Eneco Energie
Kenmerken:

Altijd groene stroom
Makkelijk overstappen

Contactgegevens:

Wil je meer informatie over de energie van Engie, neem dan contact op via onderstaande gegevens.

088 444 66 66
Via contactformulier

Engie energie

beoordelingen-Engie-energieEen score van 8,5 uit 10 volgens Engie

Engie is sinds 2015 de naam voor het Franse energieconcern GDF SUEZ, dat in 2008 ontstond na een fusie tussen Gaz de France en SUEZ. Engie richt zich op zowel de zakelijke als de particuliere markt. Speerpunten hierbij zijn het terugdringen van het energieverbruik en het ontwikkelen van duurzame energie met minder CO2-uitstoot. 50Five, een dochteronderneming van Engie, levert energiezuinige producten op het gebied van home automation, zoals slimme thermostaten en lampen.

Het aanbod van Engie

Bij Engie kun je kiezen uit een contract voor 1, 2 of 3 jaar met vaste tarieven. Je kunt daarnaast kiezen voor alleen gas, alleen stroom of voor gas en stroom. Bovendien bepaal je zelf wat voor energie je afneemt. Bij stroom kun je kiezen voor vier soorten:

  • Zonne-energie uit zonneparken. Engie heeft een groot aantal zonneparken in Nederland in eigen beheer en neemt bovendien zonne-energie af uit Italië.
  • Deze wordt geleverd door een groot aantal windmolenparken in Nederland en België, onder andere het eigen park van Engie bij de Eemshaven in Groningen.
  • Engie onttrekt ook elektriciteit uit diverse waterkrachtcentrales in Frankrijk. In de Pyreneeën heeft het een eigen centrale.
  • Opgewekt voor Elkaar. Onder deze naam levert Engie een unieke service: steeds meer particulieren en bedrijven die zonnepanelen op hun pand hebben, leveren het overschot aan Engie. Je kunt als afnemer dan kiezen van welke deelnemer je de energie bij voorkeur af wilt nemen. Zo heb je duurzame energie uit je eigen omgeving.

Ook het gas van Engie is altijd groen. Het verbruik ervan wordt gecompenseerd met boomaanplanten.

Samen energie opwekken

Engie stimuleert en ondersteunt groepen particulieren om in de vorm van een coöperatie zelf energie op te wekken. Het helpt bij het opzetten ervan en als lid van een coöperatie krijg je bij Engie een lager tarief, dankzij de belastingvoordelen waarmee de overheid dit soort initiatieven stimuleert. Door deel te nemen aan een coöperatie kun je zelf zonne-energie opwekken, ook al heb je geen plaats voor zonnepanelen op je dak.

Energieleveranciers vergelijken en overstappen

Overstappen doe je eenvoudig online, Engie regelt alles en neemt zelfs een eventuele boete van je oude leverancier voor haar rekening. Zorg wel dat je, voordat je een beslissing neemt, zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Dat doe je door energieleveranciers te vergelijken met elkaar, hier op Ikvergelijkonline.nl. Zet ze allemaal op een rijtje en kies voor de goedkoopste leverancier die voldoet aan je wensen op het gebied van energie.

Bron: Engie-energie.nl