Autoverzekering berekenen.

Super simpel berekenen.

Autoverzekering
berekenen.

Weten of jouw autoverzekering goedkoper kan? Autoverzekering berekenen doe je in één minuut. Check direct je premie bij de beste verzekeraars. Scherpe aanbieding gevonden? Je stapt direct en eenvoudig over.

Autoverzekering

Check direct de beste deals voor jouw auto

Check de beste deals.

Deze vergelijking wordt aangeboden door overstappen.nl (AFM 12012535). Bekijk hier hoe volledig de vergelijking is en hoe wij hier op verdienen.

Glasvezel bekijken

Wil jij de beste verzekering voor jou auto? Maar je wilt niet te veel betalen? Geen probleem.

Glasvezel vergelijken

Vergelijk autoverzekeraars op prijs een voorwaarden. Sluit super eenvoudig de beste deal online af.

Glasvezel afsluiten

Nu is jou "heilige koe" goed verzekerd en kan je met een gerust hart de weg op.

Author: Ties van Beusekom Ties van Beusekom, verzekeringsexpert • Update: 26 april 2021

Waarom autoverzekering berekenen?

Te veel betalen doet niemand graag. Dus waarom te veel betalen voor je autoverzekering? Dat is ook nergens voor nodig. Door autoverzekering berekenen en vergelijken, heb je zo een scherp aanbod gevonden. Je vult wat gegevens in en je ziet de aanbiedingen. Dat bedoelen we met autoverzekering berekenen. De hoogte van de premie bij autoverzekering afsluiten hangt van een aantal dingen af. Dat leggen we hieronder uit.

Waarom je auto verzekeren?

Je auto verzeker je omdat dit verplicht is. Alleen zo kom je nooit met schade te zitten, als een ander schade bij jou maakt. Elk voertuig op de Nederlandse weg is namelijk verzekerd. Het jouwe dus ook. Om te zorgen dat dit zo is, sluit je altijd direct een autoverzekering af. Je mag nooit zonder verzekering de weg op. Gelukkig is het ook heel eenvoudig. Online verzekeringen vergelijken en afsluiten doe je in enkele minuten.

Autoverzekering Online Afsluiten

Wanneer autoverzekering berekenen?

Je berekent je autoverzekering als je wil overstappen. Of als je een nieuwe verzekering wil. Bij een autoverzekering is er niet zoiets als een vaste prijs. De premie die je betaalt hangt van een aantal dingen af. Bijvoorbeeld van de auto die je verzekert. Ook speelt je postcode een rol. In grote steden betalen mensen vaak meer voor dezelfde autoverzekering. Daarom spreken we van autoverzekering berekenen. Je kan pas autoverzekering vergelijken als je de premie weet. De premie berekenen verzekeraar op basis van jouw informatie.

Autoverzekering Online Afsluiten

Welke autoverzekeringen afsluiten?

De vergelijker berekent de prijs op basis van jouw informatie. Denk aan je adres en het kenteken van je auto. Maar zelf kun je ook voorkeuren aangeven. Bijvoorbeeld voor een bepaald type verzekering. Er zijn drie soorten verzekeringen die je mee kunt nemen bij autoverzekering berekenen.

WA verzekering

Meest gekozen voor auto's
ouder dan 10 jaar

De meest beperkte verzekering. Daardoor vaak wel het voordeligst. Met deze verzekering is schade die je bij anderen maakt gedekt. Voor eigen schade geldt dit niet. Veroorzaak je een ongeval? Jouw verzekering dekt de schade van de tegenpartij. Je eigen schade moet je wel zelf betalen.


Schade aan anderen
Diefstal & inbraak
Ruitschade
Brand-, stormschade
Schade door vandalisme
Schade door eigen schuld

WA + beperkt casco

Meest gekozen voor auto’s
tussen 7-10 jaar

Soms heb je schade buiten je eigen schuld, maar is er geen tegenpartij. Bijvoorbeeld door storm of hagel. Ook ontdek je soms een kras op je auto. In deze gevallen dekt WA+ de schade. Schade die wel je eigen schuld is, vergoedt deze verzekering echter ook niet.


