Gas en licht vergelijken.

Check de beste deals.

Gas en licht
vergelijken.

Op zoek naar goedkoop gas en licht? Vind de beste aanbieder van energie door gas en licht te vergelijken. Hier vergelijk je alle aanbieders onafhankelijk. Kijk, vergelijk en stap over naar de goedkoopste aanbieder.

Energie Vergelijken

Vergelijk de beste gas en licht deals op jouw adres.

|
Alleen Samen Klein Middel Groot
2500
1000
kWh
m3

Check de beste deals.

|
Alleen Samen Klein Middel Groot
2500
1000
kWh
m3
Stap1: Vul je adres en verbruik gegevens in of laat ons je helpen met inschatten.

Vul je adres en verbruik gegevens in of laat ons je helpen met inschatten.

Stap 2: Groene stroom of een aanbieding? Vergelijk eenvoudig alle energieleveranciers.

Groene stroom of een aanbieding? Vergelijk eenvoudig alle energieleveranciers.

Stap 3: Overstappen zo zo geregeld. Je zit nooit zonder stroom of gas.

Overstappen zo zo geregeld. Je zit nooit zonder gas en licht

Author: Ties van Beusekom , energieexpert • Update: 01 maart 2023

Waarom gas licht vergelijken?

De markt voor energie is enorm veranderd. Mensen stappen veel vaker over. Logisch ook, want de kans is altijd groot dat het elders goedkoper is. En prijs is wat bij gas en licht telt. Want wie je energieleverancier ook is: gaslicht blijven hetzelfde. Juist omdat het product overal hetzelfde is, is het zonde om te veel te betalen. Door gas licht vergelijken zie je direct of jij ook te veel betaalt. Is dat het geval? Dan is gaslicht overstappen heel eenvoudig. Wij leggen uit hoe het werkt.

Gas licht vergelijken

Weten dat je gas en licht goedkoper kan is één ding. Maar hoe weet je welke energieleveranciers goedkoper zijn? Het antwoord op die vraag is minder makkelijk dan het lijkt. De prijs van is namelijk best ingewikkeld. Leveranciers verkopen ze als één product, terwijl ze allebei een andere prijs hebben. Ook is de prijs van gas en licht opgebouwd uit verschillende onderdelen. Bijvoorbeeld de prijs van stroom en gas, maar ook een vast bedrag dat je altijd betaalt. Of je nou veel of weinig energie gebruikt. Daarom is energie vergelijken nuttig. In onze enerievergelijker voor vind je goedkoop gas en licht van alle aanbieders. Overzichtelijk met één prijs per jaar en per maand.

Gas licht Vergelijken

Geen gas, wel licht?

In Nederland is een energiecontract vrijwel altijd voor gas en licht. Soms heb je niet beide nodig. Bijvoorbeeld als je warmte krijgt via een warmtenet. Ook dan kun je onze vergelijker gebruiken. Vul je verbruik in. Bij gas vink je dan “geen gas” aan. De vergelijker neemt gas dan niet mee in de aanbiedingen. Je ziet dan dus alleen nog aanbiedingen voor stroom.

Gas licht Vergelijken

Vergelijk deze energieleveranciers:

Check de beste
deals van:

Budget Energie Delta Endi Eneco Energie Direct Engie Essent Innova Neo Smart NLE Noord Energie Oxxio PowerPeers Pure Energie UnitedConsumers vandebron Vattenfall Veba

Gas en licht

Hoe werkt gaslicht overstappen?

Vergelijken maken we je graag eenvoudig. Goedkoop gas-licht vinden én overstappen doe je in vier eenvoudige stappen. Hieronder lees je welke dat zijn:

Stap 1: gegevens invullen
Om goedkoop gas en licht te vinden voor jou, hebben we wat gegevens nodig. Bijvoorbeeld je adres en verbruik. Als je dat niet weet, vul je de grootte van je huishouden in. Je ziet dan aanbiedingen op basis van een schatting van je energieverbruik. Ook vul je je huidige energieleverancier in. Sommige aanbiedingen gelden namelijk alleen voor nieuwe klanten.

