Uitvaartverzekeraars

Ben je op zoek naar een uitvaartverzekering waarmee de kosten van jouw uitvaart in de toekomst volledig vergoed worden? Dan ben je bij Ikvergelijkonline.nl aan het juiste adres. Je kunt bij ons de aanbiedingen van verschillende uitvaartverzekeraars vergelijken. Je kunt direct de uitvaartverzekering van jouw keuze bij ons afsluiten.

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Je sluit een uitvaartverzekering af om je nabestaanden te beschermen tegen de kosten van jouw uitvaart. Een uitvaart kost afhankelijk van je persoonlijke uitvaartwensen 5.000 tot 8.000 euro. De meeste mensen hebben dit bedrag niet zomaar beschikbaar. Een overlijden van een dierbare kan dan ook tot serieuze financiële problemen leiden. Met een uitvaartverzekering hoeven jij en je nabestaanden zich geen zorgen te maken over de financiering van jouw uitvaart. Een uitvaartverzekering die goed is afgestemd op jouw uitvaartwensen is nu en in de toekomst voldoende om de uitvaart volledig te vergoeden.

Onafhankelijk uitvaartverzekeringen vergelijken

Op Ikvergelijkonline.nl kun je de uitvaartverzekeringen van zes uitvaartverzekeraars met elkaar vergelijken. Wij zijn een onafhankelijke vergelijkingssite. Het maakt ons dan ook niet uit bij welke uitvaartverzekeraar jij een verzekering afsluit. Wij geven jou aan de hand van jouw uitvaartwensen een eerlijk resultaat. Jij kiest zelf de uitvaartverzekering aan de hand van je eigen voorkeuren. Je kunt de uitvaartverzekering direct bij ons afsluiten. Wij werken samen met:

De goedkoopste uitvaartverzekering

Het is voor ons lastig om te bepalen wat de goedkoopste uitvaartverzekering is. De maandpremie is namelijk afhankelijk van verschillende factoren.

Zo speelt de leeftijd waarop je een uitvaartverzekering afsluit een grote rol bij de bepaling van de maandpremie. Ook de premielooptijd en de hoogte van het verzekeringsbedrag zijn van invloed op de maandpremie. Tot slot speelt je gezondheidssituatie een belangrijke rol, de uitvaartverzekeraar kan een toeslag rekenen als je een verhoogd overlijdensrisico hebt.

Daarentegen krijg je bij sommige uitvaartverzekeraars korting als je bijvoorbeeld niet rookt. Met onze vergelijkingstool kun je eenvoudig zien welke premies de verschillende uitvaartverzekeringen rekenen.

Wij willen echter benadrukken dat de prijs van een uitvaartverzekering belangrijk is, maar geen leidende factor zou moeten zijn. Het belangrijkste aspect van een uitvaartverzekering is dat deze goed is afgestemd op jouw uitvaartwensen. Alleen dan kun je jouw nabestaanden volledig beschermen tegen de financiële gevolgen van jouw overlijden. Een goede uitvaartverzekering hoeft echter niet duur te zijn. Zoals je in onze vergelijking kunt zien, heb je de keuze tussen diverse goede uitvaartverzekeringen met een scherpe premie.

Hoe werkt uitvaartverzekeringen vergelijken?

Op Ikvergelijkonline.nl kun je de uitvaartverzekeringen van de uitvaartverzekeraars waar wij mee samenwerken eenvoudig vergelijken. Zo vind je binnen enkele minuten de uitvaartverzekering die het beste bij jou past. Je kunt een uitvaartverzekering direct via ons afsluiten. Je ontvangt dan binnen enkele dagen een reactie van de uitvaartverzekeraar.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij het vergelijken en afsluiten van een uitvaartverzekering.

  • Hoogte verzekeringsbedrag
  • Soort uitvaartverzekering
  • Premie en premielooptijd
  • Indexatie
  • Klanttevredenheid

Hoogte verzekeringsbedrag

Het belangrijkste aspect van een uitvaartverzekering is de hoogte van het verzekeringsbedrag. Dit bedrag moet hoog genoeg zijn om jouw uitvaartwensen te kunnen bekostigen, maar ook weer niet te hoog omdat dat onnodig geld kost. Met de uitvaartcalculator kun je berekenen hoe hoog jouw verzekeringsbedrag moet zijn.

Soort uitvaartverzekering

Je kunt kiezen tussen een natura uitvaartverzekering (dienstenpakket), een kapitaal uitvaartverzekering (uitkering geldbedrag) of een combinatie van beide verzekeringsvormen. Welke verzekeringsvorm je kiest is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Over het algemeen is een natura uitvaartverzekering de goedkoopste verzekeringsvorm.

Premie en premielooptijd

De prijs van een uitvaartverzekering zou niet leidend moeten zijn, maar je wilt natuurlijk ook niet teveel betalen. Je kunt de totale premie eenvoudig berekenen door de maandpremie te vermenigvuldigen met de premielooptijd in maanden. Op die manier kun je de prijs van de verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken.

Indexatie

Door te kiezen voor een uitvaartverzekering met een periodieke indexatie blijft je verzekering ook in de toekomst de waarde behouden.

Klanttevredenheid

In onze vergelijking zie je ook een score die klanten de uitvaartverzekeraar geven op het gebied van klantvriendelijkheid. Op die manier kun je een indruk krijgen van de klanttevredenheid.

Bij wie sluit jij een uitvaartverzekering af?

Een uitvaartverzekering sluit je maar één keer in je leven af. Het is daarom belangrijk om een goede vergelijking te maken. Wij helpen je bij het kiezen van de beste uitvaartverzekering in jouw persoonlijke situatie. Je kunt de uitvaartverzekering van je keuze direct afsluiten via Ikvergelijkonline.nl. Je nieuwe uitvaartverzekering kan binnen enkele werkdagen geregeld zijn. Dat is een geruststellende gedachte voor jou en voor je nabestaanden.