Ben sim only

Ben Logo
Ben Logo

Bekijk de beste Ben sim only deals

Kies je aantal minuten: Kies je aantal MB’s:

 

Bekijk de beste Ben sim only deals

Minimaal aantal MB’s:
Minimaal aantal minuten:

Wie is Ben?

Ben is in 1998 voortgekomen uit een samenwerking tussen Belgacom en Tele Danmark binnen de Nederlandse telecombranche. Vanaf 1999 heeft de provider de activiteiten vanuit de Randstad door het hele land uitgebreid. Ben biedt op dit moment zowel sim only abonnementen als abonnementen met een smartphone aan. Sim only abonnementen zijn goedkoper omdat je geen kosten betaalt voor een dure telefoon. De aandelen van Ben zijn in handen van T-Mobile. Voor de diensten van Ben wordt ook gebruikgemaakt van het netwerk van T-Mobile.

Welke abonnementen heeft Ben?

Bij Ben kun je een sim only abonnement afsluiten voor alleen bellen of voor bellen en internetten. De belbundels waar je uit kunt kiezen bestaan uit 100 belminuten, 300 belminuten of onbeperkt bellen. Sms’jes verstuur je ook vanuit je belbundel. Je kunt je abonnement ook uitbreiden met een sms-bundel van 1000 sms’jes. Kies je voor bellen en internetten, dan kun je naast je belbundel kiezen voor een databundel van 500Mb tot 1Gb. Soms werkt Ben met acties waardoor je nog grotere databundels kunt afsluiten. Je sluit een sim only abonnement af voor 1 of 24 maanden.

Mobiel internet

Bij Ben internet je standaard via het 3G netwerk met een downloadsnelheid van 14.4Mbps en een uploadsnelheid van 2Mbps. Als je sneller wilt internetten kun je voor de optie 4G of 4G+ kiezen. Je gaat dan internetten via het 4G netwerk van T-Mobile. Je betaalt voor deze optie een kleine meerprijs bovenop je maandelijkse abonnementskosten. De internetsnelheid van 4G is 100Mbps bij downloaden (10Mbps bij uploaden). 4G+ is met 225Mbps bij downloaden (65Mbps bij uploaden) nog sneller.

Bellen buiten je bundel

Als je de volledige belbundel hebt gebruikt, kun je nog steeds blijven bellen met Ben. Hiervoor worden wel extra kosten berekend bovenop de abonnementskosten, 31 cent per minuut. Ook het versturen van sms’jes buiten de bundel kost 31 cent per bericht.

Internetten buiten je bundel

Ben werkt standaard met Mb Pauze waardoor je automatisch niet meer kunt internetten als je databundel gebruikt is. Je kunt 250Mb tot 3Gb extra data kopen die een maand geldig is. Het is ook mogelijk om een dagpas van 10Gb te kopen als je op één dag veel mobiele data wilt gebruiken.

Wat zijn de voor- en nadelen?

De sim only abonnementen van Ben zijn vanwege de prijs erg populair. Bovendien maak je niet ongemerkt extra kosten wanneer je buiten je bundel internet dankzij de Mb Pauze die standaard is geactiveerd. In tegenstelling tot een aantal andere providers biedt Ben deze service gratis aan. Er is ook veel keuze bij het kiezen van je databundel zodat je altijd een bundel hebt die past bij jouw datagebruik. Er zijn alleen geen unlimited databundels beschikbaar.

Ben je student? Dan ontvang je extra korting bij Ben. Bovendien kun je gratis gebruikmaken van het snelle 4G netwerk en worden de abonnementskosten pas afgeschreven nadat de studiefinanciering is gestort.

 • Goedkoop
 • Mb Pauze gratis
 • Grote databundels beschikbaar
 • Maandcontract mogelijk
 • Studentenkorting

De sim only abonnementen kennen echter ook een aantal belangrijke nadelen. Zo betaal je extra om gebruik te maken van het snelle 4G netwerk. Veel andere providers bieden internet via dit mobiele netwerk gratis aan. Bovendien rondt Ben de gesprekskosten op de minuut af en niet op de seconde, waardoor je iets meer betaalt. Tot slot kun je alleen kiezen voor een sim only abonnement van een maand of van 2 jaar, er is geen eenjarig contract beschikbaar.

 • Betalen voor 4G
 • Gesprekskosten op de minuut afgerond
 • Geen jaarcontract mogelijk

Ben vergelijken en overstappen

Ben je enthousiast geworden van de sim only abonnementen van Ben? Vergelijk deze en andere sim only abonnementen dan eens met jouw huidige mobiele telefoonabonnement via onze vergelijkingstool. Op Ikvergelijkonline.nl kun je direct jouw nieuwe abonnement afsluiten of overstappen. Bij een overstap bieden providers overstapservice aan. Met overstapservice wordt alles rondom de overstap voor je geregeld. Je kunt je huidige telefoonnummer gratis meenemen naar je nieuwe provider.

Eigenschappen van Ben

 • Gratis Mb pauze
 • Studentenkorting
 • Betalen voor 4G
 • Afronding per belminuut
 • Afronding per 1Kb
 • Belbundels niet geldig buiten EU
 • Gratis nummerbehoud
 • Aansluitkosten 20 euro
 • Contractduur 1 of 24 maanden
 • 14 dagen bedenktijd

Ben contactgegevens

Telefonische klantenservice
1200 (Alleen bereikbaar via je Ben 06-nummer).
0900 – 04 01 405 (Wanneer je nog geen klant bent).
Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur.

Online klantenservice
Klantenservice pagina van Ben

Postadres
Ben
Postbus 13016
2501 EA Den Haag

Bron: Ben.nl

Alle Budget Energie deals op een rij