Centraal Beheer

Centraal Beheer Overlijdensrisicoverzekering
Centraal Beheer Overlijdensrisicoverzekering
Vergelijken
Premie berekenen
Vergelijken
Premie berekenen

Wie is Centraal Beheer?

Centraal Beheer werd aan het begin van de vorige eeuw opgericht in Amsterdam en kan dus bouwen op meer dan honderd jaar ervaring in de verzekeringsbranche. Inmiddels is de verzekeringsmaatschappij verhuisd naar Apeldoorn en is het een onderdeel van het Achmea-concern. Centraal Beheer is zowel binnen de particuliere als de zakelijke markt actief met verschillende verzekeringen en tal van andere financiële producten.

Veel mensen kennen Centraal Beheer van de reclames met de slogan ‘Even Apeldoorn bellen’. Tegenwoordig profileert de verzekeraar zich met het motto ‘Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?’ als een no nonsense financiële dienstverlener. Centraal Beheer biedt één overlijdensrisicoverzekering aan in drie verzekeringsvormen.

Welke verzekeringsvormen heeft Centraal Beheer?

De overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer heeft drie verschillende verzekeringsvormen:

  • Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering
  • Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering
  • Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Bij de gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering blijft het verzekeringsbedrag dat uitgekeerd wordt na je overlijden altijd gelijk. Het maakt dus niet uit of je vlak na het afsluiten van de verzekering of aan het einde van de looptijd overlijdt. Deze verzekeringsvorm is de beste optie wanneer het bedrag dat je nabestaanden nodig hebben om de financiële verplichtingen na te komen ongeveer gelijk blijft tijdens de looptijd. Het is bijvoorbeeld een goede keuze in combinatie met een aflossingsvrije hypotheek. De premie van een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering is het hoogst.

Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering

Bij een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering daalt het verzekeringsbedrag tijdens de looptijd periodiek met gelijke bedragen. Deze verzekeringsvorm is een goede keuze wanneer het bedrag dat je nabestaanden nodig hebben gedurende de looptijd daalt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een bestedingsdoel dat in de loop der tijd minder geld kost, zoals de financiering van de kinderopvang, of bij een lineaire hypotheek. De premie van een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering is het laagst.

Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering

Een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering wordt vaak afgestemd op een annuïtaire hypotheek. Het verzekeringsbedrag daalt dan periodiek met hetzelfde percentage als de hypotheekschuld. In het begin daalt het verzekeringsbedrag langzaam, maar dit tempo neemt gedurende de looptijd toe.

Wat is bij Centraal Beheer de hoogte van het verzekerd bedrag en de looptijd?

De hoogte van het verzekeringsbedrag is afhankelijk van het bestedingsdoel en kun je bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering zelf bepalen. Bij Centraal Beheer sluit je al een overlijdensrisicoverzekering af met een looptijd van 1 jaar. Je kunt een OVR afsluiten wanneer je tussen de 18 jaar en 67 jaar en 6 maanden oud bent. De looptijd duurt maximaal tot je 75e levensjaar.

Hoe zit het met de medische acceptatie?

Centraal Beheer heeft in vergelijking met andere verzekeraars een ruim acceptatiebeleid. Bij 70% van de aanvragen is het invullen van een medische vragenlijst voldoende. Alleen wanneer er bijzonderheden zijn, is het noodzakelijk om extra vragen te beantwoorden. In sommige gevallen vindt er een medische keuring plaats. Wanneer je op basis van je gezondheidssituatie een hoger overlijdensrisico hebt, kan er een premieopslag berekend worden. Het is ook mogelijk dat je op basis van je overlijdensrisico wordt geweigerd als nieuwe verzekerde. Er worden bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering geen vragen gesteld over erfelijke aandoeningen in de familie, risicovolle beroepen of gevaarlijke hobby’s.

Bron: Centraalbeheer.nl

Bovenstaande informatie is in geen enkel geval advies.

Centraal Beheer contactgegevens

(055) 579 8000 (8.00 tot 21.00)
06 13335444 (Whatsapp)

Chatten
Website van Centraal Beheer
Mijn CentraalBeheer

Laan van Malkenschoten 20, 7333 NP Apeldoorn