ANWB Autoverzekering
Kenmerken:

Extra ledenkorting
24/7 hulp Alarmcentrale
Wegenwacht hulp bij schade
Nú tot 17,5% korting

Contactgegevens:

Wil je meer informatie over de autoverzekering van ANWB, neem dan contact op via onderstaande gegevens.

088 – 269 2222
Via contactformulier

ANWB autoverzekering

beoordelingen-ardantaEen score van 8,3 uit 10 volgens ANWB.

Interessant voor leden van de ANWB is de ANWB-autoverzekering. Iedereen kan deze verzekering afsluiten, maar als lid van de ANWB krijg je een korting op de premie van minimaal 7,5%. Deze korting krijg je ook direct als je bij het afsluiten van de verzekering lid wordt van de ANWB. Hoe langer je lid bent, hoe hoger de korting. Ben je langer dan 25 jaar lid, dan is de korting 17,5%.

De autoverzekering van de ANWB

De ANWB heeft drie autoverzekeringen, die je eenvoudig online kunt afsluiten. Ze zijn altijd inclusief schadeservice (met onder andere vervangend vervoer binnen Nederland) en direct opzegbaar. De verzekeringen zijn:

  • WA-verzekering. Deze dekt materiële schade (tot 2,5 miljoen euro) en letselschade aan derden (tot 6 miljoen euro) die je zelf veroorzaakt hebt.
  • WA met beperkt Casco. Deze autoverzekering dekt ook schade aan je eigen auto door brand, storm, natuur, (poging tot) diefstal, aanrijding met een dier en kortsluiting. In de meeste gevallen is ook ruitschade verzekerd.
  • WA met volledig Casco. Naast het bovenstaande wordt ook schade die je zelf hebt veroorzaakt vergoed. Denk aan slippen, botsen, te water raken of een aanrijding. Bij auto’s van minder dan een jaar oud wordt de nieuwwaarde vergoed.

Korting door veilig rijden

Behalve de korting die je krijgt als je lid bent van de ANWB kun je ook korting krijgen op de ANWB-autoverzekering als je veilig rijdt. Op een stick die in je auto wordt geplaatst houdt de ANWB je rijgedrag bij. Is dat veilig, dan betaal je minder premie. De korting kan oplopen tot 30%. Gemiddeld halen mensen die deze Veilig Rijden Autoverzekering hebben een korting van 17,5%.

Aanvullende dekkingen

Je kunt je ANWB-autoverzekering of Veilig Rijden Autoverzekering uitbreiden met een vijftal extra dekkingen:

  • Zekerheid voor inzittenden. Iedereen die in je auto zit is verzekerd bij een ongeval, óók als het jouw schuld is. Per geval geldt een dekking van 1 miljoen euro.
  • Autorechtsbijstand.
  • Vervangend vervoer Europa.
  • 3 jaar aanschafwaardegarantie. Dit is een uitbreiding van de volledig Casco autoverzekering.
  • Accessoires zijn tot een bedrag van 2.500 euro al verzekerd bij de beperkt en volledig cascoverzekeringen. Je kunt deze dekking uitbreiden tot 5.000 euro.

Ga je de autoverzekering vergelijken met andere autoverzekeringen, dan is het belangrijk ook deze mogelijkheden goed te bestuderen.

Bron: ANWB.nl