Goedkoopste
zorgverzekering.

Goedkoopste
zorgverzekering.

Goede zorg is belangrijk, maar goedkope zorg ook. Daarom zoek je de goedkoopste zorgverzekering. Ook in 2022. Wat is de goedkoopste zorgverzekering in 2022? Daar kom je achter als je vergelijkt. Dat doe je hier makkelijk en snel. Bespaar tot tientallen euro’s per maand.

Author: Ties van Beusekom , verzekeringsexpert • Update: 01 maart 2023

Hoe vind ik de goedkoopste zorgverzekering?

In Nederland is de zorg bijna overal hetzelfde. Natuurlijk zijn er kleine verschillen. Maar zorg is zorg. Daar wil je vooral niet te veel voor betalen. Vaak is zorg ook duur, namelijk. Daarvoor sluit je verplicht een basisverzekering af. Via deze verzekering is de belangrijkste zorg gedekt. De precieze voorwaarden verschillen per verzekeraar. Wel is de inhoud van de meeste basisverzekeringen grotendeels gelijk. Wil je de goedkoopste zorgverzekering met de beste voorwaarden? Daarvoor vergelijk je. Zo vergelijk je zorgverzekeringen op prijs én voorwaarden. Hier doe je dat heel eenvoudig.

Goedkoopste zorgverzekeringen vergelijken

Vergelijken draait niet alleen om de prijs. Anders hoef je alleen maar op te zoeken welke zorgverzekeraar het goedkoopst is. Je wil ook een goed pakket. Een pakket met vrije zorgkeuze, bijvoorbeeld. Een eigen risico dat bij je past. Daarnaast wil je misschien nog extra zaken verzekeren. Zorg die niet in de basisverzekering zit. Best wat informatie dus. De zorgvergelijker helpt je snel de beste verzekeringen te vinden. Dat is meestal de goedkoopste zorgverzekering die aan al je wensen voldoet. Te veel betalen wil tenslotte niemand. Gelukkig is dat ook niet nodig.

Onafhankelijk de goedkoopste zorgverzekering vinden

Goed vergelijken is onafhankelijk vergelijken. Omdat je hier onafhankelijk zorgverzekeringen vergelijkt, vind je dus ook echt de goedkoopste verzekering. In de vergelijker staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan. Binnen de voorwaarden die jij aangeeft natuurlijk. Jij bepaalt wat je nodig hebt. De vergelijker toont alle verzekeringen die daaraan voldoen. Onafhankelijk vergelijken is niet overal mogelijk. Bij sommige vergelijkers betalen verzekeraars voor een andere volgorde. Zo vind je minder snel de goedkoopste verzekering. Wij gaan ervan uit dat je de prijs belangrijk vindt. Zelfs als je ook andere dingen belangrijk vindt. Heb je een selectie gemaakt van wat je wil? Dan is de prijs het belangrijkste. Daarom zetten we de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

Vergelijk hier je zorgverzekering
Zorgverzekering 2021

Wat is de beste goedkope zorgverzekering?

Wat de beste verzekering is, hangt van jouw wensen af. Voor sommige mensen is een hoog eigen risico prima. De ander wil graag vrije zorgkeuze. Daarnaast zijn er nog andere voorwaarden. Wat de beste zorgverzekering is, bepaal je dus zelf. We helpen je daarbij zo goed mogelijk. Dat doen we door informatie inzichtelijk te maken. Zo vergelijk je verzekeringen eenvoudig. Vind je bepaalde informatie niet in de vergelijker? Over elke zorgverzekering vind je direct meer informatie. Hiervoor klik je op een aanbod. Je ziet dan direct nog meer informatie over deze verzekering. Zo vind je makkelijk de goedkoopste zorgverzekering die past bij jou. Op basis van actuele informatie. Ook de goedkoopste zorgverzekering in 2022 vind je eenvoudig hier.

Eigen risico bij de goedkoopste zorgverzekering

De goedkoopste zorgverzekering heeft een hoger eigen risico. Dit is het bedrag dat je zelf betaalt als je zorg nodig hebt. Dit is minimaal 385 euro. Zo is dat in 2021 en ook in 2022. Dit bedrag geldt een heel jaar. De eerste 385 euro aan zorg die je nodig hebt betaal je zelf. Ga je waarschijnlijk geen zorg nodig hebben? Dan is een hoger eigen risico ook een optie. Je betaalt dan minder premie. Je zorgverzekering wordt dus goedkoper. Heb toch zorg nodig? Dan betaal je wel een groter deel zelf. Een hoog eigen risico is alleen goedkoop als je weinig of geen zorg nodig hebt. Kies dus verstandig. Je weet namelijk niet altijd wanneer je zorg nodig hebt. Kies daarom voor een bedrag dat je onverwachts kunt missen. Mocht je zorg nodig hebben, dan is dat geen probleem.

Zorgvergelijker

Goedkoopste zorgverzekering 2022

Aan het einde van elk jaar zoeken mensen de goedkoopste zorgverzekering. Je sluit deze altijd af voor één jaar. Overstappen kan aan het einde van het jaar. Dan vind je ook de goedkoopste zorgverzekering in 2022. De prijzen veranderen elk jaar. Ook als je niet overstapt. Heb je nu de goedkoopste ziektekostenverzekering? Dan loopt je verzekering automatisch door. Wel verandert de prijs meestal elk jaar. De goedkoopste verzekering is meestal elk jaar anders. Door te vergelijken vind je de goedkoopste. Of de beste. Dat hangt af van wat jij belangrijk vindt. Verzekeraar maken uiterlijk in november 2021 hun verzekeringen bekend. Dan weet je wat de premie wordt. Is deze jou te hoog? Begin dan met vergelijken. Je vindt hier de goedkoopste zorgverzekering in 2022.

Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering

Ben je te duur uit? Dan is overstappen verstandig. Ook dat maken wij je makkelijk. Je vindt namelijk niet alleen snel de goedkoopste zorgverzekering, je sluit deze ook direct af. Dat doe je altijd bij de verzekeraar zelf. Klik daarvoor op het aanbod. Je gaat dan direct naar de website van de verzekeraar. Hier vul je jouw gegevens in. Is alles ingevuld? Dan gaat je nieuwe verzekeraar aan de slag. Je ontvangt dan een bevestiging. Ook zegt je nieuwe verzekeraar je oude verzekering op. Daar hoef je zelf niet voor te doen. Ben je nog niet klaar om over te stappen? Bij elke verzekering vind je ook meer informatie. Zo kom je meer te weten over deze zorgverzekering.

Wanneer kan ik overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering?

Tussentijds overstappen is in principe niet mogelijk. Sluit je een zorgverzekering af? Dan is dat voor minimaal één jaar. Overstappen doe je in november of december. Je nieuwe verzekering gaat dan pas in 2022 in. Vind je het lastig kiezen? Je kunt ook je huidige zorgverzekering opzeggen. Dan heb je ook januari nog om een nieuwe verzekering te kiezen. Als je deze afsluit, gaat deze met terugwerkende kracht in. Wel is het zo dat de prijzen vastliggen. Verzekeraars bieden geen kortingen aan late beslissers. Op tijd vergelijken en alle informatie in je opnemen is dan ook vaak de beste keuze.