Wat is de levertijd van een sim only?

Wat is de levertijd van een sim only?

Author: Ties van Beusekom , telecomexpert • Update: 01 maart 2023

De meeste providers leveren de nieuwe simkaart van jouw sim-only abonnement binnen twee tot drie werkdagen. Het duurt vrijwel nooit langer dan vijf werkdagen. Je sim only abonnement gaat in op de startdatum van je abonnement. Bij een nieuw abonnement ben je direct bereikbaar, bij een overstap is het afhankelijk van de einddatum van je huidige abonnement en de opzegtermijn.

Levertijd sim-only abonnement

Als je online een nieuw sim only abonnement hebt afgesloten, gaat de provider direct voor je aan de slag. Je nieuwe simkaart wordt per post naar je toe gestuurd. Omdat het een brievenbuspakketje betreft, hoef je voor de levering van je nieuwe simkaart niet thuis te blijven. Je ontvangt de nieuwe simkaart meestal binnen twee à drie werkdagen na het afsluiten van het abonnement.

Betreft het een nieuw sim-only abonnement? Dan kun je de simkaart direct gebruiken. Bij een overstap met of zonder nummerbehoud kan het langer duren voordat je de simkaart kunt activeren. Dit is afhankelijk van de einddatum van je huidige telefoonabonnement en de opzegtermijn die je huidige mobiele provider hanteert. Je vindt in je contract terug wanneer je abonnement ingaat. Bij nummerbehoud vind je hier ook terug wanneer je nummer wordt overgezet naar de nieuwe provider.

Levertijd per provider

Provider Levertijd
Ben Enkele dagen
Hollandsnieuwe 2-3 werkdagen
KPN Vandaag voor 23:59 besteld? Morgen in huis.
Lebara Binnen 3 werkdagen
Simyo Binnen 3 werkdagen
T-Mobile Vandaag voor 22:00 besteld? Morgen in huis.
Tele2 5 werkdagen
Vodafone 2-3 werkdagen
Youfone 3-5 werkdagen