Energievergelijker

Energie-
vergelijker

Zoek je een energievergelijker? Energie vergelijken gaat het best als je een overzichtelijke energievergelijker gebruikt. Bij ons vergelijk je snel, eenvoudig en overzichtelijk. Check direct jouw voordeel.

Author: Ties van Beusekom , energieexpert • Update: 01 maart 2023

Wat is een energievergelijker?

Met een energievergelijker vergelijk je aanbiedingen voor stroom en gas. Bij ons is dat héél simpel. Toch is het vinden van de beste energievergelijker niet altijd eenvoudig. Energie vergelijken is complex. Dat komt omdat de prijs die je betaalt voor energie uit verschillende onderdelen bestaat. Leveringskosten, belastingen, vastrecht. Ook zijn er verschillende tarieven voor stroom en gas. Veel gebruikers weten ook niet hun eigen verbruik, waardoor vergelijken lastig is. De beste energievergelijker is de vergelijker die je bij de hand pakt. Zo vul je de juiste gegevens in en weet je zeker dat je goed vergelijkt.

Waarom energie vergelijken?

Door een energievergelijker te gebruiken, bespaar je veel geld. Op de energiemarkt zijn namelijk veel aanbieders actief. Door steeds meer concurrentie, worden de prijzen scherper. Ook daalt de kostprijs van elektriciteit. Maar alleen voor wie overstapt. Stap je nooit over? Dan profiteer je vaak niet van dalende energieprijzen. Energie vergelijk doe je altijd vóórdat je overstapt. Zo zie je aanbiedingen van verschillende energieleveranciers en weet je direct wat het voordeligst is.

Energie is in het begin vaak het goedkoopst. Veel aanbieders verleiden je met korting tot een overstap. Die korting verrekent de leverancier met je eerste jaarnota. Vaak moet je dus minimaal één jaar klant zijn om de goedkoopste energie te hebben. Daarna kan het zijn dat je bij een andere aanbieder voordeliger uit bent. Juist omdat je daar van nieuwe korting profiteert. Kortom: het wordt dan tijd om opnieuw te vergelijken.

Energievergelijker 2021

Energie vergelijken loont vooral als je het vaak doet. Het slimst is het om regelmatig over te stappen. Zo profiteer je namelijk maximaal van welkomstkortingen van energieleveranciers. Het kan ook zijn dat je al héél tevreden bent met je huidige energieleverancier. Als deze ook nog goedkoop blijkt, is overstappen natuurlijk niet nodig. Zit je langer dan één jaar bij je huidige leverancier? Dan kan overstappen lonen. Onze energievergelijker van 2021 toont je daarbij de beste aanbiedingen die er nu zijn. Zo kies je de beste energiedeal van dit moment. Bekijk hier de zakelijke ernergievergelijker.

Onafhankelijk energie vergelijken

De beste energievergelijker is een onafhankelijke. Eentje die je altijd eerlijk de voorwaarden toont en de beste aanbieding bovenaan zet. Onze energievergelijker is onafhankelijk. Je kiest dus de beste deal op basis van de voorwaarden die jij belangrijk vindt. Bij ons staat de goedkoopste deal binnen jouw wensen bovenaan. Het maakt niet uit welke energieleverancier. Jij ziet de beste deals en bepaalt zelf of je overstapt.

Energievergelijker

Hoe werkt een energievergelijker?

We kunnen niet meteen zeggen wat voor jou het beste aanbod is. Daarvoor hebben we informatie nodig. Over je verbruik, bijvoorbeeld. Maar ook over je wensen. Wat voor energiecontract wil je? Als we dat weten, zie je direct het beste aanbod. Het werkt in drie simpele stappen:

Stap 1: Vul je gegevens in
Vul je adres in. Ons systeem kijkt welke aanbiedingen daar beschikbaar zijn. Met je huidige energiegebruik kunnen we je precies vertellen hoeveel je straks bespaart. We kunnen dit ook schatten. Dat gebeurt op basis van het aantal mensen in je huishouden. Dit is wel minder nauwkeurig. Laat ook weten waar je nu stroom en gas afneemt.

Stap 2: Geef je voorkeuren aan
Wat voor contract wil je? Geef aan of je kiest voor alleen groene energie. Ook vul je in wat de maximale duur van je contract mag zijn.

Stap 3: Kies je energiedeal
De energievergelijker filtert alle deals. Deze toont alleen nog deals die aan jouw wensen voldoen. Ze staan op volgorde van prijs. De goedkoopste energie vind je bovenaan. Wil je meer weten of overstappen? Selecteer de deal. Je leest dan alles over aanbieding. Met de gratis overstapservice regel je overstappen in twee minuten.

Waar op te letten bij een energievergelijker?

Ben jij klaar om over te stappen? Check nog wel even het volgende.

Opzegtermijn
Wat voor energiecontract heb je nu? Heeft deze een vaste looptijd die nog niet verstreken is? Let dan goed op. Als je contract nog lang doorloopt, betaal je soms een boete bij overstappen. Soms betaalt je nieuwe leverancier deze.

Energieverbruik
Als je precies wil weten hoeveel je bespaart, vul je je huidige verbruik in. Anders is het aanbod een schatting. Het definitieve voorschotbedrag kan dan iets afwijken. Dit omdat je nieuwe leverancier wel naar je echte verbruik kijkt.

Vast of variabel
Een contract met vaste looptijd is vaak iets goedkoper. Maar je kunt dan wel minder snel opnieuw overstappen. Bedenk je dus goed hoe vaak je eventueel vergelijkt en overstapt.

Grijs of groen
Je kunt de impact van jouw energieverbruik op verschillende manieren beperken. Kies bijvoorbeeld voor groen. Ook kies je eenvoudig voor energie die alleen uit Nederland komt.