Essent

Essent
Essent

Check de beste Essent deals op jouw adres

|
Alleen Samen Klein Middel Groot
2500
1000
kWh
m3

Check de beste Essent deals op jouw adres

|
Alleen Samen Klein Middel Groot
2500
1000
kWh
m3

Wie is Essent?

Essent is voortgekomen uit een fusie van twee Nederlandse energiemaatschappijen in 1999. Sinds 2016 is Essent in handen van het Duitse Innogy dat sinds 2019 een onderdeel is van E.ON. Het hoofdkantoor van Essent staat in ’s-Hertogenbosch. Essent mag zich met 2,5 miljoen klanten in Nederland en België één van de grote spelers op de energiemarkt noemen.

Welke energieproducten kan je afsluiten bij Essent?

Je kunt bij Essent kiezen uit 5 verschillende energiecontracten:

 • 1 jaar Groene Stroom & Gas Zeker
 • 3 jaar Groene Stroom & Gas Zeker
 • 5 jaar Groene Stroom & Gas Zeker
 • Groene Stroom & Gas Flexibel
 • Alleen Groene Stroom

Bij het flexibele energiecontract wisselt je energietarief. Je tarieven dalen of stijgen mee met de energieprijs. Kies je liever voor meer zekerheid? Dan kun je een energiecontract afsluiten waarbij de energieprijs 1, 3 of 5 jaar vast staat. Het voordeel van een flexibel contract is echter dat je altijd over kunt stappen naar een goedkopere energieleverancier, want je hebt altijd slechts 1 maand opzegtermijn. Bij Essent krijg je automatisch 100% groene energie geleverd die is opgewekt met windmolens. Er wordt standaard gas geleverd, maar je kunt tegen een meerprijs kiezen voor groen gas zodat je 100% duurzaam energie gebruikt.

Klantvoordeel

Je kunt bij Essent meedoen aan het klantvoordeelprogramma. Hoe langer je klant bent, des te meer korting je krijgt op de energieprijs. Deze korting kan wel oplopen tot 10% op de energieprijs exclusief extra kosten en toeslagen. Bovendien krijgen klanten maandelijks leuke cadeautjes toegestuurd als blijk van waardering. En zorg jij ervoor dat een vriend ook klant wordt van Essent? Dan ontvangen jullie allebei 50 euro van de energieleverancier. Dat is nog eens mooi meegenomen.

Welkomstdeal

Essent werkt regelmatig met leuke welkomstacties die nieuwe klanten over de streep kunnen trekken om een energiecontract bij de energieleverancier af te sluiten. Ben je nieuwsgierig naar de huidige deals van Essent? Neem dan eens een kijkje bij onze energievergelijker. Als je jouw verbruiksgegevens en voorkeuren aangeeft, kun je in een oogopslag zien welke welkomstbonussen en cashbackacties Essent en andere energieleveranciers voor jou geselecteerd hebben. Je stapt direct eenvoudig over via Ikvergelijkonline.nl.

Besparingsproducten en overige energieproducten

Essent biedt via de website interessante producten aan waarmee je jouw woning nog duurzamer kunt maken. Zo kun je energie gaan besparen door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Energiebesparing is niet alleen goed voor het milieu, je zult het ook direct merken aan je energierekening. Door te kiezen voor energiebesparende producten kun je op jaarbasis veel geld besparen. De dure investeringen betalen zich binnen enkele jaren terug via de energierekening.

Essent vergelijken en overstappen

Ben je nieuwsgierig geworden naar de actietarieven van Essent? Bekijk dan nu de beste deals van Essent en andere energieleveranciers via onze energievergelijker. Je kunt direct het energiecontract van jouw keuze afsluiten via Ikvergelijkonline.nl. Met de gratis overstapservice neemt jouw nieuwe energieleverancier je al het regelwerk uit handen. Stap vandaag nog over naar een andere energieleverancier en begin direct met besparen op je energierekening.

Eigenschappen van Essent

 • 100% groene windenergie
 • Groen gas mogelijk
 • Los contract voor stroom mogelijk
 • Flexibele en vaste energiecontracten
 • Klantenvoordeel
 • Essent Thuis app en de VerbruiksManager+
 • Energiebesparende producten
 • Energiecontracten van 1 maand, 1 jaar, 3 jaar of 5 jaar
 • 14 dagen bedenktijd

Essent contactgegevens

Telefonische klantenservice
0900 1550 (Normaal/lokaal tarief).
Maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Online klantenservice
Klantenservice pagina van Essent

Postadres
Essent Energie B.V.
Postbus 1024
5200 BA ’s-Hertogenbosch

Bron: Essent.nl
Bovenstaande informatie is in geen enkel geval een advies.