Vanaf 1 april 2017 kan je geen OHRA Overlijdensrisicoverzekering meer aanvragen. OHRA is onderdeel van Delta Lloyd N.V.. Voor een nieuwe overlijdensrisicoverzekering kan je eventueel terecht bij Delta Lloyd. Let op: je kunt de verzekering dan niet zelf afsluiten, maar alleen via een onafhankelijke verzekeringsadviseur.

OHRA Overlijdensrisicoverzekering
Kenmerken:

Korting als je niet rookt
Slechts € 60,- distributiekosten
Geen advieskosten: je kunt het makkelijk zelf regelen

Contactgegevens:

Wil je meer informatie over de overlijdensrisicoverzekering van OHRA, neem dan contact op via onderstaande gegevens.

Contact via de website
Info OHRA Overlijdensrisicoverzekering
Rijksweg West 2, 6842 BD Arnhem

OHRA overlijdensrisicoverzekering

beoordelingen-OHRAEen score van 7,6 uit 10 volgens OHRA

OHRA werd in 1925 opgericht als het Onderlinge ziektekostenverzekeringsfonds voor Hogere RijksAmbtenaren. Tegenwoordig is het onderdeel van Delta Lloyd. OHRA is een allround verzekeraar, die behalve overlijdensrisicoverzekeringen onder andere ook zorgverzekeringen, autoverzekeringen en woonverzekeringen verzorgt.

De overlijdensrisicoverzekering van OHRA

De overlijdensrisicoverzekering (ORV) van OHRA keert een door jezelf gekozen bedrag uit bij overlijden tijdens de eveneens door jezelf gekozen looptijd van de verzekering. Voorwaarden voor deze verzekering zijn:

    • Voor het afsluiten van een ORV moet je een gezondheidsverklaring invullen. Ook moet je melden of je rookt of niet. Niet-rokers hoeven minder premie te betalen.
    • Het verzekerde bedrag is minimaal 9.250 euro, het maximum is 999.999 euro.

Je kunt het verzekerde bedrag tijdens de looptijd jaarlijks verhogen, maar nooit met meer dan 15%. Ook mag het verzekerde bedrag niet hoger worden dan het dubbele van het oorspronkelijke bedrag en het verzekerde bedrag moet minder dan 1.000.000 euro blijven. Wil je het bedrag meer verhogen of meer dan verdubbelen, dan is er een nieuwe gezondheidsverklaring nodig.

  • De looptijd van de verzekering is minimaal 10 jaar en hij kan maximaal doorlopen tot je 75-ste.
  • De premie is afhankelijk van het verzekerde bedrag, de looptijd, je leeftijd, je gezondheid en je rookgedrag.

Gelijkblijvende of dalende uitkering

Heb je gekozen voor een verzekerd bedrag en een looptijd, dan moet je nog bekijken welke variant je kiest. Er zijn er drie:

  • De gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering. De hoogte van de uitkering bij overlijden is gedurende de gehele looptijd van de verzekering gelijk.
  • De annuïtair aflopende overlijdensrisicoverzekering.
  • De lineair aflopende overlijdensrisicoverzekering. De uitkering bij overlijden gedurende de looptijd daalt ieder jaar met een gelijk bedrag. De premie die je betaalt is ieder jaar gelijk, maar de laatste jaren van de looptijd van je verzekering hoef je geen premie meer te betalen. Bij een looptijd van 10, 11 of 12 jaar geldt dat voor de laatste vier jaren, bij een looptijd vanaf 13 jaar voor de laatste vijf jaar.

Je kunt de kosten voor deze varianten eenvoudig vergelijken via Ikvergelijkonline.nl. Daar kun je ook de OHRA-overlijdensrisicoverzekering vergelijken met die van andere aanbieders. Het is een eenvoudige manier om te komen tot de voor jou meest geschikt en voordelige ORV.

Bron: OHRA.nl