Crematieverzekering

Een uitvaart is niet goedkoop. Wil je gecremeerd worden, dan moet je al gauw rekenen op een bedrag van tussen de € 8.000 en € 10.000. Een dergelijk bedrag heeft lang niet iedereen vrij besteedbaar op zijn spaarrekening staan. Als je dan geen crematieverzekering hebt, ook wel uitvaartverzekering genoemd, zullen je nabestaanden moeten opdraaien voor de kosten van je uitvaart. Wil je dat voorkomen, dan is het verstandig wel zo’n crematieverzekering af te sluiten. 

Bekijk de crematieverzekering top 4 september 2020.
100% onafhankelijk en eerlijk.
 Binnen 5 minuten zonder zorgen afsluiten.
DELA Uitvaartverzekering

Premie per maand
7,96

Beoordeling voor DELA9,6 uit 3.618 beoordelingen

Bereken je premie

€ 8.000,-
Verzekerd bedrag
(Natura + vrij te besteden)

Premie betaalduur:
Tot aan overlijden 

Kinderen gratis mee te verzekeren:
Nee, wel extra lage premie

Yarden Uitvaartverzekering

Premie per maand
9,32

Beoordeling voor Yarden7,3 uit 529 beoordelingen

Bereken je premie

€ 8.000,-
Verzekerd bedrag
(Natura + vrij te besteden)

Premie betaalduur:
Tot 85 jaar

Kinderen gratis mee te verzekeren:
Ja, tot 21 jaar

Monuta Uitvaartverzekering

Premie per maand
10,21

Beoordeling voor Monuta8,6 uit 441 beoordelingen

Bereken je premie

€ 8.000,-
Verzekerd bedrag
(Natura + vrij te besteden)

Premie betaalduur:
Tot 85 jaar

Kinderen gratis mee te verzekeren:
Ja, tot 18 jaar

Ardanta Uitvaartverzekering

Premie per maand
11,58

Beoordeling voor Ardanta8,0 uit 135 beoordelingen

Bereken je premie

€ 8.000,-
Verzekerd bedrag
(Vrij te besteden bedrag)

Premie betaalduur:
Tot 80 jaar

Kinderen gratis mee te verzekeren:
Ja, tot 18 jaar

+ Vergelijk meer crematieverzekeringen

*Bovenstaande premies zijn gebaseerd op een persoon van 30 jaar uit Amsterdam.
De top 4 is op basis van meest gekozen en dus geen advies (reclame).
Update: maandag 07 september 2020

Crematieverzekering

Crematieverzekering

Bekijk de top 4 van september 2020.
100% onafhankelijk en eerlijk vergelijken.
 Binnen 5 minuten zonder zorgen afsluiten.
1
DELA Uitvaartverzekering 9.6DELA Uitvaartverzekering3.618 beoordelingen
Premie per maand
7,96
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
✓ Kinderen tot 25 jaar korting
✓ Praktische hulp voor uw nabestaanden
+ Meer informatie DELA
Bereken je premie
2
yarden Uitvaartverzekering 7.3yarden Uitvaartverzekering529 beoordelingen
Premie per maand
9,32
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
✓ Kinderen tot 21 jaar gratis*
✓ Vrije keuze uitvaartverzorger
+ Meer informatie Yarden
Bereken je premie
3
Monuta Uitvaartverzekering 8.6Lifetri Uitvaartverzekering441 beoordelingen
Premie per maand
10,21
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
✓ Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekeren
✓ Hoogste score op klantbeleving
+ Meer informatie Monuta
Bereken je premie
+ Meer vergelijken

Premies per maand gebaseerd op een persoon van 30 jaar uit Amsterdam. De top 3 is op basis van meest gekozen en dus geen advies (reclame).
Update: maandag 07 september 2020

Waarom een crematieverzekering afsluiten?

Een uitvaart is niet goedkoop. Wil je gecremeerd worden, dan moet je al gauw rekenen op een bedrag van tussen de € 8.000 en € 10.000. Een dergelijk bedrag heeft lang niet iedereen vrij besteedbaar op zijn spaarrekening staan. Als je dan geen crematieverzekering hebt, zullen je nabestaanden moeten opdraaien voor de kosten van je uitvaart. Wil je dat voorkomen, dan is het verstandig wel zo’n crematieverzekering af te sluiten. Je nabestaanden krijgen dan bij je overlijden een bedrag ter beschikking om de uitvaart mee te bekostigen, of de verzekeraar zorgt ervoor dat de uitvaart geregeld en betaald wordt. Een geruststellende gedachte. Voor jou, maar ook voor je nabestaanden. Als die weten dat er een crematieverzekering is kunnen ze zich zonder financiële kopzorgen richten op het organiseren of vormgeven van je uitvaart.

