Begrafenisverzekering

Hoe moet je uitvaart eruitzien? Heb je daar iets voor geregeld? Of laat je je nabestaanden achter met de kosten en de zware taak om alles te organiseren? Met een begrafenisverzekering kun je dat in ieder geval voorkomen. 70% van de Nederlanders heeft inmiddels een begrafenisverzekering. Zo’n begrafenisverzekering, die ook wel uitvaartverzekering genoemd wordt, geeft je rust. Je weet dat de kosten voor je uitvaart worden vergoed door de verzekering.

Bekijk de uitvaartverzekering top 4 augustus 2020.
100% onafhankelijk en eerlijk.
 Binnen 5 minuten zonder zorgen afsluiten.
DELA Uitvaartverzekering

Premie per maand
7,96

Beoordeling voor DELA9,6 uit 3.618 beoordelingen

€ 8.000,-
Verzekerd bedrag
(Natura + vrij te besteden)

Premie betaalduur:
Tot aan overlijden 

Kinderen gratis mee te verzekeren:
Nee, wel extra lage premie

Yarden Uitvaartverzekering

Premie per maand
9,32

Beoordeling voor Yarden7,3 uit 529 beoordelingen

€ 8.000,-
Verzekerd bedrag
(Natura + vrij te besteden)

Premie betaalduur:
Tot 85 jaar

Kinderen gratis mee te verzekeren:
Ja, tot 21 jaar

Monuta Uitvaartverzekering

Premie per maand
10,21

Beoordeling voor Monuta8,6 uit 441 beoordelingen

€ 8.000,-
Verzekerd bedrag
(Natura + vrij te besteden)

Premie betaalduur:
Tot aan overlijden

Kinderen gratis mee te verzekeren:
Ja, tot 18 jaar

Ardanta Uitvaartverzekering

Premie per maand
11,58

Beoordeling voor Ardanta8,0 uit 135 beoordelingen

€ 8.000,-
Verzekerd bedrag
(Vrij te besteden bedrag)

Premie betaalduur:
Tot 80 jaar

Kinderen gratis mee te verzekeren:
Ja, tot 18 jaar

*Bovenstaande premies zijn gebaseerd op een persoon van 30 jaar uit Amsterdam.
De top 4 is op basis van meest gekozen en dus geen advies (reclame).
Update: Maandag 3 augustus 2020

Begrafenisverzekering

Begrafenisverzekering

Bekijk de top 4 van augustus 2020.
100% onafhankelijk en eerlijk vergelijken.
 Binnen 5 minuten zonder zorgen afsluiten.
1
DELA Uitvaartverzekering9.6DELA Uitvaartverzekering3.618 beoordelingen
Premie per maand
7,96
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
✓ Kinderen tot 25 jaar korting
✓ Praktische hulp voor uw nabestaanden
+ Meer informatie DELA
2
yarden Uitvaartverzekering7.3yarden Uitvaartverzekering529 beoordelingen
Premie per maand
9,32
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
✓ Kinderen tot 21 jaar gratis*
✓ Vrije keuze uitvaartverzorger
+ Meer informatie Yarden
3
Monuta Uitvaartverzekering8.6Lifetri Uitvaartverzekering441 beoordelingen
Premie per maand
10,21
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
✓ Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekeren
✓ Hoogste score op klantbeleving
+ Meer informatie Monuta

Premies per maand gebaseerd op een persoon van 30 jaar uit Amsterdam. De top 3 is op basis van meest gekozen en dus geen advies (reclame).
Update: Maandag 3 augustus 2020

Wat is een begrafenisverzekering?

Een begrafenisverzekering is een levensverzekering waarmee de kosten van een begrafenis worden vergoed. Een begrafenisverzekering is hetzelfde als een uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering vergoedt de kosten voor een begrafenis of een crematie. Wie een begrafenisverzekering afsluit, weet echter al dat deze verzekering gebruikt zal worden om een begrafenis te bekostigen. In de uitvaartwensen is de voorkeur voor een begrafenis in plaats van een crematie al opgenomen.

Waarom zou je een begrafenisverzekering afsluiten?

Een begrafenisverzekering sluit je meestal niet af voor jezelf, maar voor je nabestaanden. Wanneer je komt te overlijden zullen jouw dierbaren de uitvaart moeten betalen. Door te kiezen voor een begrafenisverzekering worden de kosten van jouw uitvaart volledig vergoed. Veel mensen vinden het een geruststellende gedachte dat hun dierbaren niet worden geconfronteerd met de hoge kosten van een uitvaart. Een gemiddelde uitvaart kost immers 8.000 euro, dat is voor de meeste mensen een flink bedrag dat zij niet zomaar tot hun beschikking hebben.

Waar moet je op letten bij het afsluiten?

Het afsluiten van een begrafenisverzekering is iets wat je zorgvuldig aan moet pakken. Je wilt immers direct een goede, passende verzekering kiezen, zodat je daar de rest van je leven niet meer naar om hoeft te kijken. Je vindt een goede begrafenisverzekering door verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Maar hoe pak je dat aan? Met ons zorgvuldig samengestelde stappenplan vind je eenvoudig de beste begrafenisverzekering.

Stap 1: Bepaal de hoogte van het verzekeringsbedrag
Stap 2: Kies de soort verzekering
Stap 3: Vergelijk op premie en looptijd
Stap 4: Bekijk de voorwaarden
Stap 5: Sluit direct jouw begrafenisverzekering af

Soort

Stap 1: Bepaal de hoogte van het verzekeringsbedrag

Vind je het lastig om te bepalen hoe hoog jouw verzekeringsbedrag moet zijn? Dan is het handig om eerst jouw uitvaartwensen in kaart te brengen. Vervolgens kun je met de uitvaartcalculator berekenen welk prijskaartje er hangt aan jouw wensen. Zeker wanneer je kiest voor een begrafenis kunnen de kosten al snel oplopen tot 8.000 euro of meer. Door inzicht te krijgen in jouw persoonlijke uitvaartkosten, kun je eenvoudig de hoogte van het verzekeringsbedrag bepalen.

Soort

Stap 2: Kies de soort verzekering

Er zijn drie soorten begrafenisverzekeringen waar je uit kunt kiezen:
Natura begrafenisverzekeringKapitaal begrafenisverzekeringCombinatieverzekering

Een natura begrafenisverzekering geeft je nabestaanden een keuze uit een pakket van diensten en producten. Een kapitaal begrafenisverzekering keert een geldbedrag uit waarmee de begrafenis bekostigd kan worden. De combinatieverzekering is een combinatie van bovenstaande begrafenisverzekeringen: een pakket van diensten en producten met daarnaast een geldbedrag waarmee keuzes buiten het pakket gemaakt kunnen worden zonder dat dit tot extra kosten leidt.

Soort

Stap 3: Vergelijk op premie en looptijd

Veel mensen vergelijken de verschillende begrafenisverzekeringen direct op premie. En dat is logisch, je wilt immers niet te veel geld betalen voor iets waar je bij leven geen gebruik van maakt. Om de prijs van een begrafenisverzekering goed te kunnen vergelijken moet je kijken naar de maandpremie en de looptijd. Door de maandpremie te vermenigvuldigen met de looptijd in maanden, kun je de totale premie berekenen. Zo weet je zeker dat je de voordeligste begrafenisverzekering kiest voor jouw situatie.

Soort

Stap 4: Bekijk de voorwaarden

Iedere begrafenisverzekeraar hanteert de eigen algemene en aanvullende voorwaarden. Deze kunnen in jouw voordeel zijn, zo bieden veel uitvaartverzekeraars de mogelijkheid om kinderen gratis mee te verzekeren of krijg je korting wanneer je kiest voor een gecontracteerde uitvaartverzorger. In de voorwaarden staan echter ook bepalingen opgenomen over de indexatie, uitsluitingen, premieverhogingen en mogelijkheden tot overstappen, opzeggen of afkopen. Kies voor een begrafenisverzekering waarbij de voorwaarden overeenkomen met jouw verwachtingen en wensen.

Soort

Stap 5: Sluit direct jouw begrafenisverzekering af

Welke begrafenisverzekeraars zijn er in Nederland?

Nederland kent een groot aantal verzekeraars die uitvaartverzekeringen aanbieden. Alle uitvaartverzekeraars die wij aan je voorstellen zijn betrouwbare verzekeraars die kwalitatief goede uitvaartverzekeringen aanbieden tegen een scherpe premie. Hieronder volgt een overzicht van de zes belangrijkste uitvaartverzekeraars:

