Onbeperkt internet in het buitenland

Onbeperkt internet in het buitenland

Author: Ties van Beusekom , telecomexpert • Update: 01 maart 2023

Met een sim only abonnement met unlimited data kun je in het buitenland niet altijd onbeperkt internetten. Er wordt door een aantal providers een Fair Use Policy gehanteerd die het datagebruik in het buitenland beperkt tot een aantal GB per maand.

Met een onbeperkt internetabonnement hoef je niet na te denken als je video’s of muziek streamt. Je hoeft je daarbij immers niet te laten beperken door een datalimiet. Als je naar het buitenland gaat, blijkt onbeperkt echter niet altijd daadwerkelijk onbeperkt.

Onbeperkt datagebruik binnen de EU

Sinds 2017 zijn de roamingkosten binnen de EU afgeschaft. Dat betekent dat internetgebruik in ieder land binnen de EU hetzelfde tarief heeft. De voorwaarden van het internetgebruik buiten Nederland kunnen echter per provider verschillen. Onbeperkt internet kan buiten Nederland toch aan limieten gebonden zijn.

Internetten in het buitenland volgens Fair Use Policy (FUP)

Je kunt de limieten voor dataverbruik in het buitenland terugvinden in de voorwaarden. Een aantal providers hanteert een Fair Use Policy. In de voorwaarden staat precies vermeldt hoeveel belminuten, sms’jes en data je kunt gebruiken wanneer je een sim only abonnement met een onbeperkte databundel hebt. Ook binnen Nederland is onbeperkt niet altijd onbeperkt. Buiten Nederland liggen de limieten lager dan binnen Nederland.

Limieten sim only met unlimited data in buitenland

Providers hanteren verschillende limieten voor onbeperkt datagebruik in het buitenland. Als je een sim only abonnement met unlimited data hebt afgesloten bij T-Mobile kun je de eerste 60 dagen onbeperkt blijven internetten. Na 60 dagen kun je per maand maximaal 10GB data gebruiken. Tele2 heeft een datalimiet van 8GB per maand in het buitenland. Als je daar overheen gaat, betaal je 0,7 cent per MB.