Ikvergelijkonline.nlEnergieGas & licht
Gas & licht2020-09-10T12:46:23+02:00

Gas & licht vergelijken?
Vind direct de beste deals


100% onafhankelijk & eerlijk.
Je zit nooit zonder gas en licht.
 Gratis overstapservice & 14 dagen bedenktijd.

Check de beste gas en licht deals op jouw adres.

/
Alleen Samen Klein Middel Groot
2500
1000
kWh
m3

Gas & licht vergelijken


Gratis overstapservice.
100% onafhankelijk & eerlijk.
 Je zit nooit zonder gas en licht.

Check de beste gas en licht deals

/
Alleen Samen Klein Middel Groot
2500
1000
kWh
m3

Gas & licht vergelijken


Gratis overstapservice.
100% onafhankelijk & eerlijk.
 Nooit zonder gas en licht.

Check de beste deals.

/
Alleen Samen Klein Middel Groot
2500
1000
kWh
m3

Check de beste gas en licht deals

Vraag & Antwoord

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt voordat je overstapt. We hebben daarom de meest gestelde vragen over sim only op een rijtje gezet.

Alle veelgestelde vragen

Eerst even voorstellen…

Wie zijn wij?

Bij Ikvergelijkonline.nl willen graag dat iedereen zo min mogelijk betaalt voor de vaste lasten. Het is onze passie geworden om dit voor iedereen voor elkaar te krijgen!

Hoe wordt er vergeleken?

Via Ikvergelijkonline.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod producten. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je super simpel!

Hoe verdienen wij?

Wanneer je een product afsluit via Ikvergelijkonline.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder op het moment je wordt geaccepteerd. Dat is wel zo eerlijk!

Lees verder…

Direct naar

Het laatste nieuws

Energie

Energieleveranciers

Het laatste nieuws

Gaslicht vergelijken en overstappen

Je kunt ieder jaar op je energierekening besparen door over te stappen van energieleverancier. Begin vandaag nog met gas en licht vergelijken en bespaar honderden euro’s per jaar.

Gas & licht vergelijken

De goedkoopste energieleverancier voor gas en licht bepalen begint met het maken van een goede vergelijking. Met onze energievergelijker kun je eenvoudig de beste energiedeals voor jouw persoonlijke situatie vinden. Je hoeft alleen maar enkele gegevens in te vullen en de goedkoopste energieleveranciers met lage energietarieven en de leukste welkomstbonussen liggen binnen handbereik. Op Ikvergelijkonline.nl kun je direct naar de energieleverancier van jouw keuze overstappen. En overstappen betekent geld besparen.

Gas licht overstappen

Op Ikvergelijkonline.nl regel je direct jouw overstap naar een goedkopere energieleverancier. Met de gratis overstapservice hoef je zelf bijna niets meer te regelen. Ikvergelijkonline.nl stuurt jouw gegevens door naar de nieuwe energieleverancier. Vervolgens zegt de energieleverancier jouw huidige contract voor gas en licht op. Je ontvangt een energiecontract van je energieleverancier die op de aangegeven datum start met de levering van stroom en gas tegen de afgesproken lage tarieven.

Waar moet je op letten?

Als je de beste energiedeals met elkaar gaat vergelijken, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. We nemen ze hieronder allemaal even door.

Einde huidig energiecontract

Ten eerste is het belangrijk om pas over te stappen als je huidige energiecontract eindigt. Stap je te vroeg over naar een andere leverancier van gas en licht, dan loop je de kans een opzegboete van je huidige energieleverancier te krijgen. Op je energiecontract kun je terugvinden wanneer deze afloopt.

Je kunt je overstap via Ikvergelijkonline.nl regelen vanaf acht weken voor het einde van je contract. De nieuwe energieleverancier zorgt er dan voor dat het oude contract aansluit op het nieuwe contract zodat je geen moment zonder gas en licht komt te zitten.

Jaarverbruik

Om een goede vergelijking te kunnen maken willen wij graag weten hoeveel energie jouw huishouden op jaarbasis gebruikt. Deze gegevens kun je invullen in de energievergelijker. Je vindt jouw jaarverbruik terug in de nota’s van jouw energieleverancier. Weet je niet precies hoeveel energie je gebruikt? Dan kun je op de energievergelijker een schatting maken aan de hand van je woonsituatie en de samenstelling van je huishouden.

Vast of variabel energiecontract

Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract kun je kiezen tussen een vast of een variabel contract. Het verschil tussen beide vormen is de looptijd. Een variabel contract kun je iedere maand opzeggen. Aan een vast contract zit je vast gedurende 1, 2, 3 of 5 jaar.

Vaste of variabele energietarieven

Een variabel energiecontract gaat vaak samen met een variabel energietarief. Dit betekent dat de energieprijs periodiek kan wijzigen. Kies je voor een vast tarief, dan wordt de prijs voor gas en licht gedurende de looptijd van je contract vastgelegd en kan deze tussentijds niet stijgen.

Groene of grijze energie

Steeds meer mensen kiezen voor groene stroom vanwege het milieu. Bij veel energieleveranciers kun je daarom kiezen voor stroom dat afkomstig is van windmolens of zonnepanelen. Het gebruik van aardgas kan CO2-neutraal worden door te kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. Je kunt in de energievergelijker aangeven of je voorkeur uitgaat naar groene of grijze energie.

Nieuw energiecontract bij een verhuizing

Ook wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk om rekening te houden met de looptijd van je energiecontract. In de meeste gevallen kun je jouw energieleverancier beter mee laten verhuizen naar de nieuwe woning en pas aan het einde van de contractperiode overstappen. Voortijdige beëindiging zorgt ervoor dat je een opzegboete krijgt van je huidige leverancier. Een verhuizing is geen goede reden om voortijdig een energiecontract te verbreken, tenzij de energieleverancier haar diensten niet kan leveren op het nieuwe adres.

Nieuw energiecontract bij stadsverwarming

Maak je gebruik van stadsverwarming? Dan kun je alleen voor stroom overstappen naar een andere energieleverancier. Op onze energievergelijker kun je ook de beste energiedeals voor enkel stroom selecteren. Op die manier vind je altijd jouw beste energiedeal. Op Ikvergelijkonline.nl kun je direct overstappen naar jouw nieuwe energieleverancier voor gas en licht.

Hoe werkt gaslicht vergelijken?

Het vergelijken van de beste energiedeals is heel eenvoudig met onze energievergelijker. In 6 eenvoudige stappen kun je honderden euro’s per jaar gaan besparen op je rekening voor enkel licht.

  • Stap 1: Vul jouw gegevens in: postcode, huisnummer, jaarverbruik en huidige energieleverancier
  • Stap 2: Geef je voorkeuren aan wat betreft de looptijd en de duurzaamheid
  • Stap 3: Kies jouw beste energiedeal en stap direct over via Ikvergelijkonline.nl
  • Stap 4: De nieuwe energieleverancier regelt de overstap
  • Stap 5: Geef je meterstanden door
  • Stap 6: Vanaf de ingangsdatum ga jij geld besparen op je energierekening