Beste uitvaartverzekering

Je wil graag een uitvaartverzekering afsluiten die je nabestaanden beschermt tegen de financiële gevolgen van jouw uitvaart. Veel mensen willen graag de beste uitvaartverzekering afsluiten, maar zijn bang voor hoge premies. Door te vergelijken vind je echter de beste uitvaartverzekeringen tegen een lage prijs.

Bekijk de uitvaartverzekering top 4 september 2020.
100% onafhankelijk en eerlijk.
 Binnen 5 minuten zonder zorgen afsluiten.
DELA Uitvaartverzekering

Premie per maand
7,96

Beoordeling voor DELA9,6 uit 3.618 beoordelingen

Bereken je premie

€ 8.000,-
Verzekerd bedrag
(Natura + vrij te besteden)

Premie betaalduur:
Tot aan overlijden 

Kinderen gratis mee te verzekeren:
Nee, wel extra lage premie

Yarden Uitvaartverzekering

Premie per maand
9,32

Beoordeling voor Yarden7,3 uit 529 beoordelingen

Bereken je premie

€ 8.000,-
Verzekerd bedrag
(Natura + vrij te besteden)

Premie betaalduur:
Tot 85 jaar

Kinderen gratis mee te verzekeren:
Ja, tot 21 jaar

Monuta Uitvaartverzekering

Premie per maand
10,21

Beoordeling voor Monuta8,6 uit 441 beoordelingen

Bereken je premie

€ 8.000,-
Verzekerd bedrag
(Natura + vrij te besteden)

Premie betaalduur:
Tot aan overlijden

Kinderen gratis mee te verzekeren:
Ja, tot 18 jaar

Ardanta Uitvaartverzekering

Premie per maand
11,58

Beoordeling voor Ardanta8,0 uit 135 beoordelingen

Bereken je premie

€ 8.000,-
Verzekerd bedrag
(Vrij te besteden bedrag)

Premie betaalduur:
Tot 80 jaar

Kinderen gratis mee te verzekeren:
Ja, tot 18 jaar

+ Vergelijk meer uitvaartverzekeringen

*Bovenstaande premies zijn gebaseerd op een persoon van 30 jaar uit Amsterdam.
De top 4 is op basis van meest gekozen en dus geen advies (reclame).
Update: maandag 07 september 2020

Beste uitvaartverzekering

Beste uitvaartverzekering

Bekijk de top 4 van september 2020.
100% onafhankelijk en eerlijk vergelijken.
 Binnen 5 minuten zonder zorgen afsluiten.
1
DELA Uitvaartverzekering 9.6DELA Uitvaartverzekering3.618 beoordelingen
Premie per maand
7,96
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
✓ Kinderen tot 25 jaar korting
✓ Praktische hulp voor uw nabestaanden
+ Meer informatie DELA
Bereken je premie
2
Monuta Uitvaartverzekering 8.6Lifetri Uitvaartverzekering441 beoordelingen
Premie per maand
10,21
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
✓ Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekeren
✓ Hoogste score op klantbeleving
+ Meer informatie Monuta
Bereken je premie
3
yarden Uitvaartverzekering 7.3yarden Uitvaartverzekering529 beoordelingen
Premie per maand
9,32
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
✓ Kinderen tot 21 jaar gratis*
✓ Vrije keuze uitvaartverzorger
+ Meer informatie Yarden
Bereken je premie
+ Meer vergelijken

Premies per maand gebaseerd op een persoon van 30 jaar uit Amsterdam. De top 3 is op basis van meest gekozen en dus geen advies (reclame).
Update: maandag 07 september 2020

Wat is de beste uitvaartverzekering?

Het is lastig voor een ander te bepalen wat de beste uitvaartverzekering is. Iedereen vindt nu eenmaal andere aspecten belangrijk. Toch is er in het algemeen wel iets te zeggen over de prijs en de kwaliteit van een uitvaartverzekering. Zo kun je de onderzoeksresultaten van de Consumentenbond bijvoorbeeld als leidraad gebruiken bij het vinden van de beste uitvaartverzekering voor jouw persoonlijke situatie.

Beste uitvaartverzekering volgens de Consumentenbond

De Consumentenbond vergelijkt elk jaar de verschillende uitvaartverzekeraars op prijs en kwaliteit. Ook al is het lastig om voor een ander de beste uitvaartverzekering aan te wijzen, met de onderzoeksresultaten van de Consumentenbond kun je in ieder geval jouw voordeel doen. Door te kiezen voor de beste uitvaartverzekering van de Consumentenbond weet je zeker dat je kiest voor een uitvaartverzekering die goede kwaliteit levert tegen scherpe prijzen.

Beste natura uitvaartverzekering: DELA

De Consumentenbond heeft de verzekering van DELA verkozen tot de beste natura uitvaartverzekering van 2019. DELA staat bekend als een uitvaartverzekeraar waarbij de mens centraal staat. Iedereen krijgt de unieke, persoonlijke uitvaart die hij verdient. Bovendien zijn de uitvaartverzekeringen van DELA zeer scherp geprijsd. Vooral wanneer je ook gebruikmaakt van de uitvaartverzorgingstak van DELA heeft deze verzekering een hoog rendement.

