Delta Energie

Delta Energie
Delta Energie

Check de beste Delta deals op jouw adres

|
Alleen Samen Klein Middel Groot
2500
1000
kWh
m3

Check de beste Delta deals op jouw adres

|
Alleen Samen Klein Middel Groot
2500
1000
kWh
m3

Wie is Delta?

DELTA is een van oorsprong Zeeuws nutsbedrijf dat zich naast energie ook richtte op internet, telefonie en televisie. Sinds 2019 is DELTA Energie in handen van het Zweedse Vattenfall. DELTA Energie blijft zich echter onverminderd inzetten voor de verbinding met de Zeeuwse consument, bedrijven en natuur. Wie kiest voor DELTA Energie maakt grotendeels gebruik van energie die in Zeeland wordt opgewekt. Met een keuze voor groene energie investeert men ook direct in de Zeeuwse natuur.

Delta afsluiten

DELTA Energie biedt 3 energiecontracten aan:

 • 1 jaar zekerheid
 • 3 jaar zekerheid
 • Variabele looptijd en prijzen

Kies je voor een energiecontract van DELTA Energie, dan ontvang je altijd DELTA Groene Stroom. Deze stroom wordt in Nederland opgewekt door middel van de verbranding van biomassa, in dit geval de verwerking van kippenmest. Daarnaast maakt DELTA Energie gebruik van windmolens uit Nederland en de rest van Europa. Qua stroom maak je bij deze energieleverancier dus altijd een milieuvriendelijke keuze.

De gas die geleverd wordt is standaard ‘gewoon’ gas. Je hebt echter de keuze om ook qua gas gebruik te maken van een groene optie: DELTA Groen Gas. De gas die je dan ontvangt is een mix van biogas en CO2-gecompenseerd gas. Door te kiezen voor DELTA Groen Gas investeer je direct in de Zeeuwse natuur.

1 of 3 jaar zekerheid

Bij DELTA Energie kun je kiezen tussen een vast energietarief voor 1 of 3 jaar. De energieprijs staat gedurende de looptijd van het contract vast. Je bent daarmee beschermd tegen plotselinge prijsstijgingen, maar kunt ook niet profiteren van prijsdalingen.

Variabele looptijd en prijzen

Het variabele contract van DELTA Energie is niet alleen variabel qua prijs, maar ook qua looptijd. Je profiteert twee keer per jaar van eventuele prijsdalingen, maar de energieprijs kan ook stijgen. Door de variabele looptijd is dit energiecontract flexibel opzegbaar.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Het voordeel van een energiecontract bij DELTA Energie is dat je kunt kiezen voor groene stroom én gas. Door te kiezen voor DELTA Groen Gas investeer je bovendien direct in de Nederlandse natuur. De keuze voor groene energie wordt voor consumenten steeds belangrijker.

Een ander voordeel is de keuzevrijheid in contractvorm. Je kunt zowel kiezen voor een vast als een variabel energiecontract. Zo kun je altijd een energiecontract kiezen dat bij jouw persoonlijke voorkeuren past.

Tot slot biedt DELTA Energie de mogelijkheid om een energiecontract voor enkel stroom of gas af te sluiten. Op die manier is de energiemaatschappij ook aantrekkelijk voor huishoudens die inmiddels helemaal van het gas af zijn.

Voordelen:

 • DELTA Groene Stroom en DELTA Groen Gas
 • Keuze tussen vast en variabel energietarief
 • Energiecontract voor enkel stroom/gas mogelijk

Het enige nadeel dat DELTA Energie kent is de prijs. In vergelijking met andere energieleveranciers betaal je een redelijk hoge prijs voor gas en stroom, zeker wanneer je kiest voor DELTA Groen Gas. Consumenten voor wie de prijs een doorslaggevende factor is, zullen door de energieprijzen af kunnen haken.

Nadelen:

 • Relatief hoge energieprijs

Delta vergelijken en overstappen

Wil jij DELTA Energie vergelijken met andere energieleveranciers? Maak dan direct gebruik van onze energievergelijker. Je ziet in één oogopslag welke energieleverancier de beste deal voor jou heeft. Bovendien kun je de overstap naar een andere energieleverancier direct online regelen. Met de handige overstapservice worden jou alle zorgen uit handen genomen en kun je binnen no time profiteren van een lagere energierekening.

Eigenschappen van Delta

 • Vaste en variabele energieprijs
 • Looptijd variabel, 1 of 3 jaar
 • Energiecontract voor enkel stroom/gas mogelijk
 • DELTA Groene Stroom
 • Keuze tussen DELTA Groen gas of ‘normaal’ gas
 • Gratis overstapservice
 • 14 dagen bedenktijd

Delta contactgegevens

Telefonische klantenservice
0118 33 34 14 (Normaal/lokaal tarief).
Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

Online klantenservice
Klantenservice pagina van Delta

Postadres
Delta
Buitenruststraat 10
4337 EH Middelburg

Bron: Deltaenergie.nl
Bovenstaande informatie is in geen enkel geval een advies.