Vandebron

vandebron
vandebron

Check de beste Vandebron deals op jouw adres

|
Alleen Samen Klein Middel Groot
2500
1000
kWh
m3

Check de beste Vandebron deals op jouw adres

|
Alleen Samen Klein Middel Groot
2500
1000
kWh
m3

Wie is Vandebron?

In 2013 werd Vandebron opgericht als energieleverancier zonder eigen energieproductie. Vandebron levert enkel stroom via onafhankelijke energie-opwekkers. De klant kan zelf kiezen van welke energiebron de elektriciteit geleverd wordt. Op die manier levert Vandebron enkel groene energie uit Nederland. Vandebron is daarmee één van de groenste energieleveranciers van Nederland. In 2019 is Vandebron in handen gekomen van Essent.

Vandebron afsluiten

Bij Vandebron kun je kiezen tussen een energiecontract voor stroom en gas of voor enkel stroom. Je kunt deze energiecontracten voor verschillende periodes afsluiten. Kies je voor een variabel energiecontract, dan kun je deze maandelijks opzeggen. Op die manier zit je nergens aan vast als je een betere deal tegenkomt.

 • Stroom en gas 1 jaar / 3 jaar / variabel
 • Stroom 1 jaar / 3 jaar / variabel

Vandebron levert 100% groene stroom dat afkomstig is van windenergie, zonne-energie of energie afkomstig uit de verbranding van biomassa. In het laatste geval wordt er energie gewonnen uit de verbranding van restproducten zoals tuinafval, er worden geen bomen gekapt om energie op te wekken. Je kiest als klant altijd zelf de bron van jouw energie. Je kunt daarbij bijvoorbeeld kiezen voor de goedkoopste optie of voor de bron die het dichtst bij jouw huis staat. De prijs van de energie verschilt per energiebron.

Het is voor Vandebron niet mogelijk om ieder huishouden te voorzien van groen gas. Daarom wordt er door deze energieleverancier CO2-gecompenseerd gas geleverd. Door middel van duurzame projecten wordt de CO2-uitstoot van dit gas gecompenseerd. Het is ook mogelijk om enkel stroom af te nemen bij Vandebron. Op die manier gebruik je helemaal geen gas.

Zelf stroom opwekken

Vandebron stimuleert klanten om zelf stroom op te wekken, bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen. Vandebron beloont het gebruik van zonnepanelen met goede opwekkervergoedingen zodat het investeren in zonnepanelen ook financieel aantrekkelijk is.

Grote energie-opwekkers – zoals bijvoorbeeld een agrarisch bedrijf met een windmolen – kunnen zich als energiebron aansluiten bij Vandebron.

Elektrisch rijden

Vandebron stimuleert klanten om ook elektrisch te gaan rijden. Dit doet zij door het tegen scherpe prijzen aanbieden van laadpalen voor thuis of op de werkplek. Bovendien kun je met de laadpas van Vandebron onderweg de auto laden zonder dat je extra kosten hoeft te betalen. Op die manier wordt elektrisch rijden nog voordeliger.

Vandebron vergelijken en overstappen

Ben je enthousiast geworden van de energiecontracten van Vandebron? Vergelijk dan deze en andere energieleveranciers met onze energievergelijker. Heeft Vandebron de beste energiedeal voor jou? Dan kun je de overstap direct regelen. Met de gratis overstapservice van Vandebron wordt jou al het regelwerk uit handen genomen. Vandebron zegt je huidige contract op en zorgt ervoor dat je geen moment zonder energie komt te zitten. Houd hierbij wel rekening met de opzegtermijn van je huidige energiecontract zodat je geen opzegboete hoeft te betalen.

Eigenschappen van Vandebron

 • 100% groene energie
 • Energie van Nederlandse windmolens, zonnepanelen en biomassa
 • Keuzevrijheid energiebron
 • CO2-gecompenseerd gas
 • Keuze uit vast of variabel energiecontract
 • Contractduur 1 jaar, 3 jaar of variabel
 • Goede opwekkersvergoeding
 • Stimulatie investering zonnepanelen
 • Producten t.b.v. elektrisch rijden
 • Vandebron laadpas
 • Vriendenkorting
 • 14 dagen bedenktijd

Vandebron contactgegevens

Telefonische klantenservice
0880 444 555 (Normaal/lokaal tarief).
Maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur.

Online klantenservice
Klantenservice pagina van Vandebron

Postadres
Vandebron
Herengracht 545
1017 BW, Amsterdam

Bron: Vandebron.nl

Bovenstaande informatie is in geen enkel geval advies.