Ikvergelijkonline.nlEnergieGoedkoopste energieleverancier
Goedkoopste energieleverancier2020-09-10T12:50:11+02:00

Goedkoopste energieleverancier?
Vind direct de beste deals


100% onafhankelijk & eerlijk.
Je zit nooit zonder gas en licht.
 Gratis overstapservice & 14 dagen bedenktijd.

Check de beste energie deals op jouw adres.

/
Alleen Samen Klein Middel Groot
2500
1000
kWh
m3

Goedkoopste energieleverancier


Gratis overstapservice.
100% onafhankelijk & eerlijk.
 Je zit nooit zonder gas en licht.

Check de beste energie deals

/
Alleen Samen Klein Middel Groot
2500
1000
kWh
m3

Goedkoopste
energieleverancier


Gratis overstapservice.
100% onafhankelijk & eerlijk.
 Nooit zonder gas en licht.

Check de beste deals.

/
Alleen Samen Klein Middel Groot
2500
1000
kWh
m3

Check de beste energie deals

Vraag & Antwoord

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt voordat je overstapt. We hebben daarom de meest gestelde vragen over sim only op een rijtje gezet.

Alle veelgestelde vragen

Eerst even voorstellen…

Wie zijn wij?

Bij Ikvergelijkonline.nl willen graag dat iedereen zo min mogelijk betaalt voor de vaste lasten. Het is onze passie geworden om dit voor iedereen voor elkaar te krijgen!

Hoe wordt er vergeleken?

Via Ikvergelijkonline.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod producten. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je super simpel!

Hoe verdienen wij?

Wanneer je een product afsluit via Ikvergelijkonline.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder op het moment je wordt geaccepteerd. Dat is wel zo eerlijk!

Lees verder…

Direct naar

Het laatste nieuws

Energie

Energieleveranciers

Het laatste nieuws

Goedkoopste energieleverancier 2020

Ben jij benieuwd naar de goedkoopste energieleverancier van dit jaar? Welke energieleverancier voor jou de goedkoopste is, is afhankelijk van jouw verbruik en je persoonlijke voorkeuren. Je kunt jouw beste energiedeal daarom het eenvoudigst vinden door gebruik te maken van onze energievergelijker. Het voordeel is dat je direct de energiedeal van jouw keuze af kunt sluiten via Ikvergelijkonline.nl

Waarom energieleveranciers vergelijken?

Je kunt honderden euro’s per jaar besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier. Er is namelijk zoveel onderlinge concurrentie dat er flink met de energietarieven wordt gestunt. Bovendien worden er leuke welkomstbonussen uitgekeerd waardoor een overstap naar een andere energieleverancier nog aantrekkelijker wordt.

Je kunt het meeste geld besparen door jaarlijks over te stappen naar een andere energieleverancier. Kies daarom altijd een energiecontract met maximaal de looptijd van een jaar om het best te kunnen profiteren. Je vergelijkt de verschillende energieleveranciers snel en eenvoudig met onze energievergelijker.

Hoe worden de energietarieven bepaald?

De tarieven van gas en stroom worden door diverse externe factoren bepaald. Er zijn echter ook een aantal keuzes die je zelf maakt die direct van invloed zijn op de prijs. Zo kun je kiezen voor een vast of een flexibel energiecontract. Bij een energiecontract dat maandelijks opzegbaar is, liggen de tarieven enigszins hoger dan bij een energiecontract met een vaste looptijd.

Je kunt ook kiezen tussen een variabel of een vast energietarief. Een vast energietarief is voordelig als de energieprijs laag is. Een variabel energietarief kan gedurende het jaar afhankelijk van externe factoren stijgen of dalen.

Tot slot is grijze stroom over het algemeen duurder dan groene stroom. Als je kiest voor een duurzame wereld betaal je dus in de meeste gevallen een iets hoger tarief. Er zijn echter steeds meer energieleveranciers die groene stroom en CO2-gecompenseerd gas leveren tegen scherpe tarieven.

Welkomstacties

Energieleveranciers hebben vaak leuke welkomstacties voor nieuwe klanten. Zo zijn er energieleveranciers die met cashbackacties of welkomstpremies werken. Deze bonussen worden meestal aan het einde van de looptijd verrekend met de eindnota. In sommige gevallen worden er welkomstcadeaus aangeboden. Er zijn ook energieleveranciers die niet werken met welkomstpremies, maar deze korting maandelijks verrekenen met het energietarief. Je betaalt dan dus minder hoge kosten per maand.

Klantvoordeel

Energieleveranciers hebben vaak leuke voordelen voor hun klanten. Sommige aanbieders werken met een spaarsysteem waarmee je kunt sparen voor korting of cadeaus. Het komt ook vaak voor dat je als klant beloond wordt met een korting op de energieprijs wanneer je kiest voor een verlenging in plaats van een overstap naar een andere leverancier. Tot slot kun je bij de energieleveranciers als klant vaak terecht voor voordelige cv-ketels, zonnepanelen, isolatie of andere energiebesparende maatregelen.

Combivoordeel

Enkele aanbieders van energie bieden ook abonnementen aan voor mobiele telefonie of internet, televisie en vaste telefonie. Als je deze abonnementen combineert met een energiecontract kun je vaak korte krijgen of profiteren van andere voordelen.

Hoe werkt de energievergelijker?

Met de energievergelijker kun je binnen vijf minuten de beste energiedeal bij de goedkoopste energieleverancier afsluiten. Vergelijken en afsluiten doe je in 6 simpele stappen.

Goedkoopste energieleverancier 2020 vergelijken

Stap 1: Controleer de einddatum van je contract

Voordat je gaat beginnen met vergelijken is het belangrijk om te controleren of je al boetevrij over mag stappen. Je kunt vanaf acht weken voor het einde van je energiecontract een overstap naar een andere energieleverancier regelen.

Stap 2: Vul je gegevens in op de energievergelijker

Allereerst wordt er gevraagd om je postcode, je huisnummer, je jaarverbruik en je huidige energieleverancier.

Stap 3: Geef je voorkeuren aan

Geef vervolgens aan of je een voorkeur hebt qua duurzaamheid, looptijd en variabele of vaste energietarieven.

Stap 4: Kies de goedkoopste energieleverancier

De energievergelijker geeft je aan de hand van je gegevens en voorkeuren direct een top 10 van de beste energiedeals. Kies jouw beste deal en regel de overstap meteen op Ikvergelijkonline.nl.

Stap 5: Je overstap wordt geregeld

Ikvergelijkonline.nl geeft je overstap door aan je nieuwe energieleverancier. Je huidige energiecontract wordt opgezegd, je hoeft hier niets voor te doen. Je ontvangt het nieuwe energiecontract thuis. Hierin staat precies wanneer je nieuwe contract ingaat.

Stap 6: Geef je meterstanden door

Rond de overgangsdatum geef je jouw meterstanden door aan de oude en de nieuwe energieleverancier. Heb je een slimme meter? Dan wordt dit automatisch gedaan. Vanaf de ingangsdatum van je nieuwe energiecontract ga je energie gebruiken tegen de superscherpe tarieven van jouw goedkoopste energieleverancier.

Eenvoudig overstappen via Ikvergelijkonline.nl

Op Ikvergelijkonline.nl kun je snel en eenvoudig de goedkoopste energieleveranciers van 2020 vergelijken. Heb je een goede energiedeal gevonden? Dan kun je direct overstappen. Zo simpel kan geld besparen zijn!