Schade aan anderen
Diefstal & inbraak
Ruitschade
Brand-, stormschade
Schade door vandalisme
Schade door eigen schuld

Allrisk

Meest gekozen voor auto’s
jonger dan 7 jaar

Altijd zonder zorgen je auto parkeren? Met allrisk maak je je nooit zorgen. Alle schade aan jouw auto wordt dan vergoed. Ook schade die je zelf per ongeluk veroorzaakt. Dit type verzekering is met name geschikt voor relatief nieuwe auto’s.


Schade aan anderen
Diefstal & inbraak
Ruitschade
Brand-, stormschade
Schade door vandalisme
Schade door eigen schuld

Autoverzekeringen berekenen en vergelijken

Hoeveel je betaalt voor je verzekering hangt af van het type verzekering dat je kiest. Toch zijn er meer verschillen. Je betaalt voor dezelfde verzekering niet overal evenveel. De ene verzekeraar heeft betere voorwaarden dan de andere. Door te vergelijken vind je het best aanbod voor jou. Je vult je kenteken en adres in en geeft je voorkeuren aan. De vergelijker laat je dan direct aanbiedingen zien. Het afsluiten van een nieuwe autoverzekering doe je direct online. Daarvan ontvang je ook direct een bevestiging. Vaak bevat deze bevestiging een voorlopige dekking. Daarmee mag je rijden in de auto. Het duurt meestal enkele dagen voordat je verzekering definitief is.

Voorwaarden autoverzekering afsluiten

Autoverzekering berekenen doe je omdat je een nieuwe verzekering zoekt. Maar weet je precies wat je zoekt? En weet je wat welke verzekering precies dekt? Hier nog een korte uitleg. Elke autoverzekering is een WA-verzekering. Deze dekt dus in eerste instantie schade bij iemand anders. Schade die met je auto wordt gemaakt. Dit kan zijn aan een andere auto, maar ook aan goederen of personen. Het maakt dan niet uit of je zelf rijdt. Zolang degene die rijdt mag rijden, dekt de verzekering schade die wordt gemaakt.

Autoverzekering afsluiten

Vergelijk de autoverzekeringen van:

Check de beste
deals van:

FBTO Ditzo Autoverzekering ABN Amro Centraal Beheer AEGON Lancyr Unive Autoverzekering Nationale Nederlanden

Waar op te letten bij autoverzekering berekenen?

Niet iedereen weet dat je deze verzekering vooral afsluit voor schade bij anderen. Sommige mensen denken dat elke autoverzekering schade aan de eigen auto vergoedt. Vind jij dat wel belangrijk? Kies dan voor dekking van je eigen auto.

Iets waar je altijd op let is het eigen risico. Bij de meeste verzekeringen voor je auto is daar sprake van. Je betaalt dan het eerste X bedrag aan schade zelf. Als de schade klein is kan het zelfs dat je de hele schade betaalt. Ook als je verzekerd bent. Het is dan slim om de schade niet via de verzekering te laten lopen. Je verliest dan geen schadevrije jaren.

Kijk ook altijd naar de opzegvoorwaarden. Je kunt niet altijd zomaar overstappen. Bij sommige verzekeringen geldt een opzegtermijn. Wil je altijd direct kunnen overstappen. Kies bij autoverzekering berekenen dan alleen voor verzekeringen zonder opzegtermijn. Dat geldt gelukkig voor de meeste.

Er zijn tot slot nog wat extra voorwaarden waar je naar kijkt. Deze zijn per verzekeraar anders. Denk aan een welkomstcadeau, bijvoorbeeld. Ook zijn er soms andere extra’s. Geld terug weinig schade of een app waarmee je de premie kan verlagen. Dat is lastig mee te nemen bij autoverzekering berekenen en vergelijken, maar kan soms net het verschil maken.

