Beste
uitvaartverzekering.

Beste
uitvaart-
verzekering.

Je afscheid regel je het beste goed. Met een goede uitvaartverzekering dus. Daarmee hebben je nabestaanden een mooi afscheid, maar niet de kosten. Maar wat is de beste uitvaartverzekering? En hoe kom je daar achter? Check het hier snel.

1
Monuta Uitvaartverzekering
9,5
DELA Uitvaartverzekering
3.475 beoordelingen
Premie 27-jarige Verzekerd bedrag
7,36 9.000,-
Kies andere leeftijd Kies ander bedrag
Uitvaartverzorger t.w.v. € 2.200 +
€ 6.800 vrij te besteden
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Tijdens de gehele periode één vast aanspreekpunt
+ Meer informatie Monuta
2
DELA Uitvaartverzekering
9,6
DELA Uitvaartverzekering
6.711 beoordelingen
Premie 27-jarige Verzekerd bedrag
9,22 9.000,-
Kies andere leeftijd Kies ander bedrag
Naturaverzekering t.w.v. € 6.750 +
€ 2.250 vrij te besteden
Kinderen tot 25 jaar verzekerd met korting
Een geheel verzorgde uitvaart en
altijd aan te passen
+ Meer informatie DELA
3
Ardanta Uitvaartverzekering Vergelijken
8,2
DELA Uitvaartverzekering
2.323 beoordelingen
Premie 27-jarige Verzekerd bedrag
10,88 9.000,-
 Kapitaalpakket t.w.v. € 9.000 geheel vrij te besteden
Kinderen tot 21 jaar gratis meeverzekerd
Vrije keuze uitvaartverzorger
+ Meer informatie ASR

Sorry, niet via ons te bekijken.

De premies zijn berekend voor een 27-jarige, verzekerd bedrag € 9.000,- en de langst mogelijke betaalduur.
De top 5 is op basis van meest gekozen uitvaartverzekeringen (afgelopen 30 dagen) op Ikvergelijkonline.nl en is geen advies.
20% korting ten opzichte van oktober 2023 en is al verwerkt in de premie
Update: Dinsdag 6 februari 2024

Author: Ties van Beusekom , verzekeringsexpert • Update: 4 januari 2024

Beste uitvaartverzekering kiezen

Je kiest voor een uitvaartverzekering vanwege zekerheid. Zo weet je zeker dat je een mooi afscheid krijgt, zonder dat dit je nabestaanden hoge kosten oplevert. Maar wat is de beste uitvaartverzekering? Veel mensen vragen zich dat af. Want het is niet iets waar je elke dag over nadenkt. Daarom helpen wij je op weg. Zo geven we je een overzicht van goedkope verzekeringen. Hieruit kies je eenvoudig de goedkoopste uitvaartverzekering. Maar eerst geven we je wat informatie. Zo weet je zeker dat je de beste verzekering kiest voor jou.

Wat is de beste uitvaartverzekering?

Dat is niet zomaar te zeggen. Wat de beste uitvaartverzekering is, hangt vooral af van jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld een grote uitvaart, met veel gasten? Of mag het klein en intiem? Vind je het mooi je nabestaanden zelf over de inhoud beslissen? Of regel je tal van zaken liever zelf? De antwoorden op deze vragen bepalen wat voor jou de beste uitvaartverzekering is. Door uitvaartverzekeringen goed te bekijken vind je wat het beste bij je past. Ook vind je zo de beste prijs. Waaruit je kunt kiezen vertellen wij. Hieronder lees je meer over het soort verzekeringen waaruit je kiest.

Uit welke verzekeringen kies ik de beste?

Er zijn drie soorten uitvaartverzekeringen. Elke uitvaartverzekering heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder vertellen we je daarover meer.

Naturaverzekering
Is beste uitvaartverzekering voor jou vooral betaalbaar? Kies dan voor deze. Je kiest dan voor een pakket. Daar zit een dienst, een kist en een koffietafel in, bijvoorbeeld. Veel van deze zaken leg je nu al vast. Wil je niet te veel keuzes aan je nabestaanden laten? Dan is dit voor jou waarschijnlijk de beste.

Kapitaalverzekering
Wil je juist wel wat keuzes aan je nabestaanden laten? Dit is voor jou dan de beste uitvaartverzekering. Deze verzekering keert een bedrag uit. Hiermee kan je uitvaart georganiseerd worden. Om dat daarvoor een vast budget is, hebben je nabestaanden nog veel keuze.

Combinatieverzekering
Deze verzekering is een combinatie van de andere twee. Je kiest dan voor een pakket met diensten. Oók blijft er een vrij besteedbaar bedrag over. Hiermee kan iets extra’s gedaan worden. Tegelijk is er ook al veel geregeld.

Beste uitvaartverzekering 2021

Verzekeraars veranderen hun tarieven en voorwaarden regelmatig. De beste uitvaartverzekering in 2021 hoeft niet van dezelfde aanbieder te zijn als die van 2020. Wil je weten wat nú de beste is? Gebruik dan een hulpmiddel. Ons overzicht van goedkope verzekeringen is dat natuurlijk. Maar ook kun je zoeken naar recensies van klanten. Ook zijn er verschillende overzichten te vinden. Bijvoorbeeld wat de beste uitvaartverzekering volgens de Consumentenbond is, is interessant. De beste uitvaartverzekering volgens de Consumentenbond was in 2019 Monuta en in 2020 DELA. Het is best een belangrijke verzekering. Neem daarom gerust de tijd om je te informeren.

Beste Uitvaartverzekering

Beste uitvaartverzekering vinden

Wat je ook zoekt in een uitvaartverzekering: de prijs is belangrijk. Door te goed te kijken zie je wat nu de goedkoopste verzekering is. We leggen uit hoe dat werkt. Ons overzicht toont verschillende verzekeraars. De goedkoopste vind je bovenaan.  Selecteer dan de aanbieders die je wil bekijken. We tonen dan de verschillen in één handig overzicht. Zo zie je niet alleen de prijs, maar ook andere verschillen. Wellicht blijkt de goedkoopste niet de beste uitvaartverzekering. Dat bepaal je natuurlijk zelf. Maar zo kies je met alle informatie die je nodig hebt. Heb je gekozen? Je sluit de verzekering online af, direct bij de aanbieder. Snel, eenvoudig en makkelijk.

Waar let je op bij een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is geen verzekering die je regelmatig opnieuw afsluit. Deze kies je in principe voor het leven. Daarom is het verstandig goed naar alle voorwaarden te letten.

Looptijd
Daarom zijn er een aantal zaken waar je extra op let. Betaal je bijvoorbeeld tot aan je overlijden? Of is er een vaste duur? In dat laatste geval betaal je premie tot een bepaalde leeftijd.

Kinderen meeverzekerd
Ook hier denk je liever niet te veel aan. Toch is het vaak zo dat kinderen gratis meeverzekerd zijn. Dit geldt echter niet voor elke verzekering. Let hier dus op bij het afsluiten.

Op tijd afsluiten
Een uitvaartverzekering is het goedkoopst wanneer je deze vroeg afsluit. Boven een bepaalde leeftijd is dat soms zelfs helemaal niet mogelijk. Als je deze verzekering op tijd afsluit, betaal je relatief weinig premie.

Gezondheid
Sluit je een uitvaartverzekering af? De verzekeraar stelt dan enkele vragen over je gezondheid. Heb je problemen met je gezondheid? Het kan zijn dat je dan meer premie betaalt.