DELA Uitvaartverzekering
DELA – een afkorting van Deel Elkanders Lasten – werd in 1932 opgericht. Het hoofdkantoor van de uitvaartorganisatie staat in Eindhoven. Sinds 1942 noemt DELA zich een coöperatie en handelt de organisatie zonder winstoogmerk. Naast een uitvaartverzekeringstak kent DELA ook een uitvaartverzorgingstak. DELA verzorgt jaarlijks duizenden uitvaarten in Nederland en België.
Monuta Uitvaartverzekering
Monuta is één van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. De uitvaartorganisatie die gevestigd is in Apeldoorn, heeft zowel een uitvaartverzekerings- als een uitvaartverzorgingstak. Monuta kenmerkt zich door de persoonlijke aanpak waarbij veel aandacht is voor de nabestaanden. Een uitvaart die verzorgd wordt door Monuta is warm, persoonlijk en uniek.
Yarden Uitvaartverzekering
Met bijna een eeuw ervaring mag Yarden zich een specialist op het gebied van uitvaartverzekeringen en uitvaartverzorging noemen. Yarden met honderdduizenden klanten één van de grootste in Nederland. Naast het verzekeren en verzorgen van uitvaarten, houdt Yarden zich ook bezig met maatschappelijke doelen. Zo willen ze met voorlichtingsactiviteiten het taboe rondom de dood doorbreken.
Ardanta Uitvaartverzekering
Ardanta is sinds 1965 actief in de uitvaartbranche en valt binnen de verzekeringsportefeuille van A.S.R. De uitvaartverzekeraar kenmerkt zich door het regelen van de praktische kanten van een uitvaart. Het bedrijfsmotto is dan ook: ‘Helpen door te doen’. De consument kan ook bij Ardanta terecht voor praktische adviezen rondom het organiseren van een uitvaart.
PC Uitvaart Uitvaartverzekering
PC Uitvaart is sinds de oprichting ruim 85 jaar geleden dé uitvaartorganisatie van Amsterdam en omgeving. Inwoners van Noordwest-Nederland kunnen naast de uitvaartverzekering ook gebruikmaken van de uitvaartverzorging van PC Uitvaart. Bij PC Uitvaart staan de verzekeringsnemers en hun nabestaanden centraal. Een uitvaart van PC Uitvaart is dan ook persoonlijk en uniek.
Lifetri Uitvaartverzekering
Lifetri is de nieuwe naam van de in 2018 overgenomen uitvaartverzekeraar Nuvema. Lifetri biedt enkel natura uitvaartverzekeringen aan die volledig zijn afgestemd op de uitvaartwensen en de persoonlijke situatie van de verzekerde. Lifetri kijkt bij het afsluiten van de uitvaartverzekering bijvoorbeeld ook naar lokale prijsverschillen, zodat de verzekering altijd volledig kostendekkend is.
DELA Uitvaartverzekering
DELA – een afkorting van Deel Elkanders Lasten – werd in 1932 opgericht. Het hoofdkantoor van de uitvaartorganisatie staat in Eindhoven. Sinds 1942 noemt DELA zich een coöperatie en handelt de organisatie zonder winstoogmerk. Naast een uitvaartverzekeringstak kent DELA ook een uitvaartverzorgingstak. DELA verzorgt jaarlijks duizenden uitvaarten in Nederland en België.
Monuta Uitvaartverzekering
Monuta is één van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. De uitvaartorganisatie die gevestigd is in Apeldoorn, heeft zowel een uitvaartverzekerings- als een uitvaartverzorgingstak. Monuta kenmerkt zich door de persoonlijke aanpak waarbij veel aandacht is voor de nabestaanden. Een uitvaart die verzorgd wordt door Monuta is warm, persoonlijk en uniek.
Yarden Uitvaartverzekering
Met bijna een eeuw ervaring mag Yarden zich een specialist op het gebied van uitvaartverzekeringen en uitvaartverzorging noemen. Yarden met honderdduizenden klanten één van de grootste in Nederland. Naast het verzekeren en verzorgen van uitvaarten, houdt Yarden zich ook bezig met maatschappelijke doelen. Zo willen ze met voorlichtingsactiviteiten het taboe rondom de dood doorbreken.
Ardanta Uitvaartverzekering
Ardanta is sinds 1965 actief in de uitvaartbranche en valt binnen de verzekeringsportefeuille van A.S.R. De uitvaartverzekeraar kenmerkt zich door het regelen van de praktische kanten van een uitvaart. Het bedrijfsmotto is dan ook: ‘Helpen door te doen’. De consument kan ook bij Ardanta terecht voor praktische adviezen rondom het organiseren van een uitvaart.
PC Uitvaart Uitvaartverzekering
PC Uitvaart is sinds de oprichting ruim 85 jaar geleden dé uitvaartorganisatie van Amsterdam en omgeving. Inwoners van Noordwest-Nederland kunnen naast de uitvaartverzekering ook gebruikmaken van de uitvaartverzorging van PC Uitvaart. Bij PC Uitvaart staan de verzekeringsnemers en hun nabestaanden centraal. Een uitvaart van PC Uitvaart is dan ook persoonlijk en uniek.
Lifetri Uitvaartverzekering
Lifetri is de nieuwe naam van de in 2018 overgenomen uitvaartverzekeraar Nuvema. Lifetri biedt enkel natura uitvaartverzekeringen aan die volledig zijn afgestemd op de uitvaartwensen en de persoonlijke situatie van de verzekerde. Lifetri kijkt bij het afsluiten van de uitvaartverzekering bijvoorbeeld ook naar lokale prijsverschillen, zodat de verzekering altijd volledig kostendekkend is.

Eerst even voorstellen…

Wie zijn wij?

Bij Ikvergelijkonline.nl willen graag dat iedereen zo min mogelijk betaalt voor de vaste lasten. Het is onze passie geworden om dit voor iedereen voor elkaar te krijgen!

Hoe wordt er vergeleken?

Via Ikvergelijkonline.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod producten. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je super simpel!

Hoe verdienen wij?

Wanneer je een product afsluit via Ikvergelijkonline.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder op het moment je wordt geaccepteerd. Dat is wel zo eerlijk!