Qurrent Energie
Kenmerken:

De allergroenste
Een eerlijke prijs
Overstapservice

Contactgegevens:

Wil je meer informatie over de energie van Qurrent, neem dan contact op via onderstaande gegevens.

088 777 1200
Via contactformulier

Qurrent energie

beoordelingen-budget-energieEen score van 7,8 uit 10 volgens Qurrent

Energieleverancier Qurrent ontstond samen met HIER Opgewekt uit een initiatief van de Stichting DOEN, het Klimaatbureau en de milieufederaties. Qurrent levert groene stroom uit Nederland en CO2-gecompenseerd aardgas tegen inkoopprijzen. De doelstelling van Qurrent is om de overgang naar hernieuwbare energiebronnen in Nederland te versnellen. Qurrent werd in 2014, 2015 en 2016 door de Consumentenbond en Greenpeace uitgeroepen tot de groenste stroomleverancier van Nederland.

Qurrent Coöperatie

Qurrent wil haar klanten betrekken bij het opwekken van duurzame energie. Daarom is iedere klant automatisch lid van de Qurrent Coöperatie. Samen wekken ze zo energie op, die ze niet aan huis op kunnen wekken door deel te nemen in zonneparken of windparken. Inmiddels zijn 120.00 mensen klant bij Qurrent. Om meer naamsbekendheid te krijgen werd Qurrent hoofdsponsor van voetbalclub Feyenoord.

Het aanbod van Qurrent

Bij Qurrent kun je kiezen voor contracten met een looptijd van 1, 2 of 3 jaar. Gedurende die looptijd geniet je van een vast, laag energietarief en heb je de beschikking over een gratis energiemonitor, waarmee je je verbruik kunt bijhouden en bijsturen. Standaard heb je bij Qurrent 14 dagen bedenktijd en regelt Qurrent de overstap voor je.

Energie opwekken en besparen

Het uiteindelijke doel van Qurrent is dat mensen net zoveel energie zelf opwekken als ze verbruiken. Daarom komt er gratis iemand bij je langs om je te adviseren hoe je dat kunt bereiken. Qurrent helpt bij het plaatsen van zonnepanelen op je dak en als je een contract afsluit kun je een stukje van een windmolen kopen. De energie die je daarmee opwekt wordt afgetrokken van je energierekening en van het aankoopbedrag bouwt Qurrent weer nieuwe windmolens. Zo werk je mee aan een beter milieu terwijl je geld bespaart. Via de energiemonitor kun je precies volgen hoeveel stroom er door jouw eigen stukje of stukjes windmolen opgewekt wordt.

Energieleveranciers vergelijken

Naast Qurrent zijn er nog andere energieleveranciers die groene stroom leveren. Voordat je een contract afsluit is het daarom verstandig de aanbiedingen van al deze energieleveranciers te vergelijken met elkaar. Zo kom je tot een goed overwogen keuze, waarmee je jezelf en het milieu blij maakt, zonder daar te veel voor te betalen.

Bron: Qurrent.nl