Nederlandse Energie Maatschappij Energie
Kenmerken:

150 euro ‘kom er bij bonus bij 3 jaar”

Contactgegevens:

Wil je meer informatie over de energie van NLE, neem dan contact op via onderstaande gegevens.

088-7307307
Via contactformulier

Nederlandse Energie Maatschappij

beoordelingen-budget-energieGeen score bekend voor NLE

In 2005 werd de Nederlandse Energie Maatschappij, afgekort als NLE, opgericht, kort na de liberalisering van de energiemarkt. NLE wil met lage tarieven voor gas en groene stroom concurrentie bieden aan de grote spelers op de energiemarkt. Inmiddels is NLE de grootste onafhankelijke energieleverancier van Nederland. NLE betrekt haar groene stroom grotendeels uit Europese waterkrachtcentrales. Sinds 2016 biedt NLE ook tv, internet en telefonie aan.

Het aanbod van NLE

Bij NLE kun je contracten afsluiten voor alleen groene stroom, alleen gas of groene stroom en gas. Bij groene stroom heb je de keus drie opties:

  • Beetje groen: elektriciteit uit Europese waterkrachtcentrales.
  • Groene stroom van Europese windmolens.
  • Groene stroom van Nederlandse windmolens.

De windenergie van NLE is iets duurder dan die van waterkrachtcentrales. De contractduur is bij NLE naar keuze 1, 3 of 5 jaar. Gedurende de contractduur liggen de tarieven vast.

Behalve voor elektriciteit en gas kun je bij NLE ook terecht voor het kopen of huren van zonnepanelen. Daarvoor opende NLE in 2013 een online outlet.

Overstappen naar NLE

NLE drukt haar energieprijzen onder meer door alles online te regelen, ook het overstappen. De overstapservice van NLE zorgt ervoor dat je zelf weinig hoeft te doen: je meldt je aan en NLE verzorgt het opzeggen van het contract bij je oude energieleverancier. Je komt ook geen minuut zonder stroom of gas te zitten. NLE biedt nieuwe klanten bovendien een welkomstpremie, de ‘Kom erbij’-bonus. Neem je behalve energie ook tv, internet en telefonie af bij NLE, dan ontvang je daar bovenop nog een combinatiekorting. Overstappen duurt bij NLE gemiddeld tussen 4 en 6 weken.

Energieleveranciers vergelijken

Overstappen naar een andere energieleverancier doe je niet zomaar. De concurrentie op deze markt is groot en iedere aanbieder heeft wel een bonus of korting in petto als je naar hen overstapt. Je kunt het beste de tarieven en overige voorwaarden van je huidige energieleverancier vergelijken met die van andere aanbieders, om zo te komen tot de overeenkomst die het beste past bij je voorkeur en bij je budget. Dat vergelijken kan eenvoudig en snel via Ikvergelijkonline.nl. Je vult een aantal basisgegevens in, zoals je locatie en je verbruik, waarna je per energieleverancier ziet welke opties er zijn, inclusief de bijbehorende tarieven.

Bron: NLE.nl