Vraag & antwoord

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt voordat je overstapt van internet provider. Daarom hebben wij onze kennis over providers, internet abonnementen en techniek op een rijtje gezet. Handig toch?

Op een paar uitzonderingen na is het verplicht om een WA-verzekering voor je auto te hebben. Beperkt en volledig cascoverzekeringen zijn niet verplicht. De schade die je veroorzaakt met een motorrijtuig wordt niet vergoed door je particuliere aansprakelijkheidsverzekering.

Meer informatie

Een WA-autoverzekering dekt de schade die je met je auto veroorzaakt bij anderen. Dat kan materiële schade zijn, maar ook letselschade. Een WA-autoverzekering is verplicht voor iedereen die met zijn auto de weg op wil. Met een WA-autoverzekering dek je dus niet de schade aan je eigen auto. Daarvoor is er de beperkt of volledig cascoverzekering.

Meer informatie

Bij het bepalen van de no-claim korting van je autoverzekering wordt gebruikt gemaakt van de bonus-malus ladder. Dit is een schema dat bepaalt hoe hoog je korting is, op basis van het aantal schadevrije jaren en het aantal schades dat je meldt in een jaar. Meld je geen schade, dan stijg je een trede op de ladder en krijg je een hogere korting. Meld je wel schade, dan daal je in de meeste gevallen vijf treden en zul je minder korting krijgen.

Meer informatie

Bij het afsluiten van een autoverzekering moet je vermelden hoe jouw auto beveiligd is tegen autodiefstal. Vanaf 1998 bevat elke auto standaard een ingebouwd beveiligingssysteem. Meestal is dit het meest eenvoudige systeem, maar bij sommige duurdere auto’s zijn uitgebreidere systemen ingebouwd. De beveiligingssystemen voor auto’s worden in verschillende klassen ingedeeld. Het beveiligingssysteem wordt alleen erkend als het is ingebouwd door een bedrijf dat een certificaat heeft van de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM). Elke auto vanaf het bouwjaar 1998 heeft een standaard beveiligingssysteem volgens de SCM-klasse 1.

Meer informatie

Via de vergelijker, die wordt aangeboden door onze partner Overstappen.nl, kan je verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Om een goede vergelijking te kunnen maken stellen zij een aantal vragen. Op basis van de antwoorden op deze vragen maken zij de vergelijking. Vervolgens kan je zelf de door jou gewenste verzekering via de vergelijker afsluiten. Gedurende de looptijd van het product is de verzekeraar het aanspreekpunt wanneer er bijvoorbeeld schade is.

Wij zijn geen adviseur en zullen nooit een advies geven of bemiddelen. Voor inhoudelijke vragen over verzekeringen verwijzen we je door naar de verzekeraar zelf.

Via Ikvergelijkonline.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod producten. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je super simpel! De vergelijker, die wordt aangeboden door onze partner (Overstappen.nl) wordt er geprobeerd om een zo volledig mogelijk overzicht te gegeven van de markt. Helaas geven niet alle verzekeraars productinformatie vrij waardoor zij niet opgenomen kunnen worden in de vergelijker. Je kunt bekijken wie er in de vergelijker zijn opgenomen via de pagina autoverzekeraars.

Om de vergelijking voor autoverzekeringen te kunnen maken, worden er enkele gegevens gevraagd. Die gegevens worden gebruikt om te bepalen voor welke autoverzekeringen je in aanmerking komt. Alle autoverzekeringen waarvoor je in aanmerking komt worden vervolgens in een lijst weergegeven. De standaard volgorde is op basis van de laagste maandpremie. Je kunt ook kiezen voor de beste polisscore.

Wanneer je een product afsluit via Ikvergelijkonline.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder op het moment je wordt geaccepteerd. Wij krijgen dus geen vergoeding van de aanbieder om alleen in de vergelijker te staan. Dat is wel zo eerlijk! Via onze website kunnen bezoekers gratis vergelijken. Dit doen wij omdat we wij vinden dat iedereen kan besparen op zijn autoverzekering.