EnergieFlex
Kenmerken:

Betaal naar verbruik
Maximale controle
Dagelijks inzicht in verbruik en kosten
Slim besparen

Contactgegevens:

Wil je meer informatie over de energie van EnergieFlex, neem dan contact op via onderstaande gegevens.

088 – 304 10 00
Via contactflomulier
 Nevelgaarde 44, 3436 ZZ Nieuwegein

EnergieFlex

beoordelingen-budget-energieGeen score bekend voor EnergieFlex

In 2014 verscheen EnergieFlex op de Nederlandse energiemarkt. Naar eigen zeggen is het een innovatieve, Nederlandse en goedkope energieleverancier. Uniek aan EnergieFlex is, dat zij als eerste energieleverancier in Nederland prepaid energie aanbieden. Je kunt bij EnergieFlex kiezen uit twee pakketten: Flex Prepaid en Flex Standaard.

Flex prepaid

Met Flex Prepaid betaal je voor wat je verbruikt. Zo houd je een optimaal inzicht in je verbruik en je kosten. Hoe het werkt is te vergelijken met prepaid telefonie: je koopt een voorraadje energie en als dat op is koop je weer een nieuw voorraadje. Het grote verschil met prepaid telefonie is, dat je niet meteen wordt afgesloten als je tegoed op is. Als je tegoed voor 80% op is, ontvang je een e-mail of sms-bericht. Je hebt dan nog 30 dagen om nieuw tegoed te kopen. EnergieFlex is de enige energieleverancier in Nederland die op een dergelijke manier energie aanbiedt. Het is een goede manier om constant overzicht over je uitgaven en je verbruik te hebben.

Slimme meter en verbruiksmonitor

Om gebruik te kunnen maken van Flex Prepaid moet je wel een slimme energiemeter hebben. Als je die nog niet hebt, dan wordt hij binnen 12 weken na je aanmelding geplaatst. Tot die tijd betaal je op basis van de tarieven van Flex Standaard. Is de slimme meter geïnstalleerd, dan geeft die jouw exacte verbruik door. Dat kun je bijhouden via de verbruiksmonitor, die per dag laat zien hoeveel je gebruikt en welk apparaat het meeste verbruikt. Zo wordt energie besparen een stuk eenvoudiger volgens EnergieFlex.

Flex Standaard

Met Flex Standaard betaal je maandelijks een vast tarief op basis van een schatting van je gebruik. Na een jaar vindt er dan een verrekening plaats met het werkelijke gebruik. Je kunt kiezen voor een looptijd van 1 of 3 jaar. Gedurende die looptijd gaan de tarieven niet omhoog. Ook kun je bij Flex Standaard kiezen voor gas en stroom of voor stroom alleen. Flex Standaard is vergelijkbaar met het aanbod van andere energieleveranciers. Op Ikvergelijkonline.nl kun je de voorwaarden en tarieven van Flex Standaard dan ook uitstekend met die van andere energieleveranciers vergelijken.

Bron: EnergieFlex.nl