In navolging van T-Mobile en KPN komt Vodafone deze maand met een bundel die onbeperkt dataverbruik mogelijk maakt. Bovendien kondigt de telecomprovider een 5G-ready abonnement aan.

Onbeperkt internetten bij Vodafone

T-Mobile en KPN waren tot voor kort de enige telecomproviders bij wie men een unlimited internetabonnement af kon sluiten. Vanaf maart 2020 kan je ook bij Vodafone kiezen voor een onbeperkte internetbundel. Het maakt dan niet meer uit hoeveel Gb’s je gebruikt; je betaalt altijd een vast bedrag per maand.

Bij de unlimited internetbundel van Vodafone heb je dagelijks de beschikking over 5Gb data. Je kunt dit echter zonder extra kosten aanvullen. Buiten Nederland heb je een datalimiet van 25Gb per maand.

De bundel met onbeperkt internet is een aanvulling op de bestaande bundels zoals Red Together en Red Pro Team. Met deze uitbreiding wordt het assortiment dus uitgebreid zonder dat er bestaande opties komen te vervallen. Het is niet duidelijk of deze bundel ook binnen het 5G-ready abonnement valt.

5G-ready abonnement van Vodafone

Naast de introductie van de unlimited internetbundel komt Vodafone met een 5G-ready abonnement. Dit is een abonnement dat geschikt is voor het nieuwe 5G netwerk. Wie een Red (Pro) abonnement heeft afgesloten of dit alsnog doet, kan straks zonder meerprijs gebruikmaken van 5G. Het is alleen mogelijk om te internetten via 5G als je smartphone dit ondersteunt. Alleen de Samsung Galaxy S20 die onlangs bij Vodafone is aangekondigd is op dit moment geschikt voor 5G. Naar verwachting zullen er in de loop van dit jaar meer toestellen volgen.

Voordelen 5G

Het 5G netwerk heeft veel voordelen ten opzichte van 4G. Ten eerste kun je sneller internetten, omdat 5G gebruikmaakt van hogere frequenties. Doordat je sneller kunt downloaden en uploaden zal je zowel thuis als onderweg moeiteloos videobestanden kunnen kijken. Zelfs in een drukke omgeving blijft je internetsnelheid optimaal. Bovendien is internetten via 5G veiliger dan via 3G of 4G. Het netwerk is niet alleen veiliger, maar ook stabieler zodat je optimaal gebruik kunt maken van het internet op al je devices.

5G Netwerk

Wie gebruik wil maken van het 5G netwerk moet nog wel even geduld hebben. In juni van dit jaar worden de frequenties geveild en daarna moet het netwerk nog gebruiksklaar gemaakt worden. Naar verwachting is het 5G netwerk aan het einde van 2020 operationeel. Klanten met een 5G-ready abonnement zullen op dat moment op de eerste rij zitten en direct kunnen profiteren van het snelle, stabiele en veilige netwerk.