FBTO

FBTO Autoverzekering
FBTO Autoverzekering

Check de beste FBTO deals voor jouw auto

Check de beste FBTO deals voor jouw auto

Wie is FBTO?

De Friese Boeren en Tuinders Onderlinge (FBTO) werd halverwege de vorige eeuw opgericht in Leeuwarden om de boeren te beschermen tegen de financiële gevolgen van brand. Inmiddels heeft FBTO zich ontwikkeld tot een allround verzekeringsmaatschappij. Je kunt bij FBTO terecht voor vijftien verschillende verzekeringen waaronder de autoverzekering. FBTO profileert zich als een no nonsens verzekeringsmaatschappij waarbij de klant veel keuzevrijheid heeft, zo kun je diverse onderdelen van de verzekeringen het hele jaar door wijzigen. De meeste mensen kennen de verzekeraar echter van de reclames met de paarse krokodil. FBTO vormt inmiddels een onderdeel van Achmea.

Welke verzekeringen biedt FBTO?

Je kunt bij FBTO kiezen uit een basisverzekering met drie verschillende dekkingen:

 • WA-dekking
 • WA-Plus verzekering
 • WA-Casco verzekering

WA-dekking

De autoverzekering met WA-dekking van FBTO vergoedt de schade die jij met je auto toebrengt aan anderen. Dit omvat zowel de materiële schade als letselschade. Een autoverzekering met WA-dekking is verplicht wanneer je gebruik maakt van een auto. FBTO geeft aan dat deze verzekering meestal gekozen wordt door bestuurders van een auto van 12 jaar of ouder.

WA-Plus verzekering

Met de autoverzekering met WA-Plus van FBTO ben je naast schade aan anderen ook verzekerd tegen schade aan je eigen voertuig door diefstal, joyriding, vermissing, brand en natuurrampen. Bovendien wordt ruitschade vanuit deze autoverzekering vergoed. FBTO geeft aan dat deze verzekering het vaakst afgesloten wordt voor auto’s tussen de 7 en 12 jaar oud.

WA-Casco verzekering

Tot slot biedt FBTO de WA-Casco autoverzekering aan, dit is een allrisk verzekering. Naast bovenstaande zaken wordt er ook schade aan de eigen auto vergoed die veroorzaakt is door een aanrijding. Volgens FBTO zijn de meeste auto’s waar deze verzekering voor wordt afsloten 6 jaar oud of jonger.

Extra opties

Binnen de basisverzekering van FBTO kun je extra opties kiezen:

 • Eigen risico
 • No-claim beschermer
 • Eigen keuze herstelbedrijf
 • Schadeherstellers FBTO

Eigen risico

Als je een WA-Plus of een WA-Casco verzekering afsluit bij FBTO, kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Voor schade kun je een eigen risico van 150 of 300 euro kiezen, voor ruitschade alleen een eigen risico van 150 euro. Bij (ruit)schade betaal je het eigen risico aan het herstelbedrijf, de rest van de kosten wordt vanuit de verzekering vergoed. Als je kiest voor deze optie, ontvang je een korting op de maandpremie. Je kunt deze optie altijd uit of aan zetten.

No-claimbeschermer

Door te kiezen voor de no-claimbeschermer wordt bij schade alleen je aantal schadevrije jaren aangepast, je premie wordt niet aangepast. Je kunt deze optie altijd aan of uit zetten.

Eigen keuze herstelbedrijf of Schadeherstellers FBTO

Bij de WA-Plus en WA-Casco verzekering kun je kiezen tussen een schadehersteller van FBTO of een herstelbedrijf naar keuze. Bij de autoverzekering met WA-dekking kun je niet zelf kiezen.

Aanvullende modules

Tot slot kun je de basisverzekering uitbreiden met aanvullende modules:

 • Inzittendenverzekering
 • Pechhulp Nederland
 • Pechhulp Buitenland
 • Rechtsbijstand

Inzittendenverzekering

Met de inzittendenverzekering kun je jouw passagiers verzekeren voor tijdelijk letsel, invaliditeit en overlijden. Daarnaast wordt ook schade aan bezittingen vergoed.

Pechhulp Nederland

De aanvullende module Pechhulp Nederland zorgt ervoor dat je altijd terug kunt vallen op reparatie bij pech, zelfs in je eigen woonplaats. Bovendien wordt er gezorgd voor vervangend vervoer wanneer dit nodig blijkt.

Pechhulp Buitenland

Met deze module kun je ook in het buitenland 24 uur per dag rekenen op hulp bij pech.

Rechtsbijstand

De aanvullende module Rechtsbijstand zorgt ervoor dat je met ondersteuning van juristen de kosten van een aanrijding of een ongeluk kunt verhalen op de tegenpartij.

Autoverzekering van FBTO vergelijken

Ben jij nieuwsgierig geworden of de autoverzekering van FBTO iets voor jou is? Vergelijk dan deze en andere autoverzekeringen met onze vergelijkingstool. Je ziet in één oogopslag welke autoverzekering het beste past bij jouw situatie. Bovendien helpt de vergelijkingstool jou de voordeligste keuze te maken. Op Ikvergelijkonline.nl kun je de autoverzekering van jouw keuze direct afsluiten, zo simpel kan overstappen zijn.

FBTO contactgegevens

Telefonische klantenservice
Vragen: (058) 234 56 78
Whatsapp: 06 13 50 90 99
Maandag – vrijdag: 08.00 – 21.00 uur Zaterdag: 09.00 – 16:30 uur

Online klantenservice
Klantenservice pagina van FBTO

Postadres
FBTO
Postbus 10085
8000 GB Zwolle

Bron: Fbto.nl
Bovenstaande informatie is in geen enkel geval een advies.