Endi

Endi
Endi

Check de beste Endi deals op jouw adres

|
Alleen Samen Klein Middel Groot
2500
1000
kWh
m3

Check de beste Endi deals op jouw adres

|
Alleen Samen Klein Middel Groot
2500
1000
kWh
m3

Wie is Endi?

Endi staat voor EN-ergie DI-chtbij. Endi Energie profileert zich als een energiemaatschappij die er met scherpe tarieven en een uitstekende klantenservice voornamelijk is voor de klant. Er worden geen welkomstcadeaus of -bonussen gegeven, omdat – zo stelt Endi – deze uiteindelijk altijd door de klant zelf betaald worden. Bovendien doen zij niet aan sponsoring en willen zij geen winst maken op de levering van stroom. Allemaal kenmerken die ervoor zorgen dat de prijzen laag blijven, zowel voor nieuwe als bestaande klanten.

Endi Energie investeert echter wel in een uitstekende klantenservice. De energieleverancier is niet alleen telefonisch en per mail te bereiken, maar kan zelfs een adviseur bij jou thuis langs laten komen. Ook met deze persoonlijke insteek onderscheidt Endi Energie zich van concurrerende energiemaatschappijen.

Endi afsluiten

Bij Endi Energie kun je kiezen uit drie energiecontracten die qua looptijd en prijs van elkaar verschillen. Hoe langer de looptijd, des te goedkoper de prijs. Je kunt kiezen uit:

 • Gewoon stroom en gas 1 jaar vaste prijs
 • Gewoon stroom en gas 2 jaar vaste prijs
 • Gewoon stroom en gas 3 jaar vaste prijs

Welk energiecontract je ook kiest: je bent altijd verzekerd van een vaste prijs. Je betaalt dus gedurende de looptijd van je contract altijd dezelfde prijs voor stroom en gas. Bovendien worden de leveringstarieven tijdens de looptijd niet verhoogd. Kies je voor een energiecontract van 3 jaar, dan betaal je iets minder dan bij een contract met een kortere looptijd. Het verschil is echter verwaarloosbaar.

Wat zijn de voor- en nadelen?

De werkwijze van Endi Energie zorgt ervoor dat de tarieven voor stroom en gas laag worden gehouden, zowel voor nieuwe als voor huidige klanten. Aangezien de energieprijs voor veel consumenten een doorslaggevende factor is bij het afsluiten van een nieuw energiecontract, is dit een groot voordeel.

Endi Energie werkt bovendien met vriendenvoordeel. Als je een nieuwe klant aanbrengt dan ontvang je €50 van de energieleverancier. Het maakt daarbij niet uit hoeveel nieuwe klanten je aanbrengt, je ontvangt voor iedere nieuwe klant hetzelfde bedrag.

Een ander voordeel is dat het mogelijk is om ook een energiecontract voor enkel stroom af te sluiten. In tegenstelling tot andere energieleveranciers is Endi Energie heel helder in de kosten van een dergelijk energiecontract.

Voordelen:

 • Scherpe prijzen
 • Oude en nieuwe klanten betalen hetzelfde tarief
 • Vriendenvoordeel
 • Contract voor enkel stroom mogelijk

Een energiecontract bij Endi Energie kent ook enkele nadelen. Zo wordt het op de website niet helder wat de herkomst is van de energie die je geleverd krijgt. Je weet daarom niet of je groene stroom en/of CO2-gecompenseerd gas gebruikt. Voor steeds meer mensen is de herkomst van de energie minstens zo belangrijk als de energieprijs.

Bovendien heb je bij Endi Energie enkel de keuze tussen verschillende energiecontracten met een vaste energieprijs. Aan de ene kant biedt dit een grote mate van zekerheid, maar je mist wel de mogelijkheid om te profiteren van een dalende energieprijs. Als een energiecontract met een variabele energieprijs beter bij jou past, kun je niet bij Endi Energie terecht.

Tot slot kun je niet profiteren van een welkomstbonus. Endi Energie stelt dat de consument uiteindelijk altijd zelf betaalt voor de bonussen die een energiemaatschappij biedt. Daarom zet Endi Energie de bonussen liever om in scherpe energietarieven. Toch zullen veel consumenten de bonus aan het einde van de looptijd missen.

Nadelen:

 • Herkomst energie onduidelijk
 • Geen energiecontract met variabel energietarief
 • Geen welkomstbonus

Endi vergelijken en overstappen

Ben je nieuwsgierig hoeveel jij per maand aan energie kwijt bent bij Endi Energie? Vergelijk dan direct de deals van Endi Energie met die van andere energieleveranciers met onze vergelijker. Heb je een goede deal gevonden? Dan kun je jouw overstap meteen online regelen. De meeste energieleveranciers bieden een gratis overstapservice waarmee de overstap volledig voor jou wordt geregeld. Voor je het weet profiteer ook jij van de historisch lage energietarieven!

Eigenschappen van Endi

 • Vaste energietarieven
 • Looptijd van 1, 2 of 3 jaar
 • Energiecontract voor enkel stroom mogelijk
 • Vriendenvoordeel
 • Geen welkomstbonussen
 • Gratis overstapservice
 • 14 dagen bedenktijd

Endi contactgegevens

Telefonische klantenservice
085 06 07 432 (Normaal/lokaal tarief).
Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

Online klantenservice
Klantenservice pagina van Engie

Postadres
Endi
Aalscholversingel 542
6883 BW Velp

Bron: Engie-energie.nl
Bovenstaande informatie is in geen enkel geval een advies.