Zorgverzekering
vergelijken.

Zorgverzekering
vergelijken.

In Nederland is een zorgverzekering afsluiten verplicht. Die hebben we dus allemaal. Maar wat houdt dat in? Welke kosten zijn wel en niet verzekerd? En hoe zit met eigen risico? Hier beantwoorden we al je vragen over de zorgverzekering in Nederland.

Autoverzekering

Check beste deals.

Deze vergelijking wordt aangeboden door overstappen.nl (AFM 12012535). Bekijk hier hoe volledig de vergelijking is en hoe wij hier op verdienen.

Glasvezel bekijken

Wil jij de beste verzekering voor jou zorgkosten? Maar je wilt niet te veel betalen? Geen probleem.

Glasvezel vergelijken

Vergelijk zorgverzekeraars op prijs een voorwaarden. Sluit super eenvoudig de beste verzekering online af.

Zorgverzekering

Nu ben je voor 2021 goed verzekerd mocht er onverhoopt ziek worden.

Author: Ties van Beusekom , verzekeringsexpert • Update: 01 maart 2023

Waarom is zorgverzekering afsluiten verplicht?

De meeste verzekeringen spreek je liever niet aan. Zo is het ook met de zorgverzekering. Liever blijf je altijd gezond. Dan heb je geen zorgverzekering nodig. Helaas geldt dit natuurlijk niet voor de meeste mensen. Je wordt soms ziek of kunt een ongeluk krijgen. In dat geval moet je altijd goede zorg krijgen, zo vinden we in Nederland. Goede zorg is ook duur. Daarom zijn we daar allemaal verplicht voor verzekerd. Je kiest gelukkig wel je eigen verzekering. Een zorgverzekering afsluiten mag je bij elke aanbieder. Zo kies je voor jou de beste zorgverzekering.

Autoverzekering vergelijken

Hoe werkt de zorgverzekering in Nederland?

Een zorgverzekering afsluiten is dus verplicht. Maar waarom zijn er dan toch verschillende verzekeringen? Maakt het uit waar je een zorgverzekering afsluit, of is alleen de prijs anders? Als we het over zorgverzekering hebben, bedoelen we meestal de basisverzekering. Deze is verplicht. De overheid geeft aan welke zorg hierin vergoed wordt. Verzekeraars mogen deze verzekering aanbieden en moeten minimaal bieden wat de overheid voorschrijft. Zo zit spoedeisende zorg in het basispakket. Net als noodzakelijke behandelingen in het ziekenhuis. Wel mogen verzekeraars het pakket uitbreiden. Ook de prijs bepalen ze zelf. De verschillen zijn in de praktijk vrij klein. Het belangrijkste verschil tussen zorgverzekeringen is waar je zorg kunt krijgen. Sommige verzekeraars hebben niet met alle ziekenhuizen afspraken gemaakt. Je kunt dan niet overal terecht.

Zorgverzekering Vergelijken

Aanvullende zorgverzekering

De basisverzekering dekt niet alle zorg. Fysiotherapie, tandarts en kraamzorg, bijvoorbeeld. Voor deze zorg betaal je zelf. Hier kun je ook een extra verzekering voor afsluiten. Een aanvullende zorgverzekering. Hiermee verzeker je je meestal gericht tegen deze kosten. Zo bieden de meeste verzekeraars een verzekering speciaal voor tandartskosten. Verwacht je bepaalde zorg nodig te hebben? Dan is een aanvullende verzekering afsluiten vaak slim. Kijk wel kritisch naar de kosten. De totale kosten van de premie liggen vaak dicht tegen die van de zorg. Heel veel goedkoper dan direct betalen, is het dus niet altijd.

Eigen risico bij zorgverzekering

Voor je verzekering betaal je elke maand premie. Dit zijn je maandelijkse kosten voor je zorgverzekering. Meestal worden die elk jaar iets hoger. Dat is niet het enige dat je voor zorg betaalt. Er is in Nederland ook een eigen risico. Dat is het bedrag je zelf betaalt als je bepaalde zorg gebruikt. Dit is in 2021 minimaal 385 euro per jaar. Als je zorg nodig hebt, betaal je daar de eerste 385 euro zelf van. Dit geldt voor de basiszorg. Aanvullende zorgverzekeringen tellen hier niet voor mee. Je kunt ook voor een hoger eigen risico kiezen. Daar wordt de premie per maand lager van. Dit is alleen verstandig als je de kosten voor het eigen risico kunt betalen.

Goedkoopste Autoverzekering

Zorgverzekering vergelijken

Je kiest dus uit verschillende zorgverzekeringen. Om de beste zorgverzekering te kiezen, is vergelijken verstandig. Je vergelijkt dan sowieso de prijs. Maar ook de inhoud zie je meteen. Zo zie je of er vrije zorgkeuze is en wat het eigen risico is. Ook geef je eenvoudig zelf je voorkeuren aan. Waar moet jouw zorgverzekering aan voldoen? Met de zorgvergelijker maak je een selectie die bij jou past.

Onafhankelijk zorgverzekering vergelijken

Via ons vergelijk je verzekeringen onafhankelijk. We bieden zelf geen zorgverzekering aan. Ook hebben we geen afspraken met aanbieders. Ook adviseren we je niet. Je bent helemaal vrij om zelf een zorgverzekering te kiezen. Door onafhankelijk vergelijken vind je wel snel de beste verzekering voor jou. Bijvoorbeeld die met de laagste prijs. Heb je door zorgverzekering vergelijken de goedkoopste zorgverzekering gevonden? Dan is een zorgverzekering afsluiten eenvoudig. Dit doe je gewoon online, direct bij de aanbieder.

Vraag & antwoord

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt voordat je overstapt van zorgverzekering. Daarom hebben wij onze kennis over zorgverzekeraars, eigen risico en vergoedingen op een rijtje gezet. Handig toch?

Via de vergelijker, die wordt aangeboden door onze partner Overstappen.nl, kan je verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Om een goede vergelijking te kunnen maken stellen zij een aantal vragen. Op basis van de antwoorden op deze vragen maken zij de vergelijking. Vervolgens kan je zelf de door jou gewenste verzekering via de vergelijker afsluiten. Gedurende de looptijd van het product is de verzekeraar het aanspreekpunt wanneer er bijvoorbeeld schade is.

Wij zijn geen adviseur en zullen nooit een advies geven of bemiddelen. Voor inhoudelijke vragen over verzekeringen verwijzen we je door naar de verzekeraar zelf.

Via Ikvergelijkonline.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod producten. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je super simpel! De vergelijker, die wordt aangeboden door onze partner (Overstappen.nl) wordt er geprobeerd om een zo volledig mogelijk overzicht te gegeven van de markt. Helaas geven niet alle verzekeraars productinformatie vrij waardoor zij niet opgenomen kunnen worden in de vergelijker. Je kunt bekijken wie er in de vergelijker zijn opgenomen via de pagina autoverzekeraars.

Om de vergelijking voor autoverzekeringen te kunnen maken, worden er enkele gegevens gevraagd. Die gegevens worden gebruikt om te bepalen voor welke autoverzekeringen je in aanmerking komt. Alle autoverzekeringen waarvoor je in aanmerking komt worden vervolgens in een lijst weergegeven. De standaard volgorde is op basis van de laagste maandpremie. Je kunt ook kiezen voor de beste polisscore.

Wanneer je een product afsluit via Ikvergelijkonline.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder op het moment je wordt geaccepteerd. Wij krijgen dus geen vergoeding van de aanbieder om alleen in de vergelijker te staan. Dat is wel zo eerlijk! Via onze website kunnen bezoekers gratis vergelijken. Dit doen wij omdat we wij vinden dat iedereen kan besparen op zijn autoverzekering.