Overlijdensrisicoverzekeraars

Ben je op zoek naar een overlijdensrisicoverzekering om jouw nabestaanden te beschermen tegen de financiële gevolgen wanneer jij vroegtijdig komt te overlijden? Dan ben je bij Ikvergelijkonline.nl aan het juiste adres. Bij ons kun je verschillende overlijdensrisicoverzekeringen met elkaar vergelijken. Heb je een verzekering gevonden die aansluit op jouw wensen? Dan kun je deze direct bij ons afsluiten.

Waarom een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Als je vroegtijdig komt te overlijden heeft dit grote financiële gevolgen voor de dierbaren die achterblijven. Zo kunnen er grote zorgen ontstaan over het wegvallen van jouw inkomen. Kunnen jouw partner en kinderen nog wel in het huis blijven wonen? Kunnen de vaste lasten nog wel worden betaald? En kunnen de kinderen later nog wel studeren? Door een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten kun je deze zorgen wegnemen. Op die manier hoeven zij zich enkel te focussen op de zaken die er op dat moment echt toe doen, zoals afscheid nemen van hun dierbare.

Onafhankelijk overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken

Wij zijn een onafhankelijke vergelijkingssite die een eerlijk advies geeft over de af te sluiten overlijdensrisicoverzekeringen. Wij tonen je de recentste en beste aanbiedingen van de verzekeraars waar wij mee samenwerken. Deze samenwerking is echter op geen enkele manier van invloed op ons advies. Het maakt ons immers niet uit bij wie jij een overlijdensrisicoverzekering afsluit. Wij willen je enkel helpen een goede keuze te maken. Bij ons kun je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten bij de volgende verzekeraars:

De goedkoopste overlijdensrisicoverzekering

Het is lastig om voor jou te bepalen wat de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering is. In de eerste plaats omdat de premies van de verschillende verzekeringen regelmatig wisselen. Bovendien is de maandpremie afhankelijk van diverse factoren. Zo spelen je leeftijd op het moment van afsluiten en de hoogte van het verzekeringsbedrag een grote rol bij het bepalen van de premie. Ook de verzekeringsvorm die je kiest en je gezondheidssituatie zijn van invloed op de hoogte van de premie. Bekijk onze vergelijkingstool om de premies van de verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Hoe werkt overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken?

Wij hebben de beste aanbiedingen van de verzekeraars waar wij mee samenwerken voor jou geselecteerd. Jij kunt deze vervolgens vergelijken op aspecten die jij belangrijk vindt bij een overlijdensrisicoverzekering. Heb je jouw beste overlijdensrisicoverzekering gevonden? Dan kun je deze direct afsluiten op Ikvergelijkonline.nl.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering?

Er zijn verschillende zaken waar je op kunt letten bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. We hebben de belangrijkste aspecten voor jou op een rijtje gezet.

  • Hoogte verzekeringsbedrag
  • Verzekeringsvorm
  • Looptijd

Hoogte verzekeringsbedrag

Allereerst is het belangrijk dat de hoogte van het verzekeringsbedrag aansluit bij het doel van de verzekering. Wil je bijvoorbeeld een bedrag verzekeren om (een deel van) de hypotheek af te lossen, om jouw inkomen gedurende een bepaalde periode op te vangen of om de studie van de kinderen te financieren? Zorg ervoor dat het verzekeringsbedrag voldoende is om jouw doel te financieren.

Verzekeringsvorm

Je kunt bij een overlijdensrisicoverzekering kiezen tussen:

  • Een gelijkblijvende verzekering
  • Een lineair dalende verzekering
  • Een annuïtair dalende verzekering

Bij een gelijkblijvende verzekering ontvangen jouw nabestaanden gedurende de looptijd altijd hetzelfde verzekeringsbedrag. Bij een lineair of annuïtair dalende verzekeringsvorm daalt het verzekeringsbedrag gedurende de looptijd. Een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering wordt vaak gekoppeld aan een hypotheek.

Looptijd

Een overlijdensrisicoverzekering keert alleen uit bij een overlijden tijdens de looptijd van de verzekering. Zorg er dus voor dat je een looptijd kiest die overeenkomt met de periode waarin jouw nabestaanden financieel risico lopen bij een vroegtijdig overlijden. Zo kun je kiezen voor een overlijdensrisicoverzekering met eenzelfde looptijd als de hypotheek. Of een looptijd die stopt als de kinderen de studie voltooid hebben.

Bij wie sluit jij een overlijdensrisicoverzekering af?

Wil je weten welke verzekeraar voor jou de beste overlijdensrisicoverzekering heeft? Bekijk dan de resultaten van de vergelijking die wij alvast voor jou hebben gemaakt. Kies de overlijdensrisicoverzekering die het beste bij je past. Je kunt de verzekering direct via Ikvergelijkonline.nl afsluiten. Je ontvangt binnen enkele dagen een reactie van de verzekeraar van jouw keuze.