FBTO Overlijdensrisicoverzekering
Kenmerken:

Laat je dierbaren goed achter
Regel je verzekering makkelijk en snel online
Jij kiest wat bij jouw leven past

Contactgegevens:

Wil je meer informatie over de overlijdensrisicoverzekering van FBTO, neem dan contact op via onderstaande gegevens.

06 13 50 90 99 (Whatsapp)
(058) 234 5678
Facebook.com/FBTO
FBTO.nl
Postbus 318, 8901 BC, Leeuwarden

FBTO overlijdensrisicoverzekering

beoordelingen-fbtoEen score van 7,6 uit 10 volgens FBTO

FBTO is onderdeel van de grootste verzekeraar van Nederland, Achmea. Bij FBTO kunnen alleen particulieren terecht voor hun verzekeringen, aan bedrijven worden geen diensten verleend. FBTO was de eerste verzekeraar in ons land waar je direct verzekeringen af kon sluiten. En dat kan nog steeds, onder andere je overlijdensrisicoverzekering. Je kunt je hiervoor online aanmelden en na het invullen van een gezondheidsverklaring ben je dan direct voorlopig verzekerd, in afwachting van definitieve goedkeuring.

Alle bekende vormen en een grote keuzevrijheid

De overlijdensriscoverzekering (ORV) van FBTO is er in drie varianten:

  • ORV met gelijkblijvende uitkering. Als je overlijdt tijdens de looptijd van de verzekering is de uitkering aan je nabestaanden gedurende de hele looptijd hetzelfde. De premie voor deze verzekeringsvorm loopt ieder jaar een beetje op.
  • ORV met lineair dalende uitkering. Hierbij daalt de uitkering ieder jaar met een vast bedrag. Ook de premie daalt geleidelijk richting het einde van de looptijd.
  • ORV met annuïtair dalende uitkering. De uitkering daalt ieder jaar, maar in het begin van de looptijd langzamer dan aan het einde. Ook bij deze verzekeringsvorm daalt de premie geleidelijk.

Behalve de keuze tussen deze verzekeringsvormen bepaal je zelf de looptijd van je verzekering. Die moet wel minimaal 1 jaar zijn en mag duren tot je 75 bent. Ook in de keuze van het verzekerde bedrag ben je vrij bij FBTO. De premie bereken je in een paar stappen. Dat kan via Ikvergelijkonline.nl binnen enkele minuten.

Gezondheidsverklaring

De gezondheidsverklaring die FBTO net als alle andere verzekeraars van je verlangt kun je online invullen. Dat duurt een minuut of tien en je bent dan direct, zij het voorlopig, verzekerd. Deze voorlopige dekking is alleen van toepassing wanneer je komt te overlijden door een ongeval. Het is belangrijk dat deze verklaring naar waarheid wordt ingevuld. Als blijkt dat je gerookt hebt en toch de lagere niet-rokerspremie hebt betaald keert de verzekering 50% van het bedrag uit. Wanneer de verzekerde binnen twee jaar na het afsluiten van de verzekering zelfmoord pleegt zal de verzekering niet uitkeren.

Voorwaarden van de overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Op Ikvergelijkonline.nl kun je de voorwaarden en de premie van de overlijdensrisicoverzekeringen van FBTO snel en overzichtelijk vergelijken met die van andere verzekeraars. Doe dat, want zo kom je tot de verzekering die het beste past bij jouw situatie en kun je bij gelijke voorwaarden kiezen voor de goedkoopste aanbieder.

Bron: FBTO.nl