Pure energie

Pure energie
Pure energie

Bekijk de beste Pure energie energie deals

Kies je aantal minuten:Kies je aantal MB’s:

 

Bekijk de beste Pure energie energie deals

Minimaal aantal MB’s:
Minimaal aantal minuten:

Pure Energy is een puur Nederlandse energieleverancier. Als onderdeel van Raedthuys, een ontwikkelaar en beheerder van windenergieparken, profiteert Pure Energy van meer dan 20 jaar ervaring op dit gebied. Niet alleen het bedrijf is Nederlands, ook de geleverde energie komt voor 100% uit Nederland. Pure Energy betrekt elektriciteit uit eigen zonne- en windmolenparken. Door onder andere de Consumentenbond, Greenpeace en Natuur & Milieu werd Pure Energy sinds 2014 uitgeroepen tot de groenste energieleverancier van Nederland.

Voornamelijk windenergie

99% van de stroom die Pure Energy levert wordt opgewekt door windmolens. Daarvoor beheert Pure Energy windmolenparken door heel Nederland. Voor het opwekken van zonne-energie heeft Pure Energy een zonnepark in Enschede. Daarnaast worden zonnepanelen verkocht aan bedrijven. Zonne-energie is goed voor de resterende 1% van de stroomproductie door Pure Energy.

Vergroend gas

Echt groen gas – dat is gas uit biomassa – levert Pure Energy nog niet, maar het is wel de intentie om dat te gaan doen. Tot die tijd is aangebroken levert Pure Energy zogenaamd ‘vergroend gas’. Voor iedere kubieke meter gas wordt ter compensatie wereldwijd geïnvesteerd in projecten voor het opwekken van groene energie. Dat investeren doet Pure Energy door zogenaamde CO2Gold Standard certificaten te kopen van het Wereldnatuurfonds. De projecten die daarmee gefinancierd worden, zoals een nieuw windpark in India, produceren schone energie, zonder uitstoot van CO2. Zo is ook de gasvoorziening door Pure Energy CO2-neutraal.

Het aanbod van Pure Energy

Pure energy kent als energieleverancier vier contractvormen, waarbij je een aantal keuzemogelijkheden hebt. De contractvormen zijn: 1 jaar vast tarief, 3 jaar vast tarief, 5 jaar vast tarief en een variabel tarief met een onbepaalde looptijd. De keuzes die je kunt maken zijn:

  • Je kiest voor groene stroom, vergroend gas of voor beide.
  • Je kunt zelf aangeven uit welk windmolen- of zonnepark je de stroom wilt afnemen.

Pure Energy verzorgt het opzeggen van het contract bij je oude energieleverancier als je ervoor kiest om over te stappen. Houd wel rekening met een eventuele boete bij het voortijdig opzeggen van je contract.

Energieleveranciers vergelijken

Er zijn meer groene energieleveranciers dan alleen Pure Energy. Allemaal hebben ze hun eigen beleid en hun eigen voorwaarden en tarieven. Om te komen tot de beste keuze is het daarom verstandig ze allemaal goed met elkaar te vergelijken. Op Ikvergelijkonline.nl zie je snel per energieleverancier wat hun tarieven zijn en hoe hun contracten in elkaar zitten. Zo kies je voor de leverancier die het beste bij jouw wensen en jouw situatie past.

Bron: Pure-energie.nl

Pure energie contactgegevens

Telefonische klantenservice
088 10 13 000 (Normaal/lokaal tarief).
Maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur.

Online klantenservice
Klantenservice pagina van Pure energie

Postadres
Pure Energie
Postbus 3141
7500 DC Enschede

Bron: Pure-energie.nl