Centraal Beheer Overlijdensrisicoverzekering
Maak nu een vergelijking
Bereken nu je premie
Kenmerken:

Korting als je niet rookt.
30 dagen bedenktijd.
Bescherm nabestaanden tegen financiële zorgen.

Wil je meer informatie over de overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer, neem dan contact op via onderstaande gegevens.

055 597 8100 (lokaal tarief) 
Centraalbeheer.nl
Laan van Malkenschoten 20, 7333 NP Apeldoorn

Centraal Beheer
overlijdensrisicoverzekering

beoordelingen-centraal-beheerEen score van 8,3 uit 10 volgens Centraal Beheer

Centraal Beheer is, net als bijvoorbeeld FBTO en Interpolis, onderdeel van Achmea. Je kent Centraal Beheer vast wel van de reclamespotjes met ‘even Apeldoorn bellen’. Je kunt bij Centraal Beheer pensioen-, schade- en levensverzekeringen afsluiten. Bij die laatste categorie hoort ook de overlijdensrisicoverzekering (ORV).

Hoe hoog moet de uitkering van je ORV zijn?

Bij Centraal Beheer kun je online stap voor stap bepalen hoe hoog de uitkering moet zijn waarvoor je je wilt verzekeren. Afhankelijk van het doel van de ORV, bijvoorbeeld de hypotheek aflossen of een bijdrage in de dagelijkse onkosten, doorloop je in een paar minuten een aantal vragen en kom je uit bij een advies dat Centraal Beheer je geeft op basis van je antwoorden. Ook als de uitkomst mocht zijn dat een ORV eigenlijk overbodig is, vermeldt Centraal Beheer dat.

Je ORV direct online afsluiten

Bij Centraal Beheer kun je een overlijdensrisicoverzekering heel eenvoudig online afsluiten. Je bepaalt zoals hierboven omschreven hoe hoog de uitkering moet zijn, kiest de looptijd van de verzekering en vervolgens het type verzekering:

  • De ORV met gelijkblijvende uitkering. Bij deze verzekeringsvorm stijgt de premie gedurende de looptijd, maar blijft de uitkering gelijk over die hele periode.
  • De ORV met lineair dalende uitkering. Hierbij is de uitkering bij overlijden aan het begin van de looptijd hoger dan aan het einde. Ieder jaar daalt de uitkering met een vast bedrag. De premie daalt ook naarmate het einde van de looptijd nadert.
  • De ORV met annuïtair dalende uitkering. Zowel uitkering als premie zijn aan het begin van de overlijdensrisicoverzekering hoger dan aan het einde. De daling van de uitkering gaat in het begin van de looptijd minder snel dan aan het einde.

Centraal Beheer hanteert wel enkele voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Zo kan de ORV niet langer lopen dan tot je 75-ste en moet je hem afsluiten vóór je 68-ste. Degene die de verzekering afsluit moet 18 jaar zijn, maar verzekeren kan al vanaf 15 jaar.

Gezondheidsverklaring

Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering moet je ook een gezondheidsverklaring invullen. Online gaat dat binnen 10 minuten en voor 70% van de aanvragers is deze verklaring voldoende om de ORV definitief in te laten gaan. Bij 30% wil Centraal Beheer meer informatie. Die wordt dat opgevraagd bij de huisarts of een specialist, soms is er een medische keuring nodig. Die keuring vindt altijd plaats als het verzekerde bedrag hoger is dan 30.000 euro. Een chronische ziekte of het voorkomen van erfelijke ziekten in je familie zijn voor Centraal Beheer geen aanleiding om je aanvraag af te wijzen, net als het uitoefenen van een gevaarlijk beroep of een gevaarlijke sport. Ook roken vormt geen belemmering, maar als je rookt betaal je wel een hogere premie.

Je kunt alle voorwaarden van de overlijdensrisicoverzekering vergelijken met die van andere aanbieders via Ikvergelijkonline.nl. Zo kom je eenvoudig en snel tot de verkering die het best bij jou en je portemonnee past.

Bron: Centraalbeheer.nl