Het einde van het jaar is een populair moment om verschillende energiecontracten met elkaar te vergelijken en over te stappen naar een goedkopere energiemaatschappij. Met de historisch lage energieprijzen kan er een serieus bedrag bespaard worden op de energierekening, deze besparing kan wel honderden euro’s per jaar bedragen. Dat maakt overstappen wel erg aantrekkelijk.

Corona zorgt voor lage energieprijzen

Door de coronacrisis zijn de energieprijzen aan het begin van het jaar drastisch gedaald. Dit kwam met name door de internationale lockdowns die ervoor zorgen dat de productie van bedrijven werd beperkt en ook het vervoer van goederen en reizigers op een lager pitje kwam te staan. Bovendien zorgde een olieprijzenoorlog tussen Rusland en Saoedi-Arabië voor lagere olieprijzen. Op dit moment zijn de energieprijzen nog steeds historisch laag wat dit een uitstekend moment maakt om over te stappen van energiemaatschappij.

Honderden euro’s besparen op de energierekening

Besparen op de energierekening is heel eenvoudig. Door het vergelijken van verschillende energiemaatschappijen op basis van het huidige energiegebruik kan binnen enkele minuten het goedkoopste energiecontract gevonden worden. Veel mensen hebben inmiddels ontdekt dat een jaarlijkse overstap naar een andere maatschappij veel geld kan besparen. Van leuke bonussen tot welkomstpremies: energiemaatschappijen concurreren met elkaar om de consument de beste deal te bieden. Consumenten kunnen zo ieder jaar opnieuw honderden euro’s op de energierekening besparen.

Overstappen van variabel naar vast energietarief

Wie al langere tijd bij dezelfde energiemaatschappij zit, betaalt meer geld dan nodig is voor gas en elektriciteit. Na afloop van de contractperiode wordt het energietarief namelijk vaak van een vast naar een variabel tarief omgezet. Dit zorgt ervoor dat het contract maandelijks kan worden opgezegd, maar ook dat er een hogere energieprijs betaald wordt. Deze groep mensen kan zelfs nog meer geld besparen door over te stappen van een variabel energietarief naar een vast energietarief. Dat is een gegarandeerde besparing op de energierekening. In je huidige energiecontract staat precies wanneer de contractperiode afloopt en jij over kunt stappen naar een andere energiemaatschappij.

Overstappen is zo geregeld

Sommige mensen vinden het eng om over te stappen van energiemaatschappij. Ze zijn bang om tijdelijk zonder gas en elektra komen te zitten. Deze angst is nergens voor nodig. Overstappen naar een andere energiemaatschappij is vooral een administratieve handeling. En wanneer je kiest voor een overstap via een vergelijkingssite wordt het meeste al voor jou geregeld. Je vindt binnen enkele minuten de goedkoopste aanbieder en sluit direct een nieuw energiecontract af. Een overstap naar een goedkopere energiemaatschappij is dus zo geregeld.