Kan ik een sim only abonnement nemen bij alle telefoontoestellen?

Samenvatting:

Wil je graag een sim-only abonnement? Dan kan dit alleen als je smartphone simlockvrij is. Als je telefoon niet simlockvrij is dan is het niet mogelijk om een sim-only abonnement af te sluiten.

Wanneer je een abonnement met telefoon hebt en het abonnement nog niet is afgelopen dan is je toestel niet simlockvrij. Dit geldt ook als je een prepaid of sim-only abonnement hebt waarvan het contract nog niet is afgelopen.

Je telefoon simlockvrij maken

Het kan natuurlijk ook dat je abonnement al is verlopen, maar het toestel nog niet simlockvrij is. In dat geval moet je je telefoon dan simlockvrij maken. Meestal is een prepaid telefoon niet simlockvrij en kun je deze alleen bij je huidige provider gebruiken. In de bijbehorende gebruiksaanwijzing van je smartphone staat ook vermeld of je telefoon over een simlock beschikt. Wil je snel weten of je smartphone simlockvrij is? Dan kun je dit ook heel eenvoudig testen door er een simkaart van een andere provider in te plaatsen. Je kunt dan direct zien of je bereik hebt met je telefoon.

Moet mijn toestel simlockvrij zijn voor een sim-only abonnement?

Als je een sim-only abonnement bij een andere provider wilt afsluiten dan kan dit dus alleen met een simlockvrije telefoon of met een smartphone met een simlock van dezelfde provider. Als je toestel een simlock heeft van een andere provider dan moet je deze eerst verwijderen. Pas als je dit hebt gedaan, kun je gebruikmaken van het netwerk van een andere provider.

Had je eerst een abonnement met telefoon en wil je dit abonnement verlengen? Dan kan je provider je huidige abonnement omzetten in een sim-only abonnement. Aangezien je dan bij dezelfde provider blijft, is het niet nodig om je toestel simlockvrij te maken.

Past mijn simkaart ook in een ander toestel?

Heb je al een sim-only abonnement, maar wil je graag een andere telefoon? Let er dan op dat je huidige simkaart ook in de nieuwe smartphone past. Veel telefoons hebben weer een ander simkaartformaat. Er zijn drie soorten simkaarten. Dit zijn de:

  • Normale simkaart
  • Micro-simkaart
  • Nano-simkaart

Als je een normale simkaart hebt en een nieuw toestel koopt waar een ander formaat simkaart in past dan is het mogelijk om bij je provider een nieuwe, passende micro-simkaart of nano-simkaart aan te vragen. Het kan ook zijn dat er in je oude toestel een micro-simkaart of nano-simkaart zat en in je huidige, nieuwe telefoon een normale simkaart past. Je kunt het formaat van de simkaart dan laten aanpassen met een speciale adapter. Verder moet je nieuwe smartphone ook simlockvrij zijn. Pas dan werkt deze ook bij je nieuwe provider. Als dit niet zo is dan kan je je nieuwe telefoon simlockvrij laten maken.

Sim-only abonnementen vergelijken

Heb je een simlockvrije telefoon en wil je graag een sim-only abonnement afsluiten? Dan kun je met de vergelijker tientallen sim-only abonnementen vergelijken. Selecteer je wensen en krijg direct een overzicht van passende sim-only abonnementen.

Start met vergelijken:

Kies je aantal minuten:
 
Kies je aantal MB's: