Simyo sim only

Simyo Logo
Simyo Logo

Bekijk de beste Simyo sim only deals

Kies je aantal minuten:Kies je aantal MB’s:

 

Bekijk de beste Simyo sim only deals

Minimaal aantal MB’s:
Minimaal aantal minuten:

Wie is Simyo?

Simyo is een merknaam van KPN die in Nederland mobiele telefonie levert via het KPN-netwerk. Onder dezelfde merknaam is de provider actief in verschillende Europese landen. Simyo biedt prepaid telefonie en sim only abonnementen aan voor de particuliere markt. Simyo is al 18 keer tot beste mobiele provider uitgeroepen door de consumentenbond.

Welke abonnementen heeft Simyo?

Bij Simyo kun je zelf je sim only abonnement samenstellen. Je kunt kiezen voor een belbundel van 200 minuten en sms’jes of onbeperkt bellen en sms’en. Het is ook mogelijk om je belbundel van 200 minuten uit te breiden met onbeperkt sms’en. Bij de databundels kun je kiezen tussen 0 tot 15Gb data per maand. Als je al een internetabonnement hebt bij KPN, wordt je databundel verdubbeld.

KPN 4G netwerk

Als je een sim only abonnement afsluit bij Simyo, maak je voor mobiel internet standaard gebruik van het 4G netwerk. Dit netwerk maakt het mogelijk om data te downloaden met een snelheid van 256Mbps. Uploaden doe je met 150Mbps.

Bellen en sms’en buiten je bundel

Als je belbundel gebruikt is, kun je gewoon blijven bellen en sms’en. Je betaalt bij Simyo dan wel extra kosten bovenop de abonnementsprijs. Bellen buiten de bundel kost 31 cent per minuut. Een sms’je buiten je bundel versturen kost 31 cent per stuk.

Datagebruik buiten je bundel

Ook als je databundel volledig gebruik is, kun je gewoon blijven internetten via het mobiele netwerk. Je betaalt dan wel extra kosten bovenop de abonnementskosten. Bij Simyo betaal je 15 cent per extra Mb. Het is ook mogelijk om extra databundels van 500Mb aan te schaffen wanneer je databundel gebruikt is. Extra bundels zijn goedkoper per Mb dan internetten buiten je bundel.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Bij Simyo ligt de focus van de sim only abonnementen voornamelijk op de databundels. Met databundels tot maximaal 15Gb per maand, biedt de provider voldoende voor de meest intensieve internetgebruikers. De databundel wordt niet unlimited genoemd, maar er zijn providers die door middel van de fair use policy het limiet van unlimited data abonnementen lager leggen. De sim only abonnementen zijn scherp geprijsd en je maakt altijd gebruik van het stabiele 4G netwerk van KPN. Dat zorgt ervoor dat je thuis en onderweg super comfortabel kunt internetten. Heb je thuis al een internetabonnement bij KPN? Dan ontvang je dubbele data.

 • Scherpe tarieven
 • Snel en stabiel mobiel internet
 • Grote databundels
 • Dubbele data bij bestaand internetabonnement KPN

Het sim only abonnement kent ook een aantal nadelen. Zo is het versturen van sms’jes bij Simyo niet standaard gratis. Je kunt je abonnement wel met deze optie uitbreiden. Bovendien worden de gesprekskosten afgerond op de minuut. De meeste providers ronden dit af op de seconde. Daarnaast is het niet mogelijk om een dataplafond in te stellen. Je kunt je gebruik wel monitoren via de app. Tot slot kun je bundeltegoeden niet meenemen naar de volgende maand. Ongebruikte minuten en data komen aan het einde van de maand te vervallen.

 • Sms’en niet standaard gratis
 • Gesprekskosten afgerond op de minuut
 • Geen dataplafond mogelijk
 • Bundeltegoeden vervallen aan het einde van de maand

Simyo vergelijken en overstappen

Ben je enthousiast geworden over de sim only abonnementen van Simyo? Je kunt deze en andere sim only abonnementen vergelijken met onze vergelijkingstool. Je kunt direct je overstap naar een andere provider regelen op Ikvergelijkonline.nl. Met de overstapservice wordt je overstap helemaal voor jou geregeld. De nieuwe provider zorgt ervoor dat je oude abonnement wordt opgezegd. Als je het wilt, kun je jouw oude telefoonnummer behouden.

Eigenschappen van Simyo

 • Gebruik monitoren met app
 • Mobiel internet via 4G netwerk
 • Geen dataplafond mogelijk
 • Bundeltegoeden vervallen aan het einde van de maand
 • Afronding gesprekskosten per minuut
 • Afronding dataverbruik per Kb
 • Gratis nummerbehoud
 • Contracten van 1 of 12 maanden
 • Aansluitkosten 14,99 euro
 • 14 dagen bedenktijd

Simyo contactgegevens

Telefonische klantenservice
1200 (Gratis vanaf je Simyo mobiel).
0800-8007 (Voor iedereen).
Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 21:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

Online klantenservice
Klantenservice pagina van Simyo

Postadres
Simyo klantenservice
Postbus 58800
1040 JA Amsterdam

Bron: Simyo.nl