Berekenen2020-05-04T10:06:41+02:00

Autoverzekering berekenen


100% onafhankelijk & eerlijk.
Simpel € 285,- per jaar besparen.
 Gratis overstapservice & 14 dagen bedenktijd.

Check de beste autoverzekering deals.

Centraal Beheer Autoverzekeraar
Bekijken
Unive Autoverzekeraar
Bekijken
Reaal Autoverzekeraar
Bekijken
Ditzo Autoverzekeraar
Bekijken
OHRA Autoverzekeraar
Bekijken

Autoverzekering berekenen


Gratis overstapservice.
100% onafhankelijk & eerlijk.
 Simpel € 285,- per jaar besparen.

Check de beste autoverzekering deals.

Autoverzekering berekenen


Gratis overstapservice.
100% onafhankelijk & eerlijk.
 Simpel € 285,- p/j besparen.

Check de beste autoverzekering deals.

Check de beste autoverzekering deals

Internet Providers
Autoverzekeraars

Welke dekking past bij jouw auto?

Als je een autoverzekering gaat afsluiten heb je de keuze uit drie basisvormen. Kijk goed welke dekking bij jouw auto en wensen past.

WA verzekering

Meest gekozen voor auto’s
ouder dan 10 jaar

Schade aan anderen
Bereken je premie

WA + beperkt casco

Meest gekozen voor auto’s
tussen 7-10 jaar

Schade aan anderen
Ruitschade
Diefstal
Inbraak
Brand, storm en natuur
Bereken je premie

Allrisk

Meest gekozen voor auto’s
jonger dan 7 jaar

Schade aan anderen
Ruitschade
Diefstal
Inbraak
Brand, storm en natuur
Schade door vandalisme
Schade door eigen schuld
Bereken je premie

Vraag & antwoord

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt voordat je overstapt. We hebben daarom de meest gestelde vragen over autoverzekeringen op een rijtje gezet.

Alle veelgestelde vragen

Eerst even voorstellen…

Wie zijn wij?

Bij Ikvergelijkonline.nl willen graag dat iedereen zo min mogelijk betaalt voor de vaste lasten. Het is onze passie geworden om dit voor iedereen voor elkaar te krijgen!

Hoe wordt er vergeleken?

Via Ikvergelijkonline.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod producten. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je super simpel!

Hoe verdienen wij?

Wanneer je een product afsluit via Ikvergelijkonline.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder op het moment je wordt geaccepteerd. Dat is wel zo eerlijk!

Lees verder…

Direct naar

Het laatste nieuws

Autoverzekering

Autoverzekeraars

Het laatste nieuws

Autoverzekering berekenen

Ben jij op zoek naar de goedkoopste autoverzekering? Een autoverzekering is maatwerk, daarom verschilt de premie van persoon tot persoon. Wil jij weten hoeveel premie jij moet betalen? Bij ons kun je de kosten van je autoverzekering online berekenen. Bovendien helpen wij jou met tips te besparen op de kosten van je autoverzekering.

Hoe wordt de premie berekend?

Om de premie van jouw autoverzekering te berekenen baseert de autoverzekeraar zich op een aantal gegevens die jij zelf moet verstrekken. Door bijvoorbeeld gegevens over je auto, je woonplaats en je leeftijd te delen met de autoverzekeraar, kan hij je schaderisico bepalen. Voor de verzekering van een dure auto betaal je een hogere premie, omdat het verzekeringsbedrag relatief hoog is. Woon je in de stad? Dan heb je een hoger risico op schade dan wanneer je in een dorp woont en betaal je een hogere premie. Bovendien maken jonge bestuurders en ouderen relatief vaak schade. Veel autoverzekeraars werken daarom met een leeftijdsgebonden premieopslag.

Autoverzekering premie berekenen

Je kunt bij ons eenvoudig de premie van je autoverzekering berekenen. Dit doe je door enkele gegevens in te vullen in onze vergelijkingstool. Allereerst vragen we om je kenteken, je postcode plus huisnummer en geboortedatum. Vervolgens kun je de berekening verder specificeren door jouw aantal schadevrije jaren in te voeren en het aantal kilometers dat je gemiddeld per jaar rijdt. Tot slot kies je de dekking van je autoverzekering. Wij tonen je de beste deals voor jouw persoonlijke situatie. Je kunt de autoverzekering van je keuze direct afsluiten op Ikvergelijkonline.nl.

Je premie berekenen wij met de volgende gegevens:

 • Het kenteken van de auto die je wilt verzekeren
 • Je postcode + huisnummer
 • Je geboortedatum
 • Jouw aantal schadevrije jaren
 • Het aantal kilometers dat je op jaarbasis maakt
 • De dekking van jouw keuze

Zonder kenteken jouw premie berekenen

Wil jij jouw premie berekenen, maar heb je het kenteken van jouw auto niet bij de hand? Dat is geen probleem, je kunt ook met andere informatie over je auto de premie van jouw autoverzekering berekenen. Wij vragen dan om:

 • Het automerk
 • Het model
 • Het bouwjaar
 • De bouwmaand
 • De brandstof
 • Handgeschakeld of automaat

Op basis van deze gegevens in plaats van het kenteken kunnen we de premie van jouw autoverzekering nauwkeurig berekenen. Om een autoverzekering af te sluiten heeft de autoverzekeraar wel jouw kenteken nodig.

Het belang van eerlijke gegevensverstrekking

Het lijkt misschien aantrekkelijk om de waarheid een beetje te verbloemen en zo een lagere premie te betalen. Het is echter absoluut af te raden om niet eerlijk te zijn over de gegevens die je aan de verzekeraar geeft. De kans is groot dat je door de mand valt en in dat geval heb je geen recht meer op uitkering bij schade.

Geld besparen op de premie

Niemand wil te veel geld betalen voor een autoverzekering. Daarom geven we jou een aantal tips waarmee je geld kunt besparen op de premie.

Tip 1 Kies een verzekering die bij jouw auto past

Het is belangrijk om een autoverzekering te kiezen die goed is afgestemd op jouw auto. Je wilt immers niet voor zaken betalen waar je geen gebruik van maakt. Let er ook op dat je auto voldoende verzekerd is zodat je de vergoeding krijgt die je verwacht. Zorg er echter wel voor dat je auto niet voor meer verzekerd is dan nodig is. Als je een heel oude auto Allrisk verzekert, betaal je meer aan verzekeringspremie dan de auto waard is.

Je kunt kiezen tussen drie verschillende dekkingen:

 • WA
 • Beperkt Casco
 • Allrisk

WA

Je dient je auto minimaal WA te verzekeren. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid, alle schade bij anderen waar jij met je voertuig wettelijk voor aansprakelijk bent, wordt vanuit deze verzekering vergoed. Schade aan de eigen auto wordt niet vergoed. Deze verzekering wordt vaak gekozen voor auto’s die ouder zijn dan tien jaar.

Beperkt Casco

Wil je naast schade die je veroorzaakt hebt bij een ander ook je eigen auto verzekeren? Dan kun je kiezen voor een autoverzekering met Beperkt Casco. Je bent dan verzekerd tegen schade aan je auto die buiten jouw schuld wordt veroorzaakt. Schade door diefstal, storm en brand valt meestal binnen deze verzekering. Schade door een aanrijding of vandalisme niet. Het verschilt per autoverzekering welke schades aan de eigen auto worden vergoed. Deze autoverzekering wordt vaak gekozen door eigenaren van een auto die tussen de 6 en 10 jaar oud is.

Allrisk

De meest uitgebreide verzekering is de Allrisk autoverzekering. Vanuit deze verzekering wordt naast bovenstaande schade ook schade door eigen toedoen en soms ook door vandalisme vergoed. Welke schade er precies vergoed wordt, verschilt per verzekeraar. Schade die je opzettelijk veroorzaakt valt altijd buiten de verzekering. Vooral jonge auto’s worden Allrisk verzekerd.

Tip 2 Kies indien mogelijk voor een vrijwillig eigen risico

Als een autoverzekeraar een eigen risico hanteert, betaal je de schade tot een bepaald bedrag eerst zelf voordat de verzekeraar tot vergoeding van de rest overgaat. Sommige autoverzekeraars bieden de mogelijkheid om een vrijwillig eigen risico af te sluiten. Je betaalt dan een groter deel van de kosten bij schade zelf. In ruil daarvoor betaal je maandelijks een lagere premie. Let er wel op dat je de financiële ruimte hebt om eventuele schades zelf te betalen. Deze optie is eigenlijk alleen interessant en verantwoord als je voldoende financiële ruimte hebt en vrijwel nooit schade maakt.

Tip 3 Controleer elk jaar je autoverzekering

Je kunt veel geld besparen door elk jaar jouw autoverzekering te vergelijken met de autoverzekeringen van andere aanbieders. Met onze vergelijkingstool vind je binnen enkele minuten de autoverzekering die het beste bij je past. Door over te stappen naar een andere verzekeraar kun je honderden euro’s per jaar besparen. Overstappen loont, ieder jaar opnieuw.

Premies autoverzekering vergelijken

Als je de premies van de verschillende autoverzekeringen hebt berekend, kun je deze eenvoudig met elkaar vergelijken. Zo vind je snel de beste deal voor jouw persoonlijke situatie. Niet alleen de prijs van de autoverzekering is echter belangrijk. Als je ook let op de dekking, de aanvullende verzekeringen en het eigen risico vind je niet alleen de goedkoopste autoverzekeraar, maar ook een autoverzekering die volledig is afgestemd op jou en jouw auto.

Direct een autoverzekering online afsluiten

Je kunt op Ikvergelijkonline.nl direct de autoverzekering van jouw keuze afsluiten. Binnen enkele minuten regel jij een nieuwe autoverzekering voor jouw auto. Wij geven de aanvraag van de autoverzekering direct door aan de autoverzekeraar. Jouw nieuwe autoverzekeraar regelt de rest. Zo kun jij direct beginnen met geld besparen op je autoverzekering.