Kies je voor een verzekering die een geldbedrag uitkeert, dan heet dat een kapitaalverzekering. Een crematieverzekering die de uitvaart voor je nabestaanden regelt in de vorm van een pakket van diensten heet een naturaverzekering. Bij veel naturaverzekeringen hebben je nabestaanden wel enige keuzevrijheid en soms ontvangen ze naast het dienstenpakket ook een vrij te besteden bedrag. Er bestaat ook een mengvorm, de natura sommenverzekering. Daarbij is een kapitaal verzekerd dat in beheer blijft bij de verzekeraar, die er de rekeningen voor de uitvaart mee betaalt. Aan jou de keuze hoe je je nabestaanden wilt ontzorgen.

Crematieverzekering of uitvaartverzekering?

Is er eigenlijk verschil tussen een crematieverzekering en een uitvaartverzekering? Eigenlijk niet. Een uitvaartverzekering kan zowel een crematieverzekering zijn als een begrafenisverzekering. Crematieverzekering staat daarom ook niet vaak als naam van de verzekering in de polis. Het is meer een benaming die aangeeft wat er verzekerd is.

Welke verzekeraars zijn er?

Op deze website staat het aanbod van zes verzekeraars: DELA, Yarden, Ardanta, Monuta, PC Uitvaart en LifeTri. De meesten van hen bieden zowel een kapitaal- als een natura crematieverzekering aan. Ook tussenvormen zijn bij sommigen van hen mogelijk. Elke verzekeraar heeft zijn aantrekkelijke kanten. Wordt je bijvoorbeeld lid van Yarden, dan krijg je nog eens 10% extra korting op je crematieverzekering. Bij DELA zijn kinderen tot 18 jaar weliswaar niet gratis meeverzekerd (bij de andere verzekeraars is dat wel het geval), je betaalt wel een extra lage premie voor ze, waarvan ze tot ze 25 jaar zijn kunnen profiteren. We stellen de verzekeraars even kort aan je voor:

  • DELA. De grootste verzekeraar op dit gebied. Je kunt kiezen uit drie naturaverzekeringen die ook een vrij te besteden bedrag uitkeren: het Uitvaartplan Basis, het Uitvaartplan Plus en het Uitvaartplan Flexibel. Er is ook een kapitaalverzekering, het Uitvaartplan Geld.
  • Yarden. Hier kun je een naturaverzekering afsluiten en een natura sommenverzekering.
  • Ardanta. Onderdeel van het ASR-concern. Je kunt er drie verzekeringen afsluiten: het Geld Garant Uitvaartplan, het Geld Geregeld Uitvaartplan en het Zorg Garant Uitvaartplan.
  • PC Uitvaart. Onderdeel van het ASR-concern. Je kunt er drie verzekeringen afsluiten: het Geld Garant Uitvaartplan, het Geld Geregeld Uitvaartplan en het Zorg Garant Uitvaartplan.
  • Monuta. Deze verzekeraar kent zowel een kapitaalverzekering als een naturaverzekering.
  • LifeTri. Behalve voor een natura- en een kapitaalverzekering kun je bij Nuvema ook terecht voor een uitvaartdeposito. Je stort daarbij een bedrag op een rekening, waarna je jaarlijks rente bijgeschreven krijgt.

Kapitaalverzekering en naturaverzekering

Om behulpzaam te zijn bij de keuze tussen een kapitaalverzekering en een naturaverzekering gaan we eerst wat dieper op deze verzekeringsvormen in.

Een kapitaalverzekering sluit je af voor een bedrag dat je samen met de verzekeraar afspreekt. Hoe hoog dat bedrag moet zijn kun je bepalen met een kostencalculator. Op de websites van de meeste verzekeraars vind je er wel een. Daarnaast hangt het te verzekeren bedrag natuurlijk ook samen met je wensen voor je uitvaart. Zo bepaal je een bedrag, waarvoor je vervolgens een kapitaalverzekering afsluit. Dat wil echter niet automatisch zeggen dat je uitvaart er dan precies zo uit komt te zien als jij hem voorstelt, je nabestaanden hebben immers de vrije beschikking over het uitgekeerde bedrag. Leg daarom ook naar hen toe vast hoe je wilt dat je uitvaart eruitziet.

Bij een naturaverzekering werkt het anders. Je verzekert dan een dienstenpakket, dat wordt uitgevoerd als je overleden bent. De verzekeraar verzorgt de uitvaart (of laat hem verzorgen) en betaalt hem ook. Veel details en de mate van luxe kun je vooraf regelen, direct bij het afsluiten van je verzekering. De naturaverzekering heeft ten opzichte van de kapitaalverzekering nog een groot voordeel: je kunt niet onderverzekerd zijn. Je betaalt immers voor een dienstenpakket, dat ongewijzigd blijft. Ook als je al jong komt te overlijden hoeven je nabestaande niks bij te betalen. Bij de kapitaalverzekering moet je regelmatig nakijken of het verzekerde bedrag nog volstaat voor de uitvaart zoals jij die voor ogen hebt. Anders loop je het gevaar dat je nabestaanden alsnog een bedrag moeten bijbetalen.

Kun je besparen op je crematieverzekering?

Kiezen voor een crematieverzekering is op zich al een besparing ten opzichte van een begrafenisverzekering. Een begrafenis is namelijk doorgaans duurder dan een crematie, omdat daar enkele bijkomende kosten voor gelden, zoals grafrechten en een grafsteen. Gemiddeld is het prijsverschil al snel € 2.000. Toch valt er op een crematieverzekering op zich ook nog wel te besparen.

In de vergelijking boven deze tekst zie je dat de maandelijkse premies elkaar niet veel ontlopen. Toch kan een klein verschil over de gehele looptijd van je crematieverzekering een besparing of juist extra kosten opleveren van honderden euro’s. Een premieverschil van 1 euro per maand bijvoorbeeld zou over een looptijd van 50 jaar € 600 verschil uitmaken. Crematieverzekeringen vergelijken loont dus wel degelijk.

De looptijd van de verzekering is ook van invloed op de premie. Hoe jonger je een crematieverzekering afsluit, hoe lager de maandelijks te betalen premie zal zijn. Bij sommige verzekeraars kun je ook kiezen tot welke leeftijd je de premiebetaling door laat lopen, bijvoorbeeld tot je 65, 75 of 85 bent of zelfs levenslang. Hoe langer je de betalingen laat doorlopen, hoe lager je maandelijkse premie zal zijn.

Een andere manier om te besparen op je crematieverzekering is om te bezuinigen op de voorwaarden. Bij een kapitaalverzekering kun je kiezen voor een lager verzekerd bedrag, bij een naturaverzekering voor een beperkter dienstenpakket. Houd er dan wel rekening mee dat de kans groot is dat je nabestaanden dan waarschijnlijk een gedeelte van je uitvaart uit eigen zak moeten betalen.

Kan iedereen een crematieverzekering afsluiten?

Verzekeraars kunnen niet iedereen accepteren voor een crematieverzekering. Stel je voor dat een honderdjarige op zijn sterfbed nog een verzekering zou kunnen afsluiten, dan zou iedereen wachten tot het zover was. Daarom geldt bij alle verzekeraars een leeftijdslimiet. Die limiet kan wel variëren. Bij de ene verzekeraar kun je tot je 65-ste terecht, bij de andere tot je 75-ste.

Kinderen hoeven meestal geen crematieverzekering af te sluiten als een van ouders er een heeft. Tot hun 18-de kunnen ze gratis meeverzekerd zijn op de polis van een van hun ouders. Een uitzondering hierop is DELA. Daar betalen kinderen wel een (lage) premie, waar dan weer tegenover staat dat die lage premie blijft gelden tot ze 25 jaar oud zijn.

In vier stappen naar de ideale crematieverzekering voor jou

Om de ideale crematieverzekering voor jou en je portemonnee te kiezen hoef je maar vier stappen te doorlopen:

Soort

Heb ik een crematieverzekering nodig?

Als je nu al zeker weet dat je bij je overlijden (wanneer dat ook zal zijn) voldoende geld op je rekening hebt om een uitvaart van te betalen, dan heb je geen crematieverzekering nodig. Ook als je weet dat je nabestaanden er geen probleem me hebben om voor je uitvaart te betalen en dat ze er niet door in de financiële problemen komen is een crematieverzekering overbodig. In alle andere gevallen is een crematieverzekering (of een begrafenisverzekering) het overwegen waard.

Soort

Stap 2: Besluit wat voor uitvaart je wil

Een crematieverzekering is prima als je gecremeerd wil worden. Bepaal ook hoe je uitvaart eruit moet zien en bereken de kosten met een kostencalculator. Beslis of je een naturaverzekering wil afsluiten met een dienstenpakket of een kapitaalverzekering met een uit te keren bedrag. Heb je alles in beeld, dan kun je naar de volgende stap.

Soort

Stap 3: Ga crematieverzekeringen vergelijken

Kies bij elke verzekeraar het pakket of het bedrag dat het dichtste in de buurt komt van je voorkeur. Vergelijk de voorwaarden en de premies goed en maak een keuze.

Soort

Stap 4: Sluit een crematieverzekering af

Als je een crematieverzekering hebt gevonden die aansluit bij je wensen en je budget, dan kun je die via Ikvergelijkonline.nl direct online afsluiten. Je bent per direct verzekerd, maar vaak moet je wel nog een gezondheidsverklaring indienen. Meestal is dat een vragenlijst die je moet invullen, maar in sommige gevallen wordt ook een doktersverklaring gevraagd.

Na het doorlopen van deze vier stappen heb je een crematieverzekering gevonden die voor jou betaalbaar is en die zorgt voor gemoedsrust bij jou en bij je nabestaanden. Succes dus bij het vergelijken van de crematieverzekeringen.

Ik wil direct afsluiten

Eerst even voorstellen…

Wie zijn wij?

Bij Ikvergelijkonline.nl willen graag dat iedereen zo min mogelijk betaalt voor de vaste lasten. Het is onze passie geworden om dit voor iedereen voor elkaar te krijgen!

Hoe wordt er vergeleken?

Via Ikvergelijkonline.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod producten. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je super simpel!

Hoe verdienen wij?

Wanneer je een product afsluit via Ikvergelijkonline.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder op het moment je wordt geaccepteerd. Dat is wel zo eerlijk!

Lees verder…