ABN Amro Autoverzekering

ABN Amro Logo
Budget Logo

Vergelijk alle ABN Amro autoverzekeringen voor jouw auto

Vergelijk alle ABN Amro autoverzekeringen voor jouw auto

Particuliere rekeninghouders van ABN-AMRO kunnen een aantal schadeverzekeringen afsluiten via ABN-AMRO Schadeverzekering BV. Een daarvan is de autoverzekering. Rekeninghouders die drie of meer polissen afsluiten krijgen tot 5% korting op de totale premie. Bij ABN-AMRO kun je kiezen tussen drie dekkingen voor je autoverzekering: WA, WA met beperkt casco en WA met volledig casco.

WA-verzekering

Je bent verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid voor schade die je met je auto veroorzaakt aan anderen of andermans auto of spullen. Een WA-verzekering is wettelijk verplicht voor iedere auto.

WA-verzekering met beperkt casco

Behalve wettelijke aansprakelijkheid zijn bij deze verzekering ook de volgende zaken verzekerd:

  • De hoogte van de uitkering is afhankelijk van de leeftijd van de auto.
  • Schade door brand en natuur. Bijvoorbeeld hagelschade, bliksemschade en schade door overstroming of een aanrijding met een dier.
  • Ruitschade
  • Voor vergoeding van schade als gevolg van diefstal van je auto of een poging daartoe gelden wel eisen m.b.t. de beveiliging van je auto, afhankelijk van de cataloguswaarde.
  • Schade die u met uw auto veroorzaakt aan een ander motorrijtuig van uzelf.
  • Schade aan de bekleding als gevolg van het vervoeren van een gewonde.

WA-verzekering met volledig casco

Deze wordt ook wel allriskverzekering genoemd. Behalve het bovenstaande is hierbij ook schade aan uw eigen auto verzekerd, zelfs als het uw eigen schuld is.

Eigen risico

Als je schade die vergoed wordt laat herstellen door een bedrijf dat met ABN-AMRO samenwerkt in de ABN-AMRO Schadeservice heb je geen eigen risico, behalve bij ruitschade, waarvoor het eigen risico 75 euro bedraagt. Ga je naar een bedrijf dat niet is aangesloten bij de ABN-AMRO Schadeservice, dan bedraagt je eigen risico 150 euro.

No-claim korting

Voor ieder jaar dat je geen schade claimt krijg je korting op je premie. Deze kan oplopen tot 80% bij 16 tot 20 schadevrije jaren, afhankelijk van je situatie. Claim je wel schade, dan vervalt een deel van deze korting of betaal je een toeslag om de no-claim korting te behouden.

Aanvullende verzekeringen

Bij ABN-AMRO kun je de volgende aanvullende autoverzekeringen afsluiten: inzittendenverzekering, autorechtsbijstandverzekering, pechhulp binnen Nederland, pechhulp buiten Nederland.

Autoverzekering vergelijken

Vergelijk alle voorwaarden en tarieven van de ABN-AMRO autoverzekering eenvoudig en snel via de vergelijker op Ikvergelijkonline.nl.

Bron: ABN-Amro.nl