Meer informatie DELA

Beste kapitaal uitvaartverzekering: Yarden

Yarden komt opnieuw als beste uit de bus wanneer het gaat om kapitaal uitvaartverzekeringen. Yarden rekent scherpe premies en biedt kwalitatief goede verzekeringen aan. Door de kortingen bij de keuze voor een uitvaartverzorger van Yarden, kunnen deze verzekeringen een hoog rendement opleveren. De Consumentenbond kan een kapitaal uitvaartverzekering van Yarden dus zeker aanraden.

Meer informatie Yarden

Welke uitvaartverzekeringen zijn er?

Er zijn drie verschillende soorten uitvaartverzekeringen:
Natura uitvaartverzekering – Kapitaal uitvaartverzekering – Combinatieverzekering

In tegenstelling tot een kapitaal uitvaartverzekering wordt er bij een natura uitvaartverzekering geen geldbedrag uitgekeerd. Deze uitvaartverzekering bestaat uit een pakket van diensten en producten waar jouw nabestaanden uit kunnen kiezen. Wil je jouw dierbaren meer keuzevrijheid geven? Dan kun je kiezen voor een combinatieverzekering. Naast een pakket aan diensten en producten is er dan ook een geldbedrag beschikbaar. Met dit geldbedrag kunnen keuzes buiten het standaardpakket gemaakt worden.

Waarom zou je voor een uitvaartverzekering kiezen?

Door te kiezen voor een uitvaartverzekering kies je voor zekerheid. Het is immers de enige verzekering waarvan je zeker weet dat die ooit zal worden uitgekeerd. Een uitvaartverzekering geeft jou nu de zekerheid dat jouw nabestaanden niet hoeven te betalen voor jouw uitvaart. Je beschermt hen tegen de hoge kosten, een gemiddelde uitvaart kost in Nederland 8.000 euro. Veel mensen vinden het geruststellend wanneer de financiële zaken rondom de uitvaart al bij leven geregeld zijn.

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van een uitvaartverzekering?

Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een uitvaartverzekering.

1: Hoogte verzekeringsbedrag
2: Type verzekering
3: Premie en looptijd
4: Voorwaarden

Soort

Hoogte verzekeringsbedrag

Ten eerste is het belangrijk dat de uitvaartverzekering voldoende dekking biedt om jouw persoonlijke uitvaartwensen te kunnen bekostigen. Om het verzekeringsbedrag te kunnen bepalen, moet je dus eerst je uitvaartwensen in kaart brengen. Met de uitvaartcalculator kun je vervolgens berekenen hoeveel jouw uitvaartwensen kosten. Met dit inzicht kun je een uitvaartverzekering kiezen die jouw uitvaart volledig dekt.

Tip: Leg je uitvaartwensen vast zodat het voor jouw nabestaanden direct duidelijk is hoe jouw uitvaart eruit moet zien.

Soort

Type verzekering

Kies vervolgens het type verzekering dat het beste bij jouw situatie past: een natura uitvaartverzekering, een kapitaal uitvaartverzekering of een combinatieverzekering. Elk type verzekering heeft de eigen voor- en nadelen. Kies het type verzekering dat jouw voorkeur heeft en/of past bij jouw nabestaanden. Zij staan straks immers voor de taak om jouw uitvaart samen te stellen.

Soort

Premie en looptijd

Uitvaartverzekeringen vergelijken op premie is een goede manier om de goedkoopste uitvaartverzekering te bepalen. Je kunt dit het beste doen door de totale premie te berekenen (maandpremie x looptijd in maanden). De looptijd zegt overigens niets over de geldigheid van de verzekering. Mits je aan alle voorwaarden hebt voldaan, blijft een uitvaartverzekering een leven lang geldig en keert deze bij overlijden altijd uit.

Soort

De voorwaarden

Tot slot is het belangrijk je te verdiepen in de algemene en de aanvullende voorwaarden. Deze voorwaarden kunnen bijvoorbeeld gaan over premieverhogingen, de opzegtermijn en indexatiemogelijkheden. Daarnaast kan er ook iets vermeld worden over kortingen en het al dan niet gratis meeverzekeren van kinderen. Het is belangrijk dat je de algemene en aanvullende voorwaarden kent, zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Ik wil direct afsluiten

Eerst even voorstellen…

Wie zijn wij?

Bij Ikvergelijkonline.nl willen graag dat iedereen zo min mogelijk betaalt voor de vaste lasten. Het is onze passie geworden om dit voor iedereen voor elkaar te krijgen!

Hoe wordt er vergeleken?

Via Ikvergelijkonline.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod producten. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je super simpel!

Hoe verdienen wij?

Wanneer je een product afsluit via Ikvergelijkonline.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder op het moment je wordt geaccepteerd. Dat is wel zo eerlijk!

Lees verder…