Zwitserleven Overlijdensrisicoverzekering
Kenmerken:

Direct verzekerd
30 dagen bedenktijd
U kunt altijd opzeggen

Contactgegevens:

Wil je meer informatie over de overlijdensrisicoverzekering van Zwitserleven, neem dan contact op via onderstaande gegevens.

020 – 578 35 00.
Zwitserleven.nl
 Burgemeester Rijnderslaan 7 , 1185 MD Amstelveen

Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering

beoordelingen-reaalGeen score bekend voor Zwitserleven

Iedereen de kans geven om zijn of haar financiële toekomst vorm te geven, dat is het Zwitserleven gevoel volgens Zwitserleven zelf. Deze in 1901 onder de naam Zwitserse Rentenanstalt opgerichte verzekeraar richt zich met name op pensioenen en hun overlijdensrisicoverzekering past dan ook goed in hun portefeuille. Na diverse naamswijzigingen en overnames is Zwitserleven tegenwoordig onderdeel van het Chinese verzekeringsbedrijf Anbang.

Het product

De overlijdensrisicoverzekering van Zwitserleven sluit je af als je je nabestaanden financiële ondersteuning wilt geven na je overlijden. Zij krijgen dan een uitkering, waarmee ze hun inkomen kunnen aanvullen of de hypotheek (gedeeltelijk) kunnen aflossen. Zwitserleven biedt de drie gangbare vormen van ORV’s aan:

 • De gelijkblijvende ORV. Premie en uitkering zijn hierbij gedurende de gehele looptijd constant.
 • De lineair dalende ORV. Je betaalt premie tot het einde van de looptijd, terwijl de uitkering met een constant bedrag afneemt. Is de looptijd voorbij, dan is de uitkering nul.
 • De annuïtair dalende ORV. Deze is gelijk aan de lineair dalende, alleen daalt de uitkering nu jaarlijks met een bepaald percentage.

Kenmerken van de Zwitserleven ORV

De belangrijkste kenmerken van de overlijdensrisicoverzekeringen van Zwitserleven zijn:

 • Het verzekerde bedrag kan variëren van 5.000 tot 2.500.000 euro.
 • De minimale looptijd is 1 jaar, de maximale looptijd is 73 – je leeftijd bij afsluiten, met een maximum van 40 jaar.
 • Je kunt een verzekering afsluiten tot je 66 bent. Kinderen tot 18 jaar kunnen voor een bedrag tot 15.000 euro verzekerd worden.
 • Als je niet rookt en de afgelopen 24 maanden niet gerookt hebt krijg je korting op de premie.
 • Je kunt de overlijdensrisicoverzekering van Zwitserleven aanpassen gedurende de looptijd. Stopzetten kan ook, maar er vindt nooit premierestitutie plaats.
 • Premie betaal je naar keuze per maand, per kwartaal, per half jaar of per jaar. Bij het afsluiten van de ORV betaal je eenmalig een bedrag van 95 euro.
 • Premiesplitsing is mogelijk. Partners betalen dan elkaars premie, waardoor de uitkering niet onder het erfrecht valt.
 • Bij het afsluiten van de ORV moet je altijd een gezondheidsverklaring invullen. Is het verzekerde bedrag hoger dan 500.000 euro, dan vindt er een aanvullende medische keuring plaats. Ook als de medische verklaring daartoe aanleiding geeft volgt een medische keuring.

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Voor je overgaat tot afsluiten, is het verstandig de Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering te vergelijken met ORV’s van andere aanbieders. Zo vind je de verzekering die precies bij je past, tegen de meest gunstige voorwaarden.

Bron: Zwitserleven.nl