Zorgvergelijker.

Zorg-
vergelijker.

Wil je weten wat voor jou de beste zorgverzekering is in 2022? Met deze zorgvergelijker vergelijk je eenvoudig. Je vergelijkt op prijs, voorwaarden en vergoedingen. Zo vind je altijd de beste verzekering voor jou.

Author: Ties van Beusekom , verzekeringsexpert • Update: 01 maart 2023

Zorg vergelijken met zorgvergelijker

In een zorgvergelijker vergelijk je zorgverzekeringen. Dit is de verzekering tegen zorgkosten. In Nederland is een ziektekostenverzekering verplicht. Toch zijn er verschillen. Niet elke zorgverzekering is gelijk. Daarom gebruik je een zorgvergelijk, maar ook die verschillen. Het belangrijkste bij vergelijken is onafhankelijkheid. Alleen dan weet je zeker dat je een goede vergelijking maakt. Zorg dat de zorgvergelijker die je gebruikt onafhankelijk is.

Welke zorgvergelijker is onafhankelijk?

Wij zijn niet verbonden aan een aanbieder van verzekeringen. De resultaten worden op basis van de informatie die de verzekeraars verstrekken getoond. Ook de prijs en de voorwaarden bijvoorbeeld. Als jij de zorgvergelijker gebruikt, geef je zelf aan wat je belangrijk vindt. Op basis van die informatie toont de vergelijker een lijst. Bovenaan die lijst staat de goedkoopste zorgverzekering die voldoet aan jouw wensen. De lijst komt dus tot stand op basis van prijsinformatie en jouw wensen. Zorgvergelijkers die niet onafhankelijk zijn, maken dit niet altijd duidelijk. Het is dus belangrijk dat je goed let op de onafhankelijkheid van je zorgvergelijker.

Wat is de beste zorgvergelijker?

Wat de beste zorgvergelijker is, bepaal je natuurlijk zelf. Wij doen ons best om jou de beste ervaring te bieden. Zo kies je de informatie en voorwaarden die je belangrijk vindt. De prijs van een zorgverzekering, bijvoorbeeld. Maar ook waar je zorg krijgt. Bij veel verzekeringen kun je niet overal terecht voor zorg. Veel mensen vinden dit belangrijk. Een goede zorgvergelijker maakt het je makkelijk op deze informatie te filteren. Zo zie je niet alleen welke verzekering goedkoop is, maar ook welke goed is. Maar jij beslist. Vind je de prijs wel het belangrijkst? Dan vergelijk je makkelijk alleen daarop. Vergelijk ook altijd het actuele aanbod. De zorgvergelijker voor 2022 wordt direct actueel gemaakt. Hier vind je dus altijd een actueel en volledig aanbod zorgverzekeringen.

Waarom zorgvergelijker gebruiken?

Het maakt uit welke verzekering je kiest. De ene zorgverzekering is tientallen euro’s goedkoper. Een ander vergoedt niet de zorg die jij belangrijk vindt in een ziekenhuis bij jou in de buurt. Het belangrijkste is dat je dit weet. Niemand leest graag alle kleine lettertjes. Ook daarom gebruik je een zorgvergelijker. Deze maakt de belangrijkste informatie meteen inzichtelijk. Zo hoef je niet je eigen verzekering of die van andere zorgverzekeraars door te spitten. In plaats daarvan zie je direct één helder overzicht. De basisverzekering is bij meeste zorgverzekeraars gelijk. Maar juist die kleine verschillen maken kiezen belangrijk. Met een zorgvergelijker vind je niet alleen snel de beste zorgverzekering, maar ook overstappen is eenvoudig.

Zorgvergelijker eigen risico

Veel van je basisverzekering ligt dus vast. Een van de zaken waar je wel invloed op hebt is het eigen risico. Dat is het bedrag dat je zelf betaalt aan zorg. In 2021 en 2022 is dat minimaal 385. Dit betekent dat je de eerste 385 euro aan zorgkosten zelf betaalt. Je hebt soms de optie om dit te verhogen. Dan betaal je meer als je zorg nodig hebt die duurder is dan 385 euro. Het voordeel daarvan is dat je minder premie betaalt. Je betaalt dus elke maand minder voor je zorgverzekering. Het eigen risico verhoog je tot maximaal 885 euro. Mocht je zoveel – of meer – kosten maken, betaal je dat bedrag dus zelf. Met de zorgvergelijker kies je hoeveel eigen risico je wil betalen. Kies je voor een hoger eigen risico? Let er dan op dat je dit bedrag (onverwacht) kan betalen.

Zorgvergelijker

Zorgvergelijker 2021

De inhoud van basisverzekeringen is grotendeels gelijk. Dat komt omdat de overheid dat bepaalt. Deze zegt wat er minimaal in de verzekering moet zitten. Welke zorg dus altijd vergoed moet worden. Dat verandert elk jaar. Zo worden nieuwe medicijnen soms vergoed. Andere verdwijnen juist weer. Je vergelijkt ook om niet voor vervelende verrassingen te staan. Zo veranderde er onder meer dit in 2021.

  • Zorg en revalidatie na een coronabesmetting (tijdelijk) in het basispakket.
  • Abemaciclib wordt vergoed bij behandelingen tegen borstkanker.
  • Lynparza (Olaparib) wordt vergoed.
  • Kosten die donoren maken voor hun donatie vallen niet langer onder het eigen risico.
  • Het middel Durvalumab wordt vergoed bij behandelingen tegen longkanker.

Zorgvergelijker 2022

Aan het einde van 2021 wordt de zorgvergelijker voor 2022 weer populair. Je wil natuurlijk weten wat verandert. In je bestaande verzekering, maar ook in andere verzekeringen. Het kan zomaar dat een andere zorgverzekering in 2022 beter is. Sommige veranderingen zijn al bekend. Zo blijft het minimale eigen risico 385. Het maximum blijft 885 euro. Bij sommige vormen van hersenletsel worden meer behandelingen vergoed in 2022. In de loop van 2021 volgt meer informatie over 2022. Zodra verzekeraars hun pakketten bekendmaken, vergelijk je die hier. Vergelijken voor 2022 kan dus vanaf eind november 2021.

Zorgverzekering oversluiten met zorgvergelijker

Je gebruikt een zorgvergelijker voor informatie. Deze maakt belangrijke informatie overzichtelijk. Over de verzekering die je nu hebt, maar ook over andere verzekeringen. Zie je dat een andere verzekering beter is? Dan wil je misschien overstappen. Gelukkig is dat met onze zorgvergelijker heel makkelijk. Via jouw lijst met verzekeringen stap je eenvoudig over. Dat werkt als volgt. Via de button ga je direct naar de website van de verzekeraar. Daar vul je jouw gegevens in en stap je direct over. Extra prettig is dat je nieuwe aanbieder alles in orde maakt. Ook het opzeggen van je oude verzekering. Heb jouw gegevens ingevuld? Dan hoef je verder niets te doen. Je nieuwe verzekeraar regelt hier alles voor. Daarvan ontvang je gelijk een bevestiging.

Wil je liever eerst meer weten? Je kunt van elke verzekering meer informatie vinden. In een handig overzicht vind je dan alle informatie over de verzekering. Over de kosten, de voorwaarden en andere belangrijke informatie. Zo maakt onze zorgvergelijker het heel makkelijk voor jou.