Budget Energie
Kenmerken:

Overstapservice
Groene stroom

Contactgegevens:

Wil je meer informatie over de energie van Budget, neem dan contact op via onderstaande gegevens.

020 – 20 55 555
Chat met Budget

Budget energie

beoordelingen-budget-energieEen score van 8,1 uit 10 volgens Budget Energie

Sinds eind 2011 levert Budget Energie aardgas en groene stroom tegen concurrerende prijzen. Het bedrijf is onderdeel van de Nuts Groep, een onafhankelijke groep energieleveranciers die actief zijn op de Nederlandse en de Belgische markt. Voorheen behoorde ook de omstreden leverancier AtoomStroom tot deze groep, maar dat bedrijf is in 2016 gestopt. De stroom die Budget Energie levert is 100% groen en voor een groot deel afkomstig van Nederlandse windmolens. Ook wordt er stroom betrokken van Italiaanse, Deense en Noorse windmolens en koopt men zonne-energie in uit Italië. Het aardgas komt uit Groningen en is door een transporttoeslag duurder naarmate je verder van Groningen woont.

Het aanbod van Budget Energie

Budget Energie biedt haar klanten drie contractvormen aan: 1 jaar vast, 3 jaar vast en variabel. Voor alle contracten regelt Budget Energie de overstap en je hebt ook altijd een bedenktijd van 14 dagen.

  • 1 jaar vast. Dit is een goede keuze als je denkt dat de energietarieven zullen gaan stijgen, maar je desondanks niet al te lang wilt vastzitten aan een contract. Na 1 jaar loopt het contract voor onbepaalde tijd door en kun je het maandelijks opzeggen.
  • 3 jaar vast. Als je denkt dat de tarieven gaan stijgen en je voor een periode van drie jaar verzekerd wilt zijn van een laag tarief, is dit een goede keuze. Na die drie jaar is het contract maandelijks opzegbaar.
  • Je tarief stijgt of daalt mee met de actuele energieprijzen. Dit contract is altijd direct opzegbaar.

Zelf energie opwekken

Budget Energie stimuleert het zelf opwekken van energie met zonnepanelen. De energie die je daarmee levert wordt verrekend met de energie die je verbruikt. Wie zelf energie wil gaan opwekken en terug leveren, moet dat wel melden bij de netbeheerder. Die installeert dan een speciale dubbele elektriciteitsmeter.

Energieleveranciers vergelijken

Op Ikvergelijkonline.nl vind je de actuele tarieven van Budget Energie en een groot aantal andere leveranciers. Je kunt dus de voorwaarden en tarieven van deze energieleverancier vergelijken met die van de overige, om zo te komen tot de keuze die het beste bij jou en je portemonnee past.

Bron: BudgetEnergie.nl