Hoe werkt internetten via de kabel?

Samenvatting:

Internetten via de kabel werkt via het kabelnetwerk. Via dit netwerk kun je niet alleen televisie ontvangen, maar ook internet. Dit kan via een en dezelfde aansluiting. Kabelinternet is erg snel en de snelheid is stabiel.

Benieuwd naar de beste deals op jouw adres?

De beste deals voor:Postcode: Huisnummer + toevoeging:

Benieuwd naar de beste deals op jouw adres?

De beste deals voor:
Postcode:Huisnr + toevoeging:

Sinds 1995 is het in Nederland mogelijk om internet te ontvangen via de kabel. Al ruim twintig jaar kun je via de kabel dus niet alleen televisie ontvangen, maar ook bellen en internetten. Dit kan allemaal via dezelfde aansluiting. De afgelopen jaren is kabelinternet steeds sneller geworden. Het is zelfs sneller dan ADSL-internet.

Ziggo, Delta en Caiway zijn de enige aanbieders die kabelinternet aanbieden. Deze providers beheren het kabelnetwerk. Als je kabelinternet wilt, kan dit dus alleen via een van deze drie aanbieders. Door het beperkte aanbod is de prijs voor kabelinternet hoger dan een ADSL-internetverbinding. Als je kiest voor internet via ADSL ben je een stuk voordeliger uit.

Voor- en nadelen kabelinternet

Denk je erover om een abonnement met kabelinternet af te sluiten? Dan is het natuurlijk handig om te weten wat de plus- en minpunten zijn. Wij hebben de voor- en nadelen van kabelinternet even voor je op een rijtje gezet.

Voordelen kabelinternet

  • Zeer snelle verbinding
  • Stabiele verbinding
  • Het is mogelijk om digitale televisie te ontvangen op meerdere televisies
  • Altijd een gelijke up- en downloadsnelheid

Nadelen kabelinternet

  • Kabelinternet is duurder dan internet via ADSL
  • Een kabelinternetabonnement is alleen mogelijk met een televisieabonnement bij dezelfde provider
  • Een beperkt aanbod: je kunt alleen een abonnement afsluiten bij de regionale aanbieder van kabelinternet

Kabelinternet is zeer geschikt voor grote gezinnen. Hiermee kun je op meerdere televisies tv kijken en profiteer je altijd van een stabiele en snelle verbinding. Kabelinternet is een goede keuze als je veel online wilt zijn, vaak grote bestanden download en gebruikmaakt van meerdere televisies.

Een abonnement bij de regionale aanbieder

Als je kabelinternet wilt, kun je dus alleen een abonnement bij de regionale aanbieder afsluiten. Dit betekent dat je weinig keuzevrijheid hebt. Als je ontevreden bent over de service kun je dus niet overstappen naar een andere aanbieder van kabelinternet. Natuurlijk kun je dan wel besluiten om over te stappen naar een provider die een internetverbinding aanbiedt via glasvezel of ADSL.