Zelf Autoverzekering
Maak een vergelijking
bereken nu je premie
Kenmerken:

Natuurlijk dagelijks opzegbaar
Tot 80% korting
2e auto extra voordelig

Contactgegevens:

Wil je meer informatie over de autoverzekering van Zelf, neem dan contact op via onderstaande gegevens.

072 518 0160
Via contactformulier

Zelf autoverzekering

beoordelingen-zelfEen score van 8,5 uit 10 volgens Zelf

Zelf was een van de allereerste internetverzekeraars. Het is ontstaan vanuit verzekeringsmaatschappij Proteq, eigendom van de SNS Bank. Zelf wil goede verzekeringen, waaronder een autoverzekering, leveren met heel duidelijke voorwaarden, zodat je alles zelf kunt regelen. Lukt dat niet, dan staan ze altijd voor je klaar om je online of telefonisch te helpen tot je probleem is opgelost.

De autoverzekering van Zelf

Zelf heeft drie soorten autoverzekeringen, op de website staat er een advies bij over de keuze met betrekking tot de leeftijd van je auto. De drie verzekeringen zijn:

  • WA (gebruikelijk voor auto’s van 8 jaar en ouder). Schade die je veroorzaakt aan anderen en andermans spullen is hierbij verzekerd.
  • WA Extra (beperkt casco, gebruikelijk voor auto’s tussen de 4 en 8 jaar oud). Hierbij is ook schade aan je eigen auto verzekerd als die is ontstaan door brand, diefstal, storm, hagel, overstroming of een botsing met loslopende dieren. Ook ruitschade is verzekerd, mits de reparatie wordt gedaan door een bedrijf dat is aangesloten bij Glasgarant.
  • Allrisk (volledig casco, gebruikelijk voor auto’s jonger dan vier jaar). Ook de schade die je zelf veroorzaakt aan je auto is bij deze polis verzekerd.

Eigen risico

Bij de WA Extra-dekking heb je een eigen risico van 150 euro voor autoschade. Je kunt dit eigen risico vrijwillig verhogen om minder premie te hoeven betalen. Jongeren tot 24 jaar hebben 500 euro extra eigen risico, tenzij ze de aanvullende verzekering Jonge Bestuurder hebben afgesloten. Voor ruitschade geldt bij WA Extra geen eigen risico bij reparatie en 75 euro bij vervanging. De reparatie/vervanging moet dan wel uitgevoerd worden door een Glasgarant-bedrijf.

Voor de Allriskverzekering geldt geen verplicht eigen risico bij autoschade. Wel kun je kiezen voor een eigen risico van 150 euro. Als je de schade niet laat herstellen door een Schadegarant-berdrijf, komt er 75 euro eigen risico bij. De jongerenregeling geldt ook bij de Allriskverzekering.

No-claim korting

Als je een of meer jaren schadevrij rijdt krijg je korting op je premie. Deze no-claim korting kan bij Zelf oplopen tot 80%.

Aanvullende verzekeringen

Bij Zelf kun je de volgende aanvullende of aan je autoverzekering gerelateerde verzekeringen afsluiten:

  • Schadeverzekering voor inzittenden. Keert uit bij letselschade voor jou en je passagiers.
  • Ongevallenverzekering voor inzittenden. Keert uit bij overlijden of blijvende invaliditeit.
  • Rechtshulp voor auto.
  • Pechhulp Nederland of Pechhulp Europa.
  • Verlengde nieuwwaarde regeling. Alleen bij de Allriskverzekering.
  • Verlengde aankoopwaarde regeling. Alleen bij de Allriskverzekering.
  • Vervangend vervoer.

Autoverzekering vergelijken

Je autoverzekering vergelijken met die van andere verzekeraars kan lonend zijn. Misschien vind je via Ikvergelijkonline.nl een goedkopere autoverzekering of een met betere voorwaarden.

Bron: Zelf.nl