Goedkoopste autoverzekering.

Check de goedkoopste deals.

Goedkoopste
autoverzekering.

Te veel betalen doet niemand graag. Ook niet voor je autoverzekering. Vergelijk daarom verzekeringen en vindt de goedkoopste autoverzekering. Wat is de goedkoopste autoverzekering? Dat hangt van jouw wensen af. Check het dus direct.

Autoverzekering

Check direct de goedkoopste deals voor jouw auto

Check de beste deals.

Deze vergelijking wordt aangeboden door overstappen.nl (AFM 12012535). Bekijk hier hoe volledig de vergelijking is en hoe wij hier op verdienen.

Glasvezel bekijken

Wil jij de beste verzekering voor jou auto? Maar je wilt niet te veel betalen? Geen probleem.

Glasvezel vergelijken

Vergelijk autoverzekeraars op prijs een voorwaarden. Sluit super eenvoudig de beste deal online af.

Glasvezel afsluiten

Nu is jou "heilige koe" goed verzekerd en kan je met een gerust hart de weg op.

Author: Ties van Beusekom Ties van Beusekom, verzekeringsexpert • Update: 26 april 2021

Wat is een autoverzekering?

Als je een auto hebt en hiermee de weg op wil, moet je deze verzekeren. Met een auto richt je namelijk relatief makkelijk schade aan. Ook al wil je dat natuurlijk niet. Het overkomt vrijwel iedereen. Soms raak je iets, bijvoorbeeld een andere auto. Zelfs een krasje of deukje kan een dure reparatie zijn. Daarom verzekert iedereen zijn auto. Bij de goedkoopste autoverzekering, ben je alleen verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt. Schade aan je eigen auto is dan meestal niet verzekerd. Dat leggen we hieronder uit.

Hoe vind ik een goedkope autoverzekering?

Een autoverzekering is verplicht. Dat betekent niet dat je overal evenveel betaalt. Zelfs bij dezelfde dekking bestaan prijsverschillen. Door autoverzekering vergelijken vind je snel de goedkoopste autoverzekering van Nederland. Bij ons vergelijk je eenvoudig. De goedkoopste autoverzekering zetten wij bovenaan in het overzicht. Dat betekent niet dat je die ook moet kiezen. Je beslist zelf wat voor jou de beste autoverzekering is. Wij laten alleen zien wat de goedkoopste autoverzekering is. Grote kans dat je die wil, maar de keuze is aan jou.

Wat is de goedkoopste autoverzekering?

Dat is niet zomaar te zeggen. Wel zijn er verschillende soorten autoverzekeringen. Drie om precies te zijn. Daarvan is de WA-verzekering de goedkoopste. Hoe dat precies werkt leggen we uit.

WA
Dit is de meest beperkte verzekering. Daarmee vaak ook de goedkoopste autoverzekering. Als je per se een goedkope autoverzekering wil, dan kom je meestal hierop uit. Bij deze verzekering heb je beperkte dekking. Schade die je bij anderen veroorzaakt met je auto is gedekt. Schade aan je eigen auto niet. Als jouw auto al wat ouder is, voldoet deze verzekering meestal.

WA+ beperkt casco
Schade aan je eigen auto veroorzaak je niet altijd zelf. Komt de schade door een andere bestuurder? Dan dekt zijn verzekering jouw schade. Soms weet je niet wie jouw schade veroorzaakt. Je parkeert je auto en als je terugkomt heeft deze een kras. In zo’n geval ben je met WA+ beperkt casco goed verzekerd. Hetzelfde geldt voor schade door storm. Denk maar eens aan hagel. Vaak zijn dat dure reparaties. Fijn wanneer je verzekering dat dekt.

Allrisk
Je verzekert je auto ook voor een zeker gevoel. Wat er ook gebeurt: schade is gedekt. Bij een allrisk autoverzekering is dat geval. Ook schade die je zelf maakt, is dan gedekt. Dit type verzekering is erg geschikt voor nieuwe auto’s. Als de auto binnen enkele jaren na aanschaf total loss raakt, vergoedt de verzekeraar soms zelfs de nieuwwaarde.

Autoverzekering vergelijken
Vergelijken
Goedkoopste autoverzekering

Goedkoopste autoverzekering berekenen

Wat is de goedkoopste autoverzekering? Dat is een vraag die extra lastig te beantwoorden is. Hoeveel je betaalt hangt van een aantal zaken af. Bijvoorbeeld waar je woont. Maar ook hoe oud je bent en of je eventueel schadevrije jaren hebt. Daarom spreken we ook wel van autoverzekering berekenen. Verzekeraars hebben niet zomaar een prijstabel. In plaats daarvan rekenen ze uit hoeveel je betaalt per maand. Dat doen ze door al je gegevens mee te nemen. Zo weten ze wat de kans is dat je schade hebt en zij moeten uitkeren.

Goedkope autoverzekering afsluiten

Juist omdat het complex is, moet je niet zomaar een autoverzekering afsluiten. Vergelijk eerst. Zo heb je beter zicht op de prijs en voorwaarden. De berekening van verzekeraars kunnen wij al voor je doen. Zo zie je direct wat je betaalt. Daarvoor vul je eerst wat gegevens in. Je adres en het kenteken van je auto. Ook kies je een type verzekering. Dat is het type dat je wil. Op basis van de leeftijd van je auto geven wij daarvoor een advies. Dat hoef je natuurlijk niet te volgen. Kies het type verzekering dat jij prettig vindt. Wij laten je dan een lijst zien met aanbiedingen. Daarin staat de goedkoopste autoverzekering altijd bovenaan. Wil je deze afsluiten? Dat doe je direct online. Klik daarvoor op het aanbod. Je sluit de verzekering af direct bij de aanbieder.

Waar op letten bij autoverzekering afsluiten?

Je mag nooit zonder verzekering de weg op. Verzeker jij je nieuwe auto? Wacht dan op de bevestiging van de verzekeraar. Vaak bevat deze een voorlopige dekking. Je bent dan nog niet definitief verzekerd, maar je mag dan wel de weg op met je auto.

Ook let je op het eigen risico. Soms betaal je weinig per maand, maar is het eigen risico hoog. Dat is het bedrag dat je altijd zelf betaalt. Is het eigen risico bijvoorbeeld 200 euro? Dat betekent dat je bij elke schade de eerste 200 euro zelf betaalt. Een laag eigen risico is dus gunstiger.

Hoe wordt er vergeleken?

Via de vergelijker, die wordt aangeboden door onze partner Overstappen.nl, kan je verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Om een goede vergelijking te kunnen maken stellen zij een aantal vragen. Op basis van de antwoorden op deze vragen maken zij de vergelijking. Vervolgens kan je zelf de door jou gewenste verzekering via de vergelijker afsluiten. Gedurende de looptijd van het product is de verzekeraar het aanspreekpunt wanneer er bijvoorbeeld schade is.

Wij zijn geen adviseur en zullen nooit een advies geven of bemiddelen. Voor inhoudelijke vragen over verzekeringen verwijzen we je door naar de verzekeraar zelf.

Via Ikvergelijkonline.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod producten. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je super simpel! De vergelijker, die wordt aangeboden door onze partner (Overstappen.nl) wordt er geprobeerd om een zo volledig mogelijk overzicht te gegeven van de markt. Helaas geven niet alle verzekeraars productinformatie vrij waardoor zij niet opgenomen kunnen worden in de vergelijker. Je kunt bekijken wie er in de vergelijker zijn opgenomen via de pagina autoverzekeraars.

Om de vergelijking voor autoverzekeringen te kunnen maken, worden er enkele gegevens gevraagd. Die gegevens worden gebruikt om te bepalen voor welke autoverzekeringen je in aanmerking komt. Alle autoverzekeringen waarvoor je in aanmerking komt worden vervolgens in een lijst weergegeven. De standaard volgorde is op basis van de laagste maandpremie. Je kunt ook kiezen voor de beste polisscore.

Wanneer je een product afsluit via Ikvergelijkonline.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder op het moment je wordt geaccepteerd. Wij krijgen dus geen vergoeding van de aanbieder om alleen in de vergelijker te staan. Dat is wel zo eerlijk! Via onze website kunnen bezoekers gratis vergelijken. Dit doen wij omdat we wij vinden dat iedereen kan besparen op zijn autoverzekering.