Hoe snel is mijn internet?

Met de snelheidscheck kom je direct te weten hoe snel je internet is. Hiermee meet je binnen enkele seconden de up- en downloadsnelheid van je internetverbinding. Deze snelheid fluctueert dagelijks.

Benieuwd hoe snel je internet is? Dan kom je dat snel te weten met onze snelheidscheck. Hiermee meet je binnen een paar seconden de up- en downloadsnelheid van je internetverbinding.

Met onze snelheidscheck kom je te weten of je provider jou de internetsnelheid biedt die aan jou beloofd is. Deze moet overeenkomen met het abonnement dat je hebt afgesloten. De snelheid fluctueert gedurende de dag. Als je een ADSL-verbinding hebt, is er altijd wel een beetje snelheidsverlies. Dit heeft te maken met de afstand tot de centrale. Het verlies mag echter niet te hoog zijn. Door de snelheidscheck te doen, kom je er direct achter je de juiste snelheid krijgt.

Snelheidsverlies

Met onze snelheidscheck controleer je of de afstand tot de centrale van de provider een lagere snelheid tot gevolg heeft. Snelheidsverlies komt vooral voor bij ADSL-verbindingen. Hoe groter de afstand naar de centrale, hoe meer snelheidsverlies. Met glasvezelinternet of kabelinternet heb je hier minder snel last van.

Doe de snelheidscheck een paar keer

Het is een aanrader om de snelheidscheck een paar keer per dag, op verschillende tijdstippen, te doen. Doe de test bijvoorbeeld ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds. Je weet dan of de snelheid altijd constant is of erg fluctueert. Ga na of het aantal Mbps overeenkomt met de snelheid van het abonnement dat je hebt afgesloten. De check geeft de snelheid aan in MB/s.

ADSL, glasvezelinternet of kabelinternet?

De snelheden van ADSL, glasvezelinternet en kabelinternet verschillen onderling nogal. Met glasvezelinternet is de up- en downloadsnelheid altijd gelijk. Bij een ADSL-verbinding is dit niet het geval. Hiermee is de downloadsnelheid vaak tien keer sneller dan de uploadsnelheid. Bij kabelinternet is de up- en downloadsnelheid ook erg snel. Wel is kabelinternet duurder dan ADSL.

Steeds meer providers bieden glasvezelinternet aan. Via de vergelijker op Ikvergelijkonline.nl kom je te weten of een internetverbinding via glasvezel op jouw adres mogelijk is.

Controleer de modem en de router

Voordat je de snelheidscheck doet, is het verstandig om eerst te testen of je verbinding goed werkt. Controleer of de modem en de router het doen. Het heeft geen nut om de snelheid te controleren als een van deze apparaten geen signaal kan doorgeven.

Check de beste internet deals op jouw adres

De beste deals voor: Postcode: Huisnummer + toevoeging:

Check alle internet
deals op jouw adres

De beste deals voor:
Postcode: Huisnr + toevoeging: