Overlijdensverzekering

Overlijden, het is geen onderwerp waar we graag dagelijks mee bezig zijn. Toch is het kiezen van de juiste overlijdensverzekering belangrijk. Voor uzelf, maar ook voor uw nabestaanden. Ruim tweederde van alle Nederlanders heeft al een overlijdensverzekering. Het hebben van zo’n verzekering geeft rust, omdat u weet dat de kosten voor uw begrafenis of crematie geheel of gedeeltelijk vergoed zullen worden door de verzekering, afhankelijk van de dekking die u heeft gekozen.

Bekijk de overlijdensverzekering top 4 september 2020.
100% onafhankelijk en eerlijk.
 Binnen 5 minuten zonder zorgen afsluiten.
DELA Uitvaartverzekering

Premie per maand
7,96

Beoordeling voor DELA9,6 uit 3.618 beoordelingen

Bereken je premie

€ 8.000,-
Verzekerd bedrag
(Natura + vrij te besteden)

Premie betaalduur:
Tot aan overlijden 

Kinderen gratis mee te verzekeren:
Nee, wel extra lage premie

Yarden Uitvaartverzekering

Premie per maand
9,32

Beoordeling voor Yarden7,3 uit 529 beoordelingen

Bereken je premie

€ 8.000,-
Verzekerd bedrag
(Natura + vrij te besteden)

Premie betaalduur:
Tot 85 jaar

Kinderen gratis mee te verzekeren:
Ja, tot 21 jaar

Monuta Uitvaartverzekering

Premie per maand
10,21

Beoordeling voor Monuta8,6 uit 441 beoordelingen

Bereken je premie

€ 8.000,-
Verzekerd bedrag
(Natura + vrij te besteden)

Premie betaalduur:
Tot 85 jaar

Kinderen gratis mee te verzekeren:
Ja, tot 18 jaar

Ardanta Uitvaartverzekering

Premie per maand
11,58

Beoordeling voor Ardanta8,0 uit 135 beoordelingen

Bereken je premie

€ 8.000,-
Verzekerd bedrag
(Vrij te besteden bedrag)

Premie betaalduur:
Tot 80 jaar

Kinderen gratis mee te verzekeren:
Ja, tot 18 jaar

+ Vergelijk meer overlijdensverzekeringen

*Bovenstaande premies zijn gebaseerd op een persoon van 30 jaar uit Amsterdam.
De top 4 is op basis van meest gekozen en dus geen advies (reclame).
Update: maandag 07 september 2020

Overlijdensverzekering

Overlijdensverzekering

Bekijk de top 4 van september 2020.
100% onafhankelijk en eerlijk vergelijken.
 Binnen 5 minuten zonder zorgen afsluiten.
1
DELA Uitvaartverzekering 9.6DELA Uitvaartverzekering3.618 beoordelingen
Premie per maand
7,96
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
✓ Kinderen tot 25 jaar korting
✓ Praktische hulp voor uw nabestaanden
+ Meer informatie DELA
Bereken je premie
2
yarden Uitvaartverzekering 7.3yarden Uitvaartverzekering529 beoordelingen
Premie per maand
9,32
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
✓ Kinderen tot 21 jaar gratis*
✓ Vrije keuze uitvaartverzorger
+ Meer informatie Yarden
Bereken je premie
3
Monuta Uitvaartverzekering 8.6Lifetri Uitvaartverzekering441 beoordelingen
Premie per maand
10,21
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
✓ Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekeren
✓ Hoogste score op klantbeleving
+ Meer informatie Monuta
Bereken je premie
+ Meer vergelijken

Premies per maand gebaseerd op een persoon van 30 jaar uit Amsterdam. De top 3 is op basis van meest gekozen en dus geen advies (reclame).
Update: maandag 07 september 2020

Waarom is een overlijdensverzekering een verstandige keuze?

Stilstaan bij uw eigen uitvaart, het is niet iets wat veel mensen graag zullen doen. Juist daarom is het verstandig om eens na te denken over een overlijdensverzekering. Daarmee zorgt u ervoor dat uw uitvaart geregeld is, zodat u er verder niet meer over na hoeft te denken. Ook is het een geruststellend gevoel om te weten dat uw nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken hierover. Want een uitvaart is niet goedkoop. Gemiddeld betalen we er in Nederland tussen de 7.000 en 10.000 euro voor.

Welke verzekering kiest u?

