Start de VVN Opfriscursus

Als je een van de miljoenen Nederlanders bent die zijn of haar rijbewijs al enige jaren op zak heeft, zal het je misschien niet ontgaan zijn dat er het een en ander veranderd is op de weg. Naast allerlei hippe nieuwe hybrides en elektrische auto’s tref je namelijk ook talloze nieuwe verkeersregels. Tijd voor een opfriscursus? VVN dacht van wel en ontwikkelde een online test. Ben jij op de hoogte? Check het nu direct, want het zou jammer zijn als je door een verkeerd gelezen verkeersbord de berm induikt en de no-claim op je autoverzekering verliest.

Tijd voor een opfriscursus?

Wist je dat zeker 40 procent van de verkeersregels tegenwoordig anders zijn dan wat je geleerd hebt als je je rijbewijs 15 jaar of langer geleden haalde? Ook als je iets korter rondrijdt is de kans erg groot dat er in de tussentijd nieuwe verkeersborden, snelheidsregels, voorrangsregels en wegmarkeringen zijn geïntroduceerd. Veel van deze regels en veranderingen ‘spreken voor zich’ of zijn lang en breed uitgemeten in de media, maar sommigen zouden je weleens ontgaan kunnen zijn. Ben jij nog steeds goed op de hoogte?

De VVN vermoedde dat het antwoord op deze vraag weleens tegen zou kunnen vallen en introduceerde daarom een korte- en een uitgebreide versie van een verkeerstest die gericht is op ‘opfrissers’. Samen met Plus Magazine (als je wat ouder bent is de kans dat er nieuwe regels bij zijn gekomen wat groter), Verjo (uitgever van verkeersleersmiddelen) en autoverzekeraars zette VVN een online test in elkaar. Deze test vertelt je binnen enkele minuten precies hoe goed je op de hoogte bent van de huidige verkeersregels. Niet gelukkig met je uitslag? Dan kan je je direct inschrijven voor een gratis VVN Opfriscursus in de buurt. Volgens de VVN deden al ruim 150.000 mensen de test met wisselend succes. Hoe heb jij gescoord?

Veilig rijden en jarenlang noclaim opbouwen voor een goedkope autoverzekering

Maar wat als je nou denkt prima op de hoogte te zijn van alle regels? Dan nog is het waarschijnlijk goed om dat even bevestigd te krijgen. Je zal maar een fout in het verkeer maken doordat je niet bekend bent met de nieuwste regels, dat zou toch zonde zijn van die opgebouwde no-claim. Dan kan je altijd weer wat besparen op je autoverzekering door je autoverzekering te vergelijken, maar al die jaren goed gedrag op de weg zijn dan niet veel meer waard.

Bron: Vvn.nl