kunnen worden. Uploaden kan maximaal met 75Mbps. Tele2 heeft geen volledige landelijke dekking. In gebieden waar het netwerk van Tele2 niet bereikbaar is, maak je gebruik van het 3G netwerk van T-Mobile. Mobiel internet via het 4G netwerk zit gratis bij het sim only abonnement inbegrepen.

Wil je nog sneller kunnen internetten onderweg? Kies dan voor een sim only abonnement met 5G. Om gebruik te kunnen maken van 5G heb je een toestel nodig dat 5G ondersteunt, een abonnement dat je toegang geeft én 5G dekking in jouw regio. Sluit je een sim only abonnement met 5G af bij Tele2, dan betaal je daar een paar euro extra per maand voor.

Bellen en sms’en buiten bundel

Is je belbundel helemaal gebruikt? Dan kun je bij Tele2 gewoon blijven bellen voor 25 cent per minuut. Sms’jes buiten je bundel kosten 25 cent per stuk. Met een unlimited bellen abonnement kun je nooit buiten je bundel bellen, want unlimited is bij Tele2 echt onbeperkt. Wil je bellen naar het buitenland? Dan betaal je daarvoor bij Tele2 een toeslag. Bellen naar het buitenland valt namelijk niet binnen je (unlimited) belbundel.

Dataverbruik buiten bundel

Het is bij Tele2 niet mogelijk om te internetten als je jouw databundel hebt gebruikt. Je moet dan eerst extra Mb’s aanschaffen voordat je weer online kunt gaan. Je ontvangt van Tele2 een sms als je de databundel bijna hebt gebruikt. Je kunt dan via de app of per sms extra data kopen. Kies je voor een sim only abonnement met unlimited data, dan weet je zeker dat je altijd online blijft. Unlimited data is bij Tele2 ook echt onbeperkt.

Tele2 vergelijken en overstappen

Wil jij weten of de sim only abonnementen van Tele2 bij jou passen? Vergelijk dan nu deze en andere sim only abonnementen met onze vergelijkingstool. Heb je een goede deal gevonden? Dan kun je direct een sim only abonnement bij de provider van jouw keuze afsluiten. Ook als je wilt overstappen is dat met de overstapservice eenvoudig geregeld. Tele2 zorgt ervoor dat jij je huidige telefoonnummer gratis mee kunt nemen.

Eigenschappen van Tele2

  • Keuze tussen 4G en 5G
  • Toeslag bij bellen buitenland
  • Afronding gesprekskosten op hele minuten
  • Afronding datagebruik op Kb
  • Unlimited is echt onbeperkt
  • Gratis nummerbehoud
  • Contractduur 1 maand, 12 of 24 maanden
  • Aansluitkosten 20 euro
  • 15 dagen bedenktijd

Tele2 contactgegevens

Telefonische klantenservice
020-754 4444 (Normaal/lokaal tarief).
Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 09:00 tot 18:00 uur.

Online klantenservice
Klantenservice pagina van Tele2

Postadres
Tele2
Postbus 289
2400 AG, Alphen aan den Rijn

Bron: Tele2.nl
Bovenstaande informatie is in geen enkel geval een advies.