Vastelastenbond Energie
Kenmerken:

Collectieve scherpe tarieven

Contactgegevens:

Wil je meer informatie over de energie van de Vastelastenbond, neem dan contact op via onderstaande gegevens.

040 – 7200200
Contactformulier

Vastelastenbond energie

beoordelingen-budget-energieEen score van 8,9 uit 10 volgens Vastelastenbond energie

De Vastelastenbond is eigenlijk geen energieleverancier en daarmee een vreemde eend in deze bijt. Het is een consumentencollectief waarbij je tegen een gunstig tarief energiecontracten kunt afsluiten bij diverse energieleveranciers. Het collectief bestaat sinds 2004 en heeft inmiddels 70.000 leden. Behalve voor energiecontracten kun je bij de Vastelastenbond ook terecht voor tv, internet en telefonie, verzekeringen, woningisolatie en zonnepanelen. Bovendien krijg je er korting op artikelen bij 2.500 webwinkels.

Hoe het werkt

Je kunt je bij de Vastelastenbond gratis aanmelden als lid. Wil je energieleveranciers vergelijken, dan vul je je postcode in, de grootte van je huishouden, het type huis waarin je woont en eventueel je huidige verbruik. Aan de hand van deze gegevens rekent de Vastelastenbond uit hoeveel premie je zou moeten betalen bij de deelnemende energieleveranciers. Je krijgt dan een aantal aanbiedingen in beeld, waarvan de goedkoopste bovenaan staat. Je kunt de gegevens van de contracten die je geschikt lijken in detail bekijken of je direct aanmelden bij de energieleverancier van je voorkeur.

Switch service

De Vastelastenbond biedt via haar website ook een Switch Service aan. Hierbij krijg je telkens een energiecontract voor een jaar. De Vastenlastenbond zoekt elk jaar opnieuw naar de goedkoopste optie voor jou, zelf hoef je daar niets voor te doen. Door telkens te profiteren van aanbiedingen voor nieuwe klanten kun je zo veel geld besparen.

Groene energie

Wil je gebruikmaken van groene stroom en groen gas, dan kan dat ook via de Vastelastenbond. Die heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met energieleverancier Greenchoice. Sluit je daar een contract af via de Vastenlastenbond, dan ontvang je een extra korting.

Eerlijk advies

Omdat de Vastelastenbond onafhankelijk opereert van welke energieleverancier dan ook, zijn ze in staat om jou als consument een eerlijk advies te geven. Momenteel is de verwachting dat de energieprijzen gaan stijgen, dus adviseert de Vastekastenbond een contract met een looptijd van 3 jaar, zodat je optimaal van de nu nog lage tarieven kunt profiteren. Mensen die toch graag overstappen adviseren ze om gebruik te maken van de Switch Service. Wil je het overstappen zelf regelen, dan waarschuwt de Vastelastenbond voor aanbiedingen. Vaak zijn dat niet meer dan lokkertjes die niet echt veel voordeel opleveren.

Bron: Vastelastenbond.nl