Een overlijdensverzekering, ook wel uitvaartverzekering of begrafenisverzekering genoemd, is niet iets wat u zomaar even kiest. Allereerst is het de vraag welke vorm u wilt: een naturaverzekering, een kapitaalverzekering of een van de mengvormen daartussen. Het is belangrijk om daarover na te denken, te overleggen met uw partner en eventueel uw wensen vast te leggen. Met behulp van een kostencalculator, die iedere verzekeraar wel op zijn website heeft staan, kunt u uitrekenen hoe duur de uitvaart ongeveer zal worden. Daarna kunt u de beschikbare overlijdensverzekeringen gaan vergelijken.

Op Ikvergelijk.nu vindt u de verzekeringen van zes aanbieders: ArdantaDELAMonutaPC Uitvaart en Yarden. Ieder voor zich bieden deze verzekeraars diverse soorten overlijdensverzekeringen aan, elk met hun eigen voorwaarden. U kunt hier van iedere overlijdensverzekering vergelijken wat die voorwaarden zijn. Tot op welke leeftijd moet u premie betalen? Wat houdt het dienstenpakket van de naturaverzekering in? Hoeveel keuzevrijheid heb ik of hebben de nabestaanden? Kunnen kinderen gratis meeverzekerd worden? Is er ruimte voor persoonlijke wensen? Tot op welke leeftijd kan ik de verzekering afsluiten? Hoe hoog is de maandelijkse premie? De antwoorden op al deze vragen vindt u via Ikvergelijkonline.nl.

Overlijdensverzekeringen vergelijken kan geld besparen

Door in eerste instantie goed in beeld te brengen wat u wilt, en aan de hand daarvan overlijdensverzekeringen te vergelijken zult u niet alleen de verzekering vinden die het beste past bij uw wensen, maar ook de verzekering waarvoor u het minste premie hoeft te betalen. Zo op het oog zijn de verschillen in premie vrij klein tussen de diverse overlijdensverzekeringen, maar besef wel dat u waarschijnlijk tientallen jaren die premie gaat betalen, iedere maand weer. Dan kan een klein verschil toch al gauw oplopen tot honderden euro’s. Voor dat geld heeft u vast ook wel een andere bestemming, dus wat houdt u tegen om een paar minuten te besteden aan het vergelijken van overlijdensverzekeringen?

Wanneer kiest u voor een overlijdensverzekering?

Als u zeker weet dat er wanneer u overlijdt voldoende geld op uw rekening staat om de uitvaart van te bekostigen, dan is het financieel niet noodzakelijk om een overlijdensverzekering af te sluiten. Maar misschien wilt u uw nabestaanden niet opzadelen met al het regelwerk en de administratieve rompslomp. Dan zou u toch weer wel kunnen overwegen om een overlijdensverzekering, in de vorm van een naturaverzekering, te nemen. Bij een natura overlijdensverzekering wordt uw nabestaanden veel van dat regelwerk uit handen genomen, omdat de verzekeraar dat op zich neemt.

Veel mensen zullen er echter niet zo zeker van zijn dat ze voldoende geld nalaten om een uitvaart van te betalen. Voor hen zijn er drie opties: zelf sparen, hopen dat uw nabestaanden uw uitvaart willen bekostigen of een overlijdensverzekering afsluiten. Zelf een bedrag van duizenden euro’s sparen vereist de discipline om ervan af te blijven, ook als het financieel even tegenzit. Een kapitaal overlijdensverzekering is dan een goed alternatief. U bouwt hiermee een kapitaal op waar uw nabestaanden na uw overlijden over kunnen beschikken om uw uitvaart mee te betalen. Dan hoeven zij in ieder geval niet voor de kosten op te draaien. Bovendien hebben ze de vrijheid om het afscheid vorm te geven zoals ze dat zelf willen of zoals u dat vast heeft gelegd.

Eerst even voorstellen…

Wie zijn wij?

Bij Ikvergelijkonline.nl willen graag dat iedereen zo min mogelijk betaalt voor de vaste lasten. Het is onze passie geworden om dit voor iedereen voor elkaar te krijgen!

Hoe wordt er vergeleken?

Via Ikvergelijkonline.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod producten. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je super simpel!

Hoe verdienen wij?

Wanneer je een product afsluit via Ikvergelijkonline.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder op het moment je wordt geaccepteerd. Dat is wel zo eerlijk!

Lees verder…