Stap 2: voorkeuren aangeven
Waar moet jouw gas en licht aan voldoen? Wil je alleen groene energie? Dit vul je in bij de overige voorkeuren. Net als een voorkeur voor een bepaalde contractduur. Als je vaak overstapt ga je meestal niet voor een erg lang contract.

Stap 3: deal voor goedkoop gas en licht kiezen
Wij tonen je verschillende aanbiedingen. In principe staat het goedkoopste aanbod bovenaan. Is dat aanbod of een ander aanbod aantrekkelijk? Bekijk het aanbod nog eens goed. Gaslicht overstappen is bijzonder eenvoudig. Het kost je slechts één minuut.

Stap 4: overstappen
Stap je over? Dan hoef je verder niets te doen. Je nieuwe leverancier  regelt alles. Deze zorgt dat jij goedkoop gas en licht krijgt en dat je oude contract stopt. Pas als dat het geval is, gaat je nieuwe contract in. Je betaalt dus nooit dubbel en zit je nooit zonder.

Gas en licht

Gas en licht bij verhuizing

Als je verhuist, verhuist je energieleverancier in principe mee. Daarvoor moet je de verhuizing wel doorgeven natuurlijk. Gaslicht overstappen kan je ook doen. In een nieuw huis gebruik je wellicht ook meer of juist minder energie. Of overstappen inderdaad verstandig is, hangt af van je huidige contract. Heb je nu een contract voor gas en licht met vaste looptijd? Als dit nog langer dan een half jaar doorloopt betaal je een boete bij overstappen. Meestal is dat dus niet voordelig. Heel soms betaalt je nieuwe leverancier deze boete. Het is dus wel verstandig je ogen open te houden voor aanbiedingen van gas en licht.

Waar op te letten bij gas en licht vergelijken?

Overstappen van gas en licht is heel eenvoudig. Je regelt het in één minuut. Toch zijn er zaken waar je op let, voor je overstapt. Zorg dat je altijd je echte verbruik invult. Een schatting is niet altijd precies. Op basis daarvan weet je niet zeker of je wel echt goedkoper uit bent. Vergeet ook niet je huidige leverancier te selecteren. Veel aanbieders geven korting aan nieuwe klanten. Die korting kun je niet ontvangen van je huidige aanbieder. De aanbiedingen die je ziet staan op volgorde van prijs. De goedkoopste aanbieding staat dus altijd bovenaan.

Vraag & antwoord

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt voordat je overstapt van energieleverancier. Daarom hebben wij onze kennis over energie, energiecontracten en voorwaarden op een rijtje gezet. Handig toch?

Het is inderdaad mogelijk dat je een boete moet betalen als je voor het einde van je contract wilt overstappen naar een andere energieleverancier. Of dat zo is hangt af van je contract. Je kunt onderscheid maken tussen twee contractvormen: contracten voor onbepaalde tijd en contracten met een bepaalde looptijd.

Meer informatie

Het grootste gemak van een slimme thermostaat is het aan- en uitzetten van de verwarming op afstand en het extra inzicht in ons energieverbruik dat we krijgen dankzij de e-manager. Slimme thermostaten zijn vaak duur in de aanschaf óf je krijgt er een ‘gratis’ van je energieleverancier bij het afsluiten van een meerjarig contract.

Meer informatie

Het is inderdaad mogelijk dat je een boete moet betalen als je voor het einde van je contract wilt overstappen naar een andere energieleverancier. Of dat zo is hangt af van je contract. Je kunt onderscheid maken tussen twee contractvormen: contracten voor onbepaalde tijd en contracten met een bepaalde looptijd.

Meer informatie

Je energie vergelijken levert je absoluut een mooie besparing op, maar tegelijkertijd zijn er meerdere manieren waarop je je energierekening een stuk lager kan doen uitvallen. Zo kan je zelf groene energie opwekken door middel van zonnepanelen, maar je kan ook flink besparen door zuiniger om te springen met gas en elektriciteit.

Meer informatie