Lebara

Lebara
Lebara

Vergelijk alle sim only deals van dit moment

Aantal GB's internet:
Internetbundel 2 GB
Aantal minuten / sms:
Min/sms 100 Min/sms
Author: Ties van Beusekom , telecomexpert • Update: 01 maart 2023

Wie is Lebara?

Lebara is een mobiele provider die haar diensten naast Nederland aanbiedt in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Lebara beschikt niet over een eigen netwerk, maar maakt voor haar diensten gebruik van het stabiele netwerk van KPN. Je kunt bij Lebara terecht voor prepaid bellen en sim only abonnementen. De mobiele provider is sinds 2004 actief in Nederland.

Lebara Sim Only

Bij Lebara kun je kiezen tussen vier verschillende databundels: 2GB, 5GB, 7GB en 10GB. Het is niet mogelijk om een sim only abonnement zonder databundel af te sluiten. Daarnaast kies je voor 150 belminuten en 150 sms’jes of onbeperkt bellen en sms’en. De sim only abonnementen hebben standaard een contractduur van 24 maanden, betaal je 1 euro extra per maand dan mag je het sim only abonnement maandelijks opzeggen. Je kunt al een sim only abonnement afsluiten vanaf 7,50 euro per maand.

4G netwerk

Als je een sim only abonnement afsluit bij Lebara internet en bel je via het netwerk van KPN. Dit is een stabiel en betrouwbaar netwerk met een zo goed als landelijke dekking. Als je via dit mobiele netwerk iets wilt downloaden kan dit met een internetsnelheid van 75Mbps, uploaden kan tot 25Mbps. Lebara geeft je de mogelijkheid om jouw internetsnelheid tegen een kleine meerprijs te upgraden naar 150Mbps. De abonnementen van Lebara ondersteunen niet het gebruik van 5G.

Bellen en sms’en buiten bundel

Bij het goedkoopste sim only abonnement krijg je een bundel van 150 belminuten en 150 sms’jes. Als deze bundel op is, ga je 12 cent per minuut en sms betalen bovenop je normale abonnementskosten. Er geldt een dataplafond waardoor de extra kosten nooit meer dan 10 euro kunnen bedragen.

Voor onbeperkt bellen en sms’en geldt een fair use policy. Dit houdt bij Lebara in dat je maximaal 3000 belminuten en 1000 sms’jes per maand mag gebruiken. Als je meer verbruikt betaal je ook een buiten bundel tarief voor deze diensten. Onbeperkt is dus niet echt onbeperkt.

Dataverbruik buiten bundel

Lebara biedt sim only abonnementen met grote databundels. Gebruik je toch meer data dan er in je bundel zit? Dan betaal je 10 cent per Mb bovenop je reguliere abonnementskosten. Ga je regelmatig buiten je bundel? Je kunt je abonnement bij Lebara maandelijks aanpassen en kiezen voor een grotere databundel.

Lebara vergelijken en overstappen

Ben je enthousiast geworden over de sim only abonnementen van Lebara? Kijk dan direct met de vergelijkstool of dit sim only abonnement aansluit bij jouw wensen of dat er een nog betere deal beschikbaar is. Je kunt via Ikvergelijkonline.nl direct overstappen. Met de overstapservice neemt de provider je al het regelwerk uit handen. Bij een nieuw abonnement kun je binnen enkele dagen profiteren van de voordelen van Lebara. Bij een overstap duurt het twee weken voordat je gebruik kunt maken van de diensten van Lebara.

Eigenschappen van Lebara

  • 4G internet
  • Geen ondersteuning 5G
  • Gratis nummerbehoud
  • Fair use policy bij onbeperkt bellen en sms’en
  • Gratis belplafond
  • Contractduur 1 of 24 maanden
  • Aansluitkosten 15 euro
  • 14 dagen bedenktijd

Lebara contactgegevens

Telefonische klantenservice
+31619001200 (Normaal/lokaal tarief).
Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur.

Online klantenservice
Klantenservice pagina van Lebara

Postadres
Lebara Mobile
Postbus 267
1110 AG Diemen

Bron: Lebara.nl
Bovenstaande informatie is in geen enkel geval een advies.