Mensenlinq

Samenvatting:

Mensenlinq verzamelt en deelt alle overlijdensberichten in Nederland. Het is de website waar je informatie kunt vinden over overleden personen. De website wordt ook steeds vaker door nabestaanden gebruikt als online condoleanceregister. Het online platform biedt echter meer mogelijkheden.

Heeft u nog geen uitvaartverzekering?

Wat is Mensenlinq?

In de eerste plaats is de website van Mensenlinq een platform voor het verzamelen van online overlijdensberichten. De rouwadvertenties die op Mensenlinq te vinden zijn, werden ook geplaatst in de papieren kranten van de NDC Mediagroep, De Persgroep en De Tilburger. Hierdoor zijn er op de website rouwadvertenties uit het hele land terug te vinden. Naast de overlijdensberichten die eerder in de krant geplaatst werden, kunnen nabestaanden ook rechtstreeks een online rouwadvertentie op Mensenlinq plaatsen.

De website van Mensenlinq

Bij een bezoek aan de website zie je direct recent geplaatste rouwadvertenties staan. Bovendien worden er actuele nieuwsberichten getoond die gelinkt zijn aan een overlijden. Ook actuele overlijdensberichten van bekende mensen zijn op de homepage terug te vinden. Wie de website bezoekt, kan reageren op de rouwadvertenties en de nieuwsberichten. Zo kan Mensenlinq dienen als een online condoleanceregister waarin mensen hun medeleven kunnen betuigen.

Overleden personen zoeken op Mensenlinq

Ben je op zoek naar de rouwadvertentie van een specifiek persoon? Dan zijn er op de website twee mogelijkheden om deze rouwadvertentie te zoeken. Je kunt via de optie ‘simpel zoeken’ het overlijdensbericht zoeken op de naam van de overledene, de plaatsnaam, de krant waarin deze geplaatst is en/of de plaatsingsdatum. De tweede optie is de uitgebreide zoektool. Je kunt dan ook zoeken op de voornaam, de geboorteplaats of de provincie. Deze zoekoptie is vooral handig wanneer je niet alle recente gegevens van de persoon in kwestie weet.

Mensenlinq Friesland, Mensenlinq Limburg, Mensenlinq Gelderland, Mensenlinq Groningen en Mensenlinq Zeeland zijn de meest populaire provincies op de website.

Zoek verder op Graftombe.nl

Als je een overleden persoon niet hebt kunnen vinden op Mensenlinq of met de verkregen informatie de laatste rustplaats van de overledene wilt zoeken, kun je de zoektocht vervolgen op Graftombe.nl. Op deze website staan alle begraafplaatsen van Nederland gedigitaliseerd. Je kunt zoeken op de naam van de overledene, de provincie, de gemeente en de begraafplaats. Als het graf gedigitaliseerd is, kun je een foto van de grafsteen aanvragen. Deze service is gratis.

Een overlijdensbericht plaatsen op Mensenlinq

Het is mogelijk om als nabestaande een overlijdensbericht te plaatsen op Mensenlinq. Je doet dit via een andere website: Familieberichtenonline.nl. Op deze website kun je aangeven of je de rouwadvertentie in de krant wilt plaatsen en/of op het online platform. Je kunt op dezelfde manier een in memoriam of een dankbetuiging plaatsen. Als je dit niet zelf kunt of wilt doen, kun je dit ook uitbesteden aan de uitvaartverzorger.

Een levensverhaal plaatsen

Nabestaanden kunnen ook het levensverhaal van de overledene plaatsen, zo kun je een overlijdensbericht net iets persoonlijker maken. Het plaatsen van een levensverhaal kan alleen door een direct familielid gedaan worden. Ben je geen direct familielid? Dan kun je wel je medeleven betuigen in een reactie. Je kunt hier ook je herinneringen aan de overledene delen. Deze woorden kunnen troostend zijn voor de nabestaanden. Zowel de levensverhalen als de reacties hierop worden gecontroleerd door de medewerkers van Mensenlinq. Op die manier wordt er op toegezien dat er geen ongepaste teksten worden geplaatst.

Overlijdensgedichten op Mensenlinq

Aangezien mensen het vaak moeilijk vinden om de juiste woorden te vinden voor een reactie, kan er op de website ook een database met overlijdensgedichten worden geraadpleegd. Deze gedichten zijn ook goed te gebruiken op condoleancekaarten. De overlijdensgedichten zijn opgedeeld in specifieke categorieën, zoals plotselinge overlijdens, overleden kinderen en religieuze citaten.

Condoleren

Je kunt als bezoeker een reactie achterlaten. De meeste mensen plaatsen een tekst, eventueel voorzien van een foto. Er is echter meer mogelijk op Mensenlinq. Zo kun je ook videobestanden van YouTube uploaden. Op die manier maak je een reactie persoonlijk. De medewerkers van Mensenlinq beoordelen of je reactie geschikt is voor plaatsing. Tot slot is het ook mogelijk om via Mensenlinq de nabestaanden een condoleancekaart of een rouwboeket te sturen.

Mensenlinq: de adressengids

Via Laatstewens.nl geeft Mensenlinq de bezoeker toegang tot een adressengids van bedrijven binnen de uitvaartbranche. Je vindt hier allerlei informatie over zaken die spelen vlak voor een overlijden, tijdens een overlijden en (vlak) na een overlijden. Mensenlinq helpt je via deze site op weg bij het verzorgen van een persoonlijk afscheid. Heb je vragen over het verzorgen van een afscheid of heb je behoefte aan nazorg? Dan verwijst Mensenlinq naar de website Uitvaartinformatiehulplijn.nl.

Asbestemmingen

Voor de aanschaf van een asbestemming verwijst Mensenlinq naar Urnenwinkel.nl. In de webshop kun je diverse urnen bestellen. Naast urnen voor mensen zijn er ook urnen voor dieren beschikbaar. Je kunt op deze website ook assieraden kopen. Een assieraad is een sieraad waar een beetje as van de overledene in bewaard wordt. Op die manier kun je jouw dierbare altijd bij je dragen.

Rouwbloemen

Bloemen hebben een symbolische waarde op een uitvaart. Je betuigt ermee je respect voor de overledene en betuigt je medeleven aan de nabestaanden. Voor de aanschaf van een rouwarrangement of rouwboeketten verwijst Mensenlinq naar Topbloemen Uitvaart.

Mensenlinq checklist bij overlijden en opzegdienst

Na een overlijden moet er opeens van alles geregeld worden. Het is handig om daarbij een checklist te hebben zodat je niets belangrijks vergeet. Met de ‘checklist na overlijden’ biedt Mensenlinq een leidraad voor alle zaken die afgehandeld moeten worden. Eén van die taken is het opzeggen van lidmaatschappen en abonnementen. Hiervoor verwijst Mensenlinq naar de website Opzegdienst.nl. Tegen betaling wordt jou deze taak uit handen genomen.

Mobiele app van Mensenlinq

Naast de website heeft Mensenlinq recent ook een mobiele app voor Android en iOS ontwikkeld. De app heeft vrijwel dezelfde functies als de website. Daarnaast is het mogelijk om notificaties in te stellen. Zo ben je als eerste op de hoogte van overlijdensberichten uit jouw regio. Je kunt ook een notificaties instellen voor nieuwe rouwadvertenties van overledenen met een specifieke achternaam. Je kunt deze functie voor maximaal drie namen gebruiken.