Wanneer kan ik overstappen naar sim only?

Samenvatting:

Drie tot vier maanden voordat je huidige telefoonabonnement afloopt, kun je je sim-only of telefoonabonnement bij je provider verlengen. Als je niets doet, verlengt je provider je abonnement steeds met één maand. Als je een telefoonabonnement had dan wordt je abonnement bij een stilzwijgende verlenging omgezet in een sim-only abonnement.

Automatische overstap naar een nieuw sim-only abonnement

Je kunt dus al drie maanden voor het einde van je abonnement beslissen of je een nieuw sim-only abonnement wilt afsluiten bij je huidige provider of dat je overstapt naar een andere provider. Als je een maand voor het einde van je lopende telefoonabonnement kiest voor een nieuw sim-only abonnement bij dezelfde provider dan blijft je bundel nog wel geldig voor de resterende maand. Aan het einde van de looptijd ga je pas over op het nieuwe sim-only abonnement. Dit gebeurt dan automatisch.

Je betaalt nooit te veel bij een verlenging

Heb je gekozen voor een nieuw abonnement met telefoon? Dan stuurt de provider deze ruim op tijd. Vaak is dit voordat je nieuwe abonnement ingaat. Je kunt dan al gebruikmaken van het nieuwe toestel met je oude bundels. Of je er nu voor kiest om je telefoonabonnement om te zetten naar een sim-only abonnement of naar een nieuw abonnement met telefoon; je nieuwe abonnement gaat pas in als het oude abonnement is afgelopen. Dit betekent dat je bij een verlenging dus nooit te veel betaalt.

Waarom is het zinvol om je abonnement te verlengen?

Natuurlijk hoef je je abonnement niet te verlengen. Echter, als je helemaal niets doet dan verlengt de provider je abonnement automatisch. Tot een aantal jaren geleden was een stilzwijgende verlenging soms voordeliger. Dit kwam, omdat oude bundels meestal goedkoper waren. Tegenwoordig zijn de databundels vaak voordeliger. Voordat je beslist of je je abonnement verlengt en omzet naar een sim-only abonnement, is het verstandig om de diverse sim-only abonnementen te vergelijken. Het kan je maandelijks heel wat euro’s schelen als je een sim-only abonnement afsluit bij een voordeligere provider. Alle providers bieden een verbinding aan via het premium netwerk van KPN, Vodafone, T-Mobile of Tele2. Dit betekent dus dat je met elk sim-only abonnement verzekerd bent van een stabiele en snelle verbinding.

De voordelen van het verlengen

Als je je telefoonabonnement wilt omzetten naar een sim-only abonnement dan heb je vaak de keuze uit meerdere contracten. Zo kun je kiezen voor een maandabonnement of een contract van één jaar of twee jaar. Een maandabonnement is ideaal als je nog niet weet welke bundel precies bij je past. Als je hier over uit bent, kun je altijd besluiten om een een- of tweejarig contract af te sluiten. Een contract voor een of twee jaar is een stuk voordeliger dan een maandabonnement.

Vergelijk de verschillende sim-only abonnementen

Wil je je telefoonabonnement omzetten naar een voordelig sim-only abonnement? Vergelijk de verschillende sim-only abonnementen dan eerst met elkaar. Dit kan eenvoudig met behulp van onze vergelijker op Ikvergelijkonline.nl.

Start met vergelijken:

Kies je aantal minuten:
 
Kies je aantal MB's: