Home>Energie
Energie2020-05-25T12:36:46+02:00

Overstappen energie


100% onafhankelijk & eerlijk.
Je zit nooit zonder gas en licht.
 Gratis overstapservice & 14 dagen bedenktijd.

Check de beste energie deals

/
Alleen Samen Klein Middel Groot
1500
900
kWh
m3

Overstappen energie


Gratis overstapservice.
100% onafhankelijk & eerlijk.
 Je zit nooit zonder gas en licht.

Check de beste energie deals

/
Alleen Samen Klein Middel Groot
1500
900
kWh
m3

Overstappen
energie


Gratis overstapservice.
100% onafhankelijk & eerlijk.
 Nooit zonder gas en licht.

Check de beste deals.

/
Alleen Samen Klein Middel Groot
1500
900
kWh
m3

Check de beste energie deals

Energieleveranciers
Energieleveranciers

Eerst even voorstellen…

Wie zijn wij?

Bij Ikvergelijkonline.nl willen graag dat iedereen zo min mogelijk betaalt voor de vaste lasten. Het is onze passie geworden om dit voor iedereen voor elkaar te krijgen!

Hoe wordt er vergeleken?

Via Ikvergelijkonline.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod producten. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je super simpel!

Hoe verdienen wij?

Wanneer je een product afsluit via Ikvergelijkonline.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder op het moment je wordt geaccepteerd. Dat is wel zo eerlijk!

In Nederland heb je de keuze tussen een groot aantal verschillende energieleveranciers. De onderlinge concurrentie zorgt voor lage energieprijzen waardoor je veel geld kunt besparen op je energierekening. Deze besparing kan jaarlijks oplopen tot honderden euro’s. Je kunt het meeste geld besparen door ieder jaar te wisselen van energieleverancier.

Kan je overstappen van energieleverancier?

Als je een energiecontract hebt voor onbepaalde tijd dan kun je rekening houdend met de opzegtermijn ieder moment overstappen. Je hebt een energiecontract voor onbepaalde tijd als je in het verleden een variabel energiecontract hebt afgesloten of de contractperiode inmiddels is verstreken en de energieleverancier het energiecontract automatisch verlengd heeft.

Als je geen energiecontract hebt voor onbepaalde tijd, kun je het beste wachten met overstappen tot het einde van je contract. Als je het energiecontract opzegt voor het einde van de looptijd krijg je een opzegboete. De opzegboete is meestal zo hoog dat overstappen dan niet loont. In sommige gevallen wil jouw nieuwe energieleverancier de opzegboete voor je vergoeden. In dat geval is een overstap voor het einde van je energiecontract toch aantrekkelijk. Informeer echter goed naar de voorwaarden van een vergoeding voordat je overstapt.

Wanneer kun je het beste overstappen?

Het beste moment om je overstap naar een nieuwe energieleverancier te regelen is binnen zes tot acht weken voor het einde van je energiecontract. Je kunt met onze energievergelijker eenvoudig jouw beste energiedeal vinden. Via Ikvergelijkonline.nl kun je het nieuwe energiecontract direct afsluiten.

Met de gratis overstapservice regelt jouw nieuwe energieleverancier de overstap voor jou. De energieleverancier kan in het Contract Einde Register precies zien wanneer jouw contract afloopt en voor een soepele overgang zorgen. Op die manier voorkom je ook dat je een opzegboete krijgt omdat je te vroeg overstapt naar een nieuwe energieleverancier.

Energiedeals vergelijken

Met onze energievergelijker kun je eenvoudig achterhalen welke energieleverancier op dit moment de beste energiedeal voor jou heeft. Dit kan voor jou een goede deal zijn vanwege de lage energietarieven, maar bijvoorbeeld ook omdat de visie van de energieleverancier goed aansluit op jouw wens om duurzame energie te gebruiken. Door over te stappen naar een andere energieleverancier kun je eenvoudig honderden euro’s per jaar besparen.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen naar een nieuwe energieleverancier is heel eenvoudig. Het meeste werk wordt namelijk voor jou gedaan. Het enige wat jij hoeft te doen is energiecontracten vergelijken en de beste energiedeal te kiezen. Energiecontracten vergelijken gaat heel eenvoudig met onze energievergelijker. Op Ikvergelijkonline.nl kun je direct je overstap regelen.

Stappenplan overstappen energie

Om de overstap naar een nieuwe energieleverancier snel en eenvoudig te regelen, kun je onderstaand stappenplan volgen. Zo regel je binnen 5 minuten jouw overstap naar een nieuwe, goedkopere energieleverancier. Zo eenvoudig kan geld besparen zijn!

  • Stap 1: Kijk of je al over kunt stappen
  • Stap 2: Verzamel je gegevens
  • Stap 3: Vul de energievergelijker in
  • Stap 4: Regel je overstap op Ikvergelijkonline.nl
  • Stap 5: Je overstap wordt voor jou geregeld
  • Stap 6: Geef je meterstanden door

Stap 1: Kijk of je al over kunt stappen

Als je te vroeg van energieleverancier wisselt kan je dit onnodig geld kosten. Controleer daarom eerst wanneer je huidige energiecontract afloopt. Loopt je huidige energiecontract binnen acht weken af? Dan kun je nu de overstap naar een nieuwe energieleverancier regelen zonder dat je een opzegboete krijgt van je huidige energieleverancier.

Stap 2: Verzamel je gegevens

Voordat je energieleveranciers met elkaar gaat vergelijken is het handig om precies te weten hoeveel stroom en gas je gebruikt. Pak daarom je laatste nota erbij of log in bij je huidige energieleverancier om te achterhalen wat je verbruik is. Alleen wanneer je jouw verbruik kent is het mogelijk om een precieze vergelijking te maken. Als je deze gegevens niet hebt, kun je een schatting maken aan de hand van je huishouden en je woonsituatie.

Stap 3: Vul de energievergelijker in

Onze energievergelijker zal aan de hand van je adres, je huidige energieleverancier en je jaarverbruik de beste energiedeal voor jou achterhalen. Daarnaast kun je jouw voorkeuren aangeven bij het vergelijken van de verschillende energieleveranciers. Deze voorkeuren gaan bijvoorbeeld over:

  • De looptijd van het energiecontract
  • Vaste of variabele energietarieven
  • Grijze of groene energie

Stap 4: Regel je overstap op Ikvergelijkonline.nl

Heb je met onze energievergelijker jouw beste energiedeal gevonden? Dan kun je direct je overstap regelen. Ikvergelijkonline.nl geeft jouw opdracht direct door aan de energieleverancier van jouw keuze. Je ontvangt van Ikvergelijkonline.nl een bevestigingsmail. Je nieuwe energieleverancier neemt binnen een week contact met je op. Je ontvangt dan het energiecontract en de algemene voorwaarden. Je 14 dagen bedenktijd gaan in op de dag dat je nieuwe energieleverancier jouw energiecontract verstuurt.

Stap 5: Je overstap wordt voor jou geregeld

Je nieuwe energieleverancier regelt jouw overstap. Je oude energiecontract wordt voor jou opgezegd, daar hoef je zelf niets voor te doen.

Stap 6: Geef je meterstanden door

Op het moment dat de overstap gerealiseerd wordt, moet je jouw meterstanden doorgeven aan je nieuwe en aan je oude energieleverancier. Als je een slimme meter hebt, wordt dit automatisch uitgelezen en hoef je niets te doen. Je ontvangt van je oude energieleverancier vervolgens een eindnota. Je nieuwe energieleverancier gebruikt de meterstanden als beginstand van de levering.

Je overstap naar een nieuwe energieleverancier is nu geregeld, je begint direct geld te besparen op je energierekening. Wil je blijvend geld besparen? Stap dan altijd aan het einde van je energiecontract over naar een nieuwe energieleverancier.