Vanaf februari 2020 biedt T-Mobile een 5G-ready abonnement aan. Deze uitbreiding van het Unlimited abonnement biedt klanten toegang tot het nog te realiseren 5G netwerk.

T-Mobile klaar voor 5G in Nederland

Aan het einde van dit jaar beschikt Nederland over een 5G netwerk met een landelijke dekking. In juni kunnen de frequenties voor dit netwerk door de providers worden aangekocht. Wie vandaag het nieuwe 5G-ready abonnement bij T-Mobile afsluit, kan dus nog niet gebruikmaken van het nieuwe netwerk. Zodra het netwerk gebruiksklaar is, zullen deze klanten echter de eerste zijn.

Het 5G-ready abonnement van T-Mobile

Het abonnement is zoals de naam al doet vermoeden volledig afgestemd op het 5G netwerk en zal deze na activatie direct ondersteunen. Het abonnement is voor 37,50 euro per maand af te sluiten. Je krijgt dan naast toegang tot het 5G netwerk ook onbeperkt bellen (EU), onbeperkt internet en antivirussoftware. Het abonnement is in feite gelijk aan T-Mobile Unlimited, maar dan helemaal klaar voor 5G.

Voordelen 5G

Het 5G netwerk heeft veel voordelen ten opzichte van 4G. Ten eerste kun je sneller internetten, omdat 5G gebruikmaakt van hogere frequenties. Doordat je sneller kunt downloaden en uploaden zal je zowel thuis als onderweg moeiteloos videobestanden kunnen kijken. Zelfs in een drukke omgeving blijft je internetsnelheid optimaal. Bovendien is internetten via 5G veiliger dan via 3G of 4G. Het netwerk is niet alleen veiliger, maar ook stabieler zodat je optimaal gebruik kunt maken van het internet op al je devices.

Nog niet alle smartphones 5G ready

Niet alle smartphones ondersteunen het nieuwe 5G netwerk. Om gebruik te kunnen maken van het 5G-ready abonnement van T-Mobile heb je ook een smartphone nodig die 5G-ready is. Apple, Huawei, Xiaomi en Honor zijn op dit moment de enige merken die smartphones met 5G aanbieden. Naar verwachting volgen er in de eerste maanden van 2020 meer merken zodat iedereen gebruik kan maken van het nieuwe 5G netwerk zodra deze gebruiksklaar is gemaakt.