Ikvergelijkonline.nlEnergieGas & licht
Gas & licht2021-03-04T19:26:20+01:00

Gas en licht vergelijken

Vind direct de beste deal


100% onafhankelijk & eerlijk.
Je zit nooit zonder gas en licht.
 Gratis overstapservice & 14 dagen bedenktijd.

Check de beste energie deals op jouw adres.

|
Alleen Samen Klein Middel Groot
2500
1000
kWh
m3

Gas en licht vergelijken
Vind direct de beste deal

Vergelijk 16 energieleveranciers
Je zit nooit zonder gas en licht
 Gratis overstapservice

Gas en licht
vergelijken

Vergelijk 16 energieleveranciers
Je zit nooit zonder gas en licht
Gratis overstapservice

Check de beste deals.

|
Alleen Samen Klein Middel Groot
2500
1000
kWh
m3

Check de beste gas en licht deals:

Check de beste gas en licht deals van:

Gaslicht vergelijken

Je kunt ieder jaar op je energierekening besparen door over te stappen van energieleverancier. Begin vandaag nog met gas en licht vergelijken en bespaar honderden euro’s per jaar. De goedkoopste energieleverancier voor gas en licht bepalen begint met het maken van een goede vergelijking. Met onze energievergelijker kun je eenvoudig de beste energiedeals voor jouw persoonlijke situatie vinden. Je hoeft alleen maar enkele gegevens in te vullen en de goedkoopste energieleveranciers met lage energietarieven en de leukste welkomstbonussen liggen binnen handbereik. Op Ikvergelijkonline.nl kun je direct naar de energieleverancier van jouw keuze overstappen. En overstappen betekent geld besparen.

Kan je overstappen van energieleverancier?

Op Ikvergelijkonline.nl regel je direct jouw overstap naar een goedkopere energieleverancier. Met de gratis overstapservice hoef je zelf bijna niets meer te regelen. Ikvergelijkonline.nl stuurt jouw gegevens door naar de nieuwe energieleverancier. Vervolgens zegt de energieleverancier jouw huidige contract voor gas en licht op. Je ontvangt een energiecontract van je energieleverancier die op de aangegeven datum start met de levering van stroom en gas tegen de afgesproken lage tarieven.

Wat is een Sim Only
Energie Overstappen

Hoe werkt gaslicht vergelijken?

Het vergelijken van de beste energiedeals is heel eenvoudig met onze energievergelijker. In 6 eenvoudige stappen kun je honderden euro’s per jaar gaan besparen op je rekening voor enkel licht.

  • Stap 1: Vul jouw gegevens in: postcode, huisnummer, jaarverbruik en huidige energieleverancier
  • Stap 2: Geef je voorkeuren aan wat betreft de looptijd en de duurzaamheid
  • Stap 3: Kies jouw beste energiedeal en stap direct over via Ikvergelijkonline.nl
  • Stap 4: De nieuwe energieleverancier regelt de overstap
  • Stap 5: Geef je meterstanden door
  • Stap 6: Vanaf de ingangsdatum ga jij geld besparen op je energierekening

Nieuw energiecontract bij een verhuizing

Ook wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk om rekening te houden met de looptijd van je energiecontract. In de meeste gevallen kun je jouw energieleverancier beter mee laten verhuizen naar de nieuwe woning en pas aan het einde van de contractperiode overstappen. Voortijdige beëindiging zorgt ervoor dat je een opzegboete krijgt van je huidige leverancier. Een verhuizing is geen goede reden om voortijdig een energiecontract te verbreken, tenzij de energieleverancier haar diensten niet kan leveren op het nieuwe adres.

Nieuw energiecontract bij stadsverwarming

Maak je gebruik van stadsverwarming? Dan kun je alleen voor stroom overstappen naar een andere energieleverancier. Op onze energievergelijker kun je ook de beste energiedeals voor enkel stroom selecteren. Op die manier vind je altijd jouw beste energiedeal. Op Ikvergelijkonline.nl kun je direct overstappen naar jouw nieuwe energieleverancier voor gas en licht.

Vraag & antwoord

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt voordat je overstapt.
We hebben daarom de meest gestelde vragen over sim only op een rijtje gezet.

Het is inderdaad mogelijk dat je een boete moet betalen als je voor het einde van je contract wilt overstappen naar een andere energieleverancier. Of dat zo is hangt af van je contract. Je kunt onderscheid maken tussen twee contractvormen: contracten voor onbepaalde tijd en contracten met een bepaalde looptijd.

Meer informatie

Het grootste gemak van een slimme thermostaat is het aan- en uitzetten van de verwarming op afstand en het extra inzicht in ons energieverbruik dat we krijgen dankzij de e-manager. Slimme thermostaten zijn vaak duur in de aanschaf óf je krijgt er een ‘gratis’ van je energieleverancier bij het afsluiten van een meerjarig contract.

Meer informatie

Het is inderdaad mogelijk dat je een boete moet betalen als je voor het einde van je contract wilt overstappen naar een andere energieleverancier. Of dat zo is hangt af van je contract. Je kunt onderscheid maken tussen twee contractvormen: contracten voor onbepaalde tijd en contracten met een bepaalde looptijd.

Meer informatie

Je energie vergelijken levert je absoluut een mooie besparing op, maar tegelijkertijd zijn er meerdere manieren waarop je je energierekening een stuk lager kan doen uitvallen. Zo kan je zelf groene energie opwekken door middel van zonnepanelen, maar je kan ook flink besparen door zuiniger om te springen met gas en elektriciteit.

Meer informatie

Kennisbank

Direct naar

Het laatste nieuws

Energie

Energieleveranciers

Het laatste nieuws

Waar moet je op letten?

Als je de beste energiedeals met elkaar gaat vergelijken, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. We nemen ze hieronder allemaal even door.

Einde huidig energiecontract

Ten eerste is het belangrijk om pas over te stappen als je huidige energiecontract eindigt. Stap je te vroeg over naar een andere leverancier van gas en licht, dan loop je de kans een opzegboete van je huidige energieleverancier te krijgen. Op je energiecontract kun je terugvinden wanneer deze afloopt.

Je kunt je overstap via Ikvergelijkonline.nl regelen vanaf acht weken voor het einde van je contract. De nieuwe energieleverancier zorgt er dan voor dat het oude contract aansluit op het nieuwe contract zodat je geen moment zonder gas en licht komt te zitten.

Jaarverbruik

Om een goede vergelijking te kunnen maken willen wij graag weten hoeveel energie jouw huishouden op jaarbasis gebruikt. Deze gegevens kun je invullen in de energievergelijker. Je vindt jouw jaarverbruik terug in de nota’s van jouw energieleverancier. Weet je niet precies hoeveel energie je gebruikt? Dan kun je op de energievergelijker een schatting maken aan de hand van je woonsituatie en de samenstelling van je huishouden.

Vast of variabel energiecontract

Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract kun je kiezen tussen een vast of een variabel contract. Het verschil tussen beide vormen is de looptijd. Een variabel contract kun je iedere maand opzeggen. Aan een vast contract zit je vast gedurende 1, 2, 3 of 5 jaar.

Vaste of variabele energietarieven

Een variabel energiecontract gaat vaak samen met een variabel energietarief. Dit betekent dat de energieprijs periodiek kan wijzigen. Kies je voor een vast tarief, dan wordt de prijs voor gas en licht gedurende de looptijd van je contract vastgelegd en kan deze tussentijds niet stijgen.

Groene of grijze energie

Steeds meer mensen kiezen voor groene stroom vanwege het milieu. Bij veel energieleveranciers kun je daarom kiezen voor stroom dat afkomstig is van windmolens of zonnepanelen. Het gebruik van aardgas kan CO2-neutraal worden door te kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. Je kunt in de energievergelijker aangeven of je voorkeur uitgaat naar groene of grijze energie.