Is de snelheid van mijn internetverbinding gegarandeerd?

Met een ADSL-internetabonnement is de snelheid van je internetverbinding niet altijd gelijk. De snelheid hangt weer af van de afstand van je adres tot de wijkcentrale. Meestal is dit snelheidsverlies erg laag en merk je er niets van. De internetsnelheid via de kabel of glasvezel zijn stabieler en zal de internetsnelheid constant zijn.

Als je een ADSL-abonnement hebt dan is de snelheid niet gegarandeerd. Je ontvangt dus niet altijd de snelheid die overeenkomt met het contract.

Wanneer je een particulier ADSL-internetabonnement afsluit, probeert de provider altijd om je een goede service te geven. Het komt echter geregeld voor dat de snelheid wat lager is dan de provider heeft beloofd. Dit kan als er bijvoorbeeld een netwerkstoring is. Verder heeft de afstand van je woning tot de wijkcentrale ook weer invloed op de internetsnelheid. Er is alleen sprake van een gegarandeerde snelheid bij een uitgebreid zakelijk internetpakket.

Als je een ADLS- verbinding hebt, fluctueert de snelheid gedurende de dag. Je hebt dan altijd wel een klein beetje snelheidsverlies. Dit heeft te maken met de afstand van je woning tot de internetcentrale. Natuurlijk mag het snelheidsverlies niet te hoog zijn. Van een klein beetje snelheidsverlies merk je vaak helemaal niets. Je kunt dan gewoon probleemloos internetten, streamen en e-mails versturen.

Doe onze snelheidscheck

Ben je benieuwd of je de juiste snelheid ontvangt? Doe dan onze speedtest. Binnen enkele seconden meet je de up- en downloadsnelheid van je internetverbinding. Je weet dan direct of je de beloofde internetsnelheid ontvangt en of het snelheidsverlies niet te hoog is.

Internet via de kabel of glasvezel

Als je continu dezelfde internetsnelheid wilt ontvangen, kun je overwegen om te kiezen voor internet via de kabel of glasvezel. Met kabelinternet ontvang je altijd een hoge internetsnelheid. De snelheid is dan continu gelijk. Meestal heb je de keuze uit een internetverbinding met een snelheidspakket van 25 tot 50 Mbit/s, 150 Mbit/s of een pakket van meer dan 200 Mbit/s.

Glasvezelinternet

Met glasvezel ontvang je altijd snel internet. Je bent dan verzekerd van een stabiele en snelle up- en downloadsnelheid. Glasvezel wordt steeds populairder en het netwerk wordt continu uitgebreid. Steeds meer providers bieden glasvezelinternet aan. Glasvezel is nog niet in alle gemeenten beschikbaar. Met behulp van onze vergelijker kom je te weten of het mogelijk is om in jouw woonplaats een glasvezelabonnement af te sluiten.

Check de beste internet deals op jouw adres

De beste deals voor: Postcode: Huisnummer + toevoeging:

Check alle internet
deals op jouw adres

De beste deals voor:
Postcode: Huisnr